4 Şubat 2020 Salı

TEVRAT VE İNCİL TAHRİF OLMAMIŞTIR İDDALARINA KURAN'DAN CEVAP...


Maide(15)Ey kitap verilenler,şimdi size,kitabınızın gizlemekte olduğunuz birçok yerlerini sizlere açıklayan birçoğunu da geçiveren Peygamberimiz geldi.İşte size Allah'tan bir nur,bir parlak kitap geldi.
Ali İmran(187)Vaktiyle Allah,kitap verilen okur yazarlardan:"Andol......sun ki, onu insanlara anlatacaksınız ve gizlemeyeceksiniz."diye söz almıştı.Derken onlar,onu arkalarına atıp az bir para karşılığında sattılar.Ne kötü bir alışverişti bu!
Enam(91)"Yahûdîler) Allah'ı gereği gibi tanımadılar. Çünkü 'Allah hiçbir beşere bir şey indirmedi' dediler. De ki: Öyle ise Mûsâ'nın insanlara bir nûr ve hidâyet olarak getirdiği Kitab'ı kim indirdi? Siz onu kâğıtlara yazıp (istediğinizi) açıklıyor, çoğunu da gizliyorsunuz. Sizin de atalarınızın da bilemediği şeyler (Kur'an'da) size öğretilmiştir. (Resûlüm) sen 'Allah' de, sonra onları bırak, daldıkları bataklıkta oynayadursunlar!
Bakara(146)Kendilerine kitap verdiğimiz toplumların alimleri,peygamberi,oğullarını tanır gibi tanırlar.Böyle iken içlerinden bir takımı,gerçeği bile bile gizlerler.
Bakara(174)Allah'ın indirdiği kitaptan birşeyi gizleyip de bununla biraz para alanlar muhakkak ki, karınlarına ateşten başka bir şey yemezler ve kıyamet günü Allah onlarla ne konuşur,ne de onları temize çıkarır;onlara sadece pek elem veren bir azap vardır.
Ali İmran(71)Ey kendilerine kitap verilenler,neden hakkı batıla buluyorsunuz da gerçeği bile bile gizliyorsunuz?
******
Kendilerine verilen kitaptan alıntıları gizlemelerinin Kuran gönderilmeden önce başladığını Kuran'ında gizlenen bu yerleri açıklığa kavuşturduğunu görmekteyiz.
Bakara(159)İndirdiğimiz apaçık ayetleri ve doğruyu,Biz onları insanlar için kitapta iyice açıkladıktan  sonra,gizleyenlere Allah da bütün lanet edebilenler de lanet eder.
UYDURDUKLARI RUHBANLIK:
Bakara(90)Ne kadar çirkindir o (karşılığında) kendilerini sattıkları şey ki;Allah'ın kullarından dilediğine kendi lütfundan vahiy indirmesini çekemeyerek,Allah ne indirdiyse hepsini inkar ettiler.Bu yüzden de gazap üstüne gazaba uğradılar.Ve o kafirler için aşağılayan bir azap vardır.
HADÎD:27.Sonra bunların izinden ard arda peygamberlerimizi gönderdik.Meryem oğlu İsa'yı da arkalarından gönderdik,ona İncil'i verdik ve ona uyanların yüreklerine bir şefkat ve merhamet koyduk. Uydurdukları ruhbanlığa gelince onu, biz yazmadık.Fakat kendileri Allah rızasını kazanmak için yaptılar.Ama buna da gereği gibi uymadılarBiz de onlardan iman edenlere mükafatlarını verdik. İçlerinden çoğu da yoldan çıkmışlardır.
Zuhruf(15)Böyle iken tuttular kullarından ona bir cüz tasladılar (bir kısmım O'nun bir parçası saydılar).Gerçekten insan çok nankör,açık bir küfürbazdır
Ali İmran(78)Bir de onlardan bir grup vardır ki,siz onu kitaptan sanasınız diye,dillerini kitaba bakarak eğip büğerler.Oysa o, kitaptan değildir.Yine:"O,Allah tarafındandır."derler.Oysa Allah tarafından değildir.Ama,bile bile Allah namına yalan söylerler.
Mü’min 40:69-Bakmaz mısın şimdi Allah'ın âyetleri hakkında mücadeleye kalkanlara! (Haktan) nasıl döndürülüyorlar?
Bakara(79)Artık o kimselerin vay haline ki,kendi elleriyle kitap yazarlar da sonra biraz para almak için:"Bu Allah tarafındandır."derler. Artık vay o ellerinin yazdıkları yüzünden onlara!Vay o kazandıkları vebal yüzünden onlara!
Ali İmran(77)Fakat allah'a verdikleri sözü ve kendi yeminlerini bir kaç paraya satanlara gelince, onların ahirette hiçbir nasibi yoktur.Allah, onlarla konuşmayacak,kıyamet gününde onlara bakmayacak ve onları temize çıkarmayacaktır.Onların hakkı elim bir azaptır
*******
Kuran insanların gerçek öğretiden çıkmalarının bir nedeninide, insanların kibirlerinin dışında iyi niyetleriylede oluştuğunu belirtmektedir.
'' ...Uydurdukları ruhbanlığa gelince onu, biz yazmadık. Fakat kendileri Allah rızasını kazanmak için yaptılar. Ama buna da gereği gibi uymadılar. ...''
Bu insanlar bu amaçları uğruna ellerinde bulunan bu kitaplarıda okuduklarında kitaptan okuyorlarmış hissi vermek için türlü numaraları ortaya koymaya başlarlar.
'' Ali İmran(78) Bir de onlardan bir grup vardır ki,siz onu kitaptan sanasınız diye, dillerini kitaba bakarak eğip büğerler.Oysa o, kitaptan değildir. ''
Mesele artık mecrasından çıkmış, Allah-u Tealaya ait olmayan bir öğretiyi O'nun adına öğretmeye başlamışlardır. Kendi öğretilerini desteklemek amaçlı, Allah-u Tealaya ait olmayan öğretiyi O'ndanmış gibi kendileri yazar ve ortaya sürerler.
'' Bakara(79)Artık o kimselerin vay haline ki,kendi elleriyle kitap yazarlar da sonra biraz para almak için:"Bu Allah tarafındandır." derler. ''
Fakat Kuran'ın gönderilmesi ile doğru ile yanlış ortaya çıkmış, kimlerin yanlış öğreti içinde olduğu rahatça gözükmüştür. Bu aşamada bu yanlış öğretilerle ayrılık kaçınılmaz duruma gelir. Bu ayrılıktan nasibini,
'' HADÎD:27. ...Uydurdukları ruhbanlığa gelince onu, biz yazmadık. Fakat kendileri Allah rızasını kazanmak için yaptılar...'' olanlarda alır.
Maide(77)De ki:"Ey Kitap verilenler,dininizde haksız yere aşırılığa dalmayın ve bundan önce şaşmış,birçoklarını da şaşırtmış ve yolun doğrusundan sapmış bir kavmin keyifleri ardından gitmeyin!"
Sebe(44)Halbuki Biz onlara öyle ders alacakları Kitaplar vermedik ve kendilerine senden önce bir uyarıcı da göndermedik.
Ali İmran(70)Ey kendilerine kitap verilenler,neden göz göre göre allah'ın ayetlerini inkar ediyorsunuz?
Ellerinde öylesi bir öğreti olmadığı
Kalem:37-Yoksa size ait bir kitap var da onda şu dersi mi okuyorsunuz?
Kalem:38-"Siz bu alemde neyi beğenirseniz o mutlaka sizin olacak"diye (mi yazıyor o kitapta).
Sebe:44-Halbuki Biz onlara öyle ders alacakları kitaplar vermedik ve kendilerine senden önce bir uyarıcı da göndermedik.
Bakara 2:85.Bu misakı kabul eden sizler,(verdiğiniz sözün tersine) birbirinizi öldürüyor,aranızdan bir zümreyi yurtlarından çıkarıyor,kötülük ve düşmanlıkta onlara karşı birleşiyorsunuz.Onları yurtlarından çıkarmak size haram olduğu halde (hem çıkarıyor hem de) size esirler olarak geldiklerinde fidye verip onları kurtarıyorsunuz. Yoksa siz Kitab'ın bir kısmına inanıp bir kısmını inkâr mı ediyorsunuz?Sizden öyle davrananların cezası dünya hayatında ancak rüsvaylık;kıyamet gününde ise en şiddetli azaba itilmektir. Allah sizin yapmakta olduklarınızdan asla gafil değildir.
Necm 53:36.Yoksa haber verilmedi mi Musa'nın sahifelerinde yazılı olanlar?
Necm 53:37.Ve çok vefakâr olan İbrahim'in sahifelerindekiler?
Necm 53:38.Ki hiçbir günahkâr başkasının günah yükünü yüklenmez.
Sebe(44)Halbuki Biz onlara öyle ders alacakları kitaplar vermedik ve kendilerine senden önce bir uyarıcı da göndermedik.
Kuran ise Hz.İsa'dan sonra, Hz.Muhammed'den başka bir peygamber gelmemiş olduğunu, ve sahip oldukları bu öğretinin Allah-u Tealaya ait olmadığı belirtir.
'' Sebe:44-‘’Halbuki Biz onlara öyle ders alacakları kitaplar vermedik ve kendilerine senden önce bir uyarıcı da göndermedik.''
111-Bir de "yahudiler veya hıristiyanlardan başkası asla cennete giremeyecek." Dediler. Bu onların kendi kuruntularıdır. De ki: "Eğer doğru iseniz, haydi kesin delilinizi getirin!"
BAKARA:135-Bir de: "yahudi veya hıristiyan olunuz ki, hidayet bulasınız" dediler. De ki: "Hayır, biz bir tek Allah'a inanan İbrahim'in dinindeyiz ...ki, o hiç bir zaman Allah'a ortak koşanlardan olmadı." (BAKARA)
TEVBE:30. Yahudiler, Uzeyr Allah'ın oğludur, dediler. Hıristiyanlar da, Mesîh (İsa) Allah'ın oğludur dediler. Bu onların ağızlarıyla geveledikleri sözlerdir. (Sözlerini) daha önce kâfir olmuş kimselerin sözlerine benzetiyorlar. Allah onları kahretsin! Nasıl da (haktan bâtıla) döndürülüyorlar! (TEVBE)
MAİDE:75. Meryem oğlu Mesîh ancak bir resûldür. Ondan önce de (birçok) resûller gelip geçmiştir. Anası da çok doğru bir kadındır. Her ikisi de yemek yerlerdi. Bak, onlara delilleri nasıl açıklıyoruz, sonra bak nasıl (haktan) yüz çeviriyorlar.
MAİDE:116 - Ve Allah demişti ki: "Ey Meryemoğlu İsa, sen mi insanlara: 'Beni ve annemi, Allah'tan başka iki tanrı edinin' dedin?". "Hâşâ, dedi, sen yücesin, benim için gerçek olmayan birşeyi söylemem bana yakışmaz. Eğer demiş olsam, sen bunu bilirsin, sen benim nefsimde olanı bilirsin, ben ise senin nefsinde olanı bilmem, çü...nkü gaybları bilen yalnız sensin, sen!"MAİDE SURESİ
MAİDE:17. "Şüphesiz Allah, Meryem oğlu Mesîh'dir" diyenler andolsun ki kâfir olmuşlardır. De ki: Öyleyse Allah, Meryem oğlu Mesîh'i, anasını ve yeryüzündekilerin hepsini imha etmek isterse Allah'a kim bir şey yapabilecektir (O'na kim bir şeyle engel olabilecektir)! Göklerde, yerde ve ikisi arasında ne varsa hepsinin mülkiyet...i Allah'a aittir. O dilediğini yaratır ve Allah her şeye tam manasıyle kadirdir.MAİDE
şimdi yukarıda verdiğimiz kurandan ayet örneklerine göre kim kalkıp şuanki tevrat ve incil değişmemiştir diyebilir
şuanki incil isa tanrının oğludur demezmi peki kuran bunu idda edenin kafir olduğunu açıkça belirtiyor isanın tanrı oğlu olduğunu diyen bir kitaba tahrif edilmemiştir diyen kişinin
bu iddası cehaletindendir..HİÇ BİLENLE BİLMEYEN BİR OLURMU!!!

Hiç yorum yok:

Siz, siz olun Yehova Şahitlerini evinizden, ailenizden ve hatta tanıdıklarınızdan ırak tutun.

Türk insanı üzerine bilinen ya da bilinmeyen birçok oyunlar oynanıyor.  Dünyanın neresinde olursa olsun Müslüman  Türk insani yoğun bir kı...