3 Şubat 2020 Pazartesi

HRİSTİYANLARDA BALIK SEMBOLÜ


HRİSTİYANLARDA BALIK SEMBOLÜ

Balığı unutturan şeytan yazımızı daha evvel yazmıştık.http://www.facebook.com/note.php?note_id=218250308194572 Balık hristiyanların dini inancını ifade eder. Ve dolası ile İsa A.S I .. Ne yazıkki kliseler bile sözde ona rahipler bile artık İncilin onlara verdiği hitapları bilmemektedirler.Daha doğrusu onlarda Süleyman Mabedi yıkıldığı zamanlardaki yahudi sahte din adamlarına benzediler. Dünya menfeatleri için benliklerinden geçtler. Allahı ve inandıkları İncili de rafa kaldırdılar.

Balık sembolizmi .
Pisagorun şu sözü çok hoşuma gider .
-Allah kainatı geometrik şekillerle yaratmıştır

Darwin denilen sözde aslı rahip olan bu kişinin Hristiyan sembolizmi Balık şekline bakıldığında , Darwin denilen kişinin dinsiz ve imansız olduğu bu sembolden görülmektedir. Ve peşilerinden sürülen Hristiyanlar ! Çok gariptirki balıkta bu sembol birden darwinistleri rahatsız etti . Ve darwin balığı yaptılar . Dalgalar geçtiler.Balık sembolizmi ile ila alaylar edildi . Zaten herşeyi ateist ve şeytan masonlar tarafından ellerinden alınan Klise ilim ve bilimden de yoksun olması ve ilim adamıda yetiştirmemeleri sayesinde iyice aciz kalır oldular. Sadece yapabildikleri şey tepki oldu .Cılızlıktan bile aciz tepkiler.


Darwinistler neden balık sembolunden rahatsız oldular dersiniz. Adnan oktarında böyle bir zamanda aslı bile tesbit edilemeyen bir balık ile sözde ona darwini çökertmiş . Çökertti de balık sembolü artık dalga modu oldu . Dalga geçmek için darwinistlerin ellerinde alay konusu oldular.Darwinciler sizin bilmediklerinizide biliyorlar.Balıkla onlar nerdeyse fezaları arşinlıyorlar..Sizede atmışlar bir konu alın uğraşın diyorlar bu balıkla. İSTER IZGARA YAPIN. iSTER BUĞULAMA . Mevzu darwini çökerten Mehdi olacak ya. ! Bazı kimseler için . Darwinistler balıktan rahatsız oldularda . İşi sonrası baktılar bunlar cahil mevzuyu anlıyamamışlar deyip darwin balığı ile hem bizim sözde mehdimize hem koskoca hristiyan alemi ile kafa yaptılar.

Şimdi konuyu uzatmayacağım.Size Remil ile Balık sembolunün azda olsa arka planını açıklamaya çalışacağım .bUNu yaparkende İsa peygamberin havarilere balık tutmasını öğretirken 153 balık yakaladığı söylenir. Remilde bu sayıyı işlersek yada devre şeması gibi bir şey çıkarmaya kalkarsak elimizde 9 sayısı kalır. Dokuz sayısı aynı zamanda deniz aşırı trafik manasınada gelir astrolojide !
Matematikçi ve mistik Pisagor'un da belirttiği gibi, vesica piscis'in uzunluk-yükseklik oranı 153:265'dir ki bu "balığın ölçüsü" olarak adlandırılan mistik kabul edilen bir sayıdır.
Burada diğer ölçüyü aldığınızda 265 i size remil açılımında yine dokuz sayısını verecektir.

İsa A.S sizce tesadüfmüdür 153 balık yakalaması . Kuranda yine balık unutma mevzusuda budur . Ortam cahillere kalmış Birileri mehdi olacak birileri cebi dolacak diye milleti artık inançsızlık noktasına getirdiler.Tüm dünya fitne kokmaya başladı. Bu bilgi kirliliğinde bunun hesabını nasıl verecekler merak ediyorum . Fitne de tek bir cemaate yarar. Masonlara .

Dokuz remilde de mistiktir.İnancı ve ilmi gösterir. Dokuzuncu şeklin dokuzuncu haneye düşmesi de bunu gösterir. İsa isminde ise 11 sayısı vardır ! 11 inci şeklin dokuzuncu haneye düşmesine bakınız yada . Ne bilim belki bir elektronik balık yakalama makinası icat ederseniz size sayılar belki yardımcı olabilir. Devreleri tamamlarken ..Yada balığın sırrını açığa çıkarırsınız ! ...
Bu arada kolay gelsin balık işleri ..

Balık ile ilgili kısaca ansiklopedik bilgi .

Hıristiyanlardan önce de çeşitli anlamlarda farklı şeyleri temsilen (örneğin bereket) balık sembolleri kullanılmıştır. Yine de bir balık sembolünü en yoğun kullananlar, bugünkü bulgu ve bilgilere göre, ilk  Hıristiyanlardır.

İchthys antik deniz tanrıçası Atargatis'in oğluydu. Farklı kültürlerde ve mitolojilerde denk düşen kişilikler ve balık sembolleri anlam ve kullanım açısından farklılık gösterse de genelde bereketi temsilen, cinsi vurgulara sahipti. Bunun bir örneği Mısır mitolojisinde görülebilir. Bereketi temsil etmesinin yanı sıra balık belirli kültürlerde reankarnasyon ve hayat(ın veya hayat gücünün) sembolü olmuştur.

Balık sembolünün Hıristiyanlar tarafından nasıl kullanılmaya başlandığına dair birçok hipotez olsa da hiçbirinin keisnliği kanıtlanamamıştır. Yine de bu hipotezlerden en büyük ihtimali barındıran, Hıristiyanlık'ın kutsal metinlerinde geçen bir ifadenin balık sembolizmine yol açtığıdır; İsa mucizevi bir şekilde 5000 insanı ekmek ve balıkla doyurmuştur, bkz. Matta 14:15-21, Luka 9:12-17, ve Yuhanna 6:4-13. İchthys belki de İsa'ya "insan balıkçısı" gibi bir gönderme yapmaktaydı, veya Yunanca ΙΧΘΥΣ harflerinin (Iota Chi Theta Upsilon Sigma) oluşturduğu, Hıristiyan inancının bir ifadesiydi "᾿Ιησοῦς Χριστὸς Θεοῦ Υἱὸς Σωτήρ" (Iēsous Christos Theou Huios Sōtēr: "İsa Mesih, Tanrı'nın Oğlu, Kurtarıcı").

Her ne kadar doğrudan kanıt bulunmasa da, ichthys mistik/matematiksel sembol Vesica Piscis'in bir adaptasyonu da olabilir. Matematikçi ve mistik Pisagor'un da belirttiği gibi, vesica piscis'in uzunluk-yükseklik oranı 153:265'dir ki bu "balığın ölçüsü" olarak adlandırılan mistik kabul edilen bir sayıdır. Bir İncil kıssasına göre İsa havarilere balık tutmada yardım ederken kendisi tam olarak 153 balık tutmuştur.

Bunların dışında birçok hipotez daha bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Siz, siz olun Yehova Şahitlerini evinizden, ailenizden ve hatta tanıdıklarınızdan ırak tutun.

Türk insanı üzerine bilinen ya da bilinmeyen birçok oyunlar oynanıyor.  Dünyanın neresinde olursa olsun Müslüman  Türk insani yoğun bir kı...