25 Aralık 2011 Pazar

Hristiyanlık ve Pagan Dinleri Benzerliği

Hristiyanlık ve Pagan Dinleri Benzerliği

Gelelim kilisenin şekillendirdiği hristiyanlık (bilhassa katolik mezhebi) ile paganizm, putperestlik ve hatta satanizm arasındaki benzerliklere. Bizlere anlatılan İsa`nın, Allah`ın elçisi Hz. İsa olmadığı gerçeğine. 

Paganizmi uzun uzadıya açıklayıp kafa sikmek istemiyorum, fakat kabaca, çok tanrılı şu mitolojik dinlerin pagan dini olduğunu bilmeniz yeterli. Örn: Yunan, Mısır, Roma, Hitit mitolojileri gibi. 

Şimdi susuyorum, resimler konuşacak. Öyle coca cola`ya tersten bakmalı sikik uyduruk resimler değil, sadece varolmuş ve varolan şeyleri gösterecem. 

Kısa bir ön bilgi, Babil Paganizmi`nde balık tanrısı Dagon idi. Dagon ikiye doğru ayrık bir başlık, asa ve kendine has kıyafeti ile temsil edilirdi. Şimdi büyük kapışma başlasın, Dagon vs Papa, Ready, Steady, Go! 




                                       
Dagon
Papa







Seksi Fotoğrafları için Tıklayın

Dagon


Kilisenin Kullandığı Başlık
Dagon`un tasviri için Babil`de kullanılan sembol
Hristiyanlık`taki ichthys sembolü (Yunanca bildiğin balık demek.)
 

Başta ABD olmak üzere çoğu Hristiyan ülkesinde posta kutularında ve araba tamponlarında kullanılan balık sembolü


"Ee ne var ki, kullandıkları materyaller benziyor olabilir, eski gelenekleri değil mi sonuçta?" diyebilirsiniz, ilk başta ben de sormuştum bunu kendime. Tamam arkadaşım bi dk dinle, indir o eli. 

İncil`de birçok balık hikayesi vardır. Kutsal metinlerde ve incil`de isa`nın balıklarla ilgili mucizeleri olduğuna rastlarsınız. 

"İsa mucizevi bir şekilde 5000 insanı ekmek ve balıkla doyurmuştur" Matta 14:15-21, Luka 9:12-17, ve Yuhanna 6:4-13. 

Balık tutan havarilerine yardım eden isa`nın, tek başına 153 balık tuttuğu da incil`de geçer. Bu 153 rakamının da bir hikayesi vardı fakat inanın unuttum, okuyalı zaman geçti üzerinden. 

Bütün bunların tesadüf olduğuna inanmıyorum. Ne zaman bu tür dini, siyasi şaibeli konuları araştıracak olsam, antitez olarak karşılaştığım tek iddia "tesadüf" oluyor. Tesadüf diye bir şey yok arkadaşım, yok güzelim, yok canım benim valla yok. 

Entry`nin başında bulunduğum iddiaların hepsini henüz karşılayamadım farkındayım. Mısır mitolojisi ve hristiyanlık arasındaki benzerliklerle devam edecem ama az soluklanayım amına koyim durun. Belki yarın yazarım, konu çok uzun taşaksızlar.


 *******************************************************

Hristiyanlık ve Pagan Dinleri Benzerliği

Günümüzdeki İngiliz kraliyet ailesi`nın firavun soyundan geldiğini söylemiştim. Şu anki kraliçe ikinci elizabeth en yetkin dereceli masondur.

Bakın kendisinin şahsi twitter`ına göz atın, sahip olduğu ünvanlardan bazılarını bio`suna yazmış: "By the Grace of God, Queen, Head of the Commonwealth, Defender of the Faith, wife to the DoE, mother, grandmother, great-grandmother"

Emin olun bu şaşalı isimlerin hepsinin birer dayanağı var.

İllüminati, firavunların ışığında aydınlanır. İlluminate aydınlanmak anlamına gelir zira. kabaca, atalarının firavunlar olduğunu da söyleyebiliriz.

Eski mısır`ın gök tanrısı Horus`tur. Horus`tan bahsedeceğim biraz sonra durun bokum geldi bi sıçayım ehehe. Ayrıca horus konusu Zeitgeist`ta da işlendiği için "Zeitgeist terk amağagoyim ehoheo" adamcıklarına gün doğacak fakat yoğun Ateizm propagandası yüzünden pek tasvip etmesem de bu, Zeitgeist`ın doğru konulara işaret etmediği anlamına gelmez.

Ayrıca orada verilmeyen bazı benzerliklerden daha bahsedecem,


**********************************************

Horus, Eski Mısır`da Güneş`i ve Güneş`in Doğuşunu temsil ederdi.

Mitolojik bir tanrı olan Horus ile İsa`nın hikayeleri arasında müthiş benzerlikler vardır. İncil`i yazan gürubun bir diğer esin kaynağı da kuşkusuz horus olmuştur.

Aklımda kalan bazı benzerliklerden bahsedeceğim.

Horus`un, tıpkı İsa gibi 12 havarisi vardır. Horus da, bize anlatılan İsa da , 30 yaşında vaftiz edilmişlerdir. Bunun gibi detaylar bunlarla kısıtlı değil ama ben de insan evladıyım amına koyim, hepsini ezberimde tutatam. Biraz araştırırsanız bulabilirsiniz aralarındaki şaşırtıcı sayıdaki benzerlikleri. Fakat gelelim can alıcı noktalara...

Horus, İsis adlı tanrıçadan doğmadır ve mısır kaynaklarında beraber resmedilirler.


Peki annesiyle beraber anılan, annesinin adına dualar okunan peygamberimiz kim?
 
 


Hangi ilahi dinde peygamberin annesi bu kadar önemli bir yer tutar?

İsis`in "Tanrı`nın Annesi", "Hayatın Annesi" gibi isimleri vardır. Meryem Ana (Mother Mary)`da olduğu gibi.

Zamanın din büyükleri ve tarihçileri, isa`nın doğumunu belirlemek için toplandığında, isa`nın kuvvetle muhtemel yaz mevsiminde doğmuş olabileceğini tespit etmişlerdir. Fakat kilisenin dayatmaları sonucu noel`in 25 aralık olması kararlaştırılmıştır.

Peki neden 25 aralık?

Horus`un güneşi ve güneşin doğuşunu temsil ettiğini söylemiştim değil mi?


En uzun gece 21 aralıktır biliyorsunuz. bu tarihten itibaren güneş tam 3 gün daha ufuk çizgisinde kalır ve ilk defa 25 aralıkta yükselmeye başlar. Gündüz geceyi yener, Horus`un ışığı dünyayı aydınlatır.

Peki tıpkı Horus`ta olduğu gibi Güneş ve Güneşin yükselişiyle tasvir edilen peygamber kim?
Hala büyük uğraşlarla putlaştırılan peygamber kim?


 

1 yorum:

Serdarovska dedi ki...

Gerçekten güzel araştırma yapmışsınız tebrik ederim yazılarınızın devamını zevkle beklerim...

Siz, siz olun Yehova Şahitlerini evinizden, ailenizden ve hatta tanıdıklarınızdan ırak tutun.

Türk insanı üzerine bilinen ya da bilinmeyen birçok oyunlar oynanıyor.  Dünyanın neresinde olursa olsun Müslüman  Türk insani yoğun bir kı...