15 Aralık 2011 Perşembe

TALMUD’UN PRENSİPLERİ:

TALMUD’UN  PRENSİPLERİ:
Musevilerin fıkıh kitabı olan Talmud’un bazı prensipleri vardır. Bunlar;
Talmud, Allah katında yahudilerin meleklerden daha sevgili olduğunu ve onların ,Allah'ın soyundan geldiklerini söyler; tıpkı çocuğun babasının soyundan geldiğini söy-
lemesi gibi.
Talmud'tan bazı prensipler :
1 — Bir ümemî bir yahudiyi döğerse ümemiye ölüm cezası verilir. Yahudilere göre ümemi, yahudi olmayan herkestir. Çünkü yahudiye göre insanlar iki kısımdır :
a) Yahudi .
b) Ümemi.
2 — Eğer yahudi olmasaydı, yeryüzünden bereket kalkardı , araya güneş girer, yağmur kesilirdi.
3 — Nasıl insan hayvandan üstün ise, yahudlier de diğer milletlerden üstündür .
4 — Diğer bütün insanlar köpektirler, domuzdurlar.
5 — Diğer insanların evleri, pis hayvanların ağılı gibidir.
6 — Diğer insanlara karşı şefkat ve mer hamet göstermek yahudiye yasaktır; çünkü diğer bütün insanlar hem yahudinin, hem de Allah'ın düşmanıdırlar.
7 — Fikrini gizleyerek hasım tarafından görünmemek ve durumu idare etmek ,onun eziyetinden korunmak için caizdir.
8 — Yahudinin diğer insanlara yaptığı her iyilik büyük bir hatadır , bunun aksi olarak diğer milletlere yaptığı her kötülük Allah'a yaklaşmaktır; O'na yakın olmağa benzer bir iştir.
9 — Aşırı olmayan faiz yahudilere caizdir. Hz. Musa ve Samuel «Talmud vâzıının görüşüne uygun olarak» bunu meşru kılmışlardır.
10 — Yahudinin diğer milletlerden fahiş miktarda faiz alması caizdir. Bütün yeryüzü yahudinin mülküdür . Diğer milletlerin elinde bulunan yerler yahudilerden zorla alınmıştır. Yahudilere düşen görev, her türlü çareye başvurarak bu topraklar ı geri almaktır.
Talmud yahudilerin, diğer milletlere boyun eğmekten kurtaracak bir Mesih'i beklediklerini, bu Mesih'in Davud'un neslinden bir kral olacağını, saltanat ı İsrail'e geri getireceğini, bütün diyarları yine İsrail ülkesi-ne katacağını , bütün insanlık üzerine gerçekleşecek saltanatın, Allah'ın va'dine göre sadece yahudilere ai t bulunduğunu da işaret etmektedir.
11 — Bir yahudinin kendi kardeşinin malını çalması haramdır . Başka milletten birinin malını çalması ise caiz hatt a vâciptir; çünkü kâinatın servetleri yahudi için yaratılmıştır. Bundan dolayı da bu servetleri  hangi  yolla olursa olsun ele  geçirmeleri  tabii haklarıdır.
Yahudilerin Talmud'a  ait  inandıkları  prensipler  kısaca  bunlardır.
 Bundan dolayı: Yahudiler, Allah'ın seçilmiş bir milletidir, O'nun çocuklarıdır ve sevgilileridir. Allah, Yahudi  olmayanın kulluğuna karşı cömer t davranmaz ve onun ibâdetini kabul etmez.
Yahudilerin ruhlar ı Allah'ın ruhundan, soyları da Allah'ın soyundan yaratılmıştır.
Yahudiler cevher yönünden Allah'ın temizlenmiş biricik çocuklarıdır. Yahudilerin inancına göre Allah, aslında ikram olsun diye insan şeklini onlara ihsan etmiştir. Diğer insanlar ise «ümmetlüer»dir, şeytanî bir tabiatle yahut pis hayvan olarak yaratılmıştır.
Allah, insan şeklini, yahudilere benzesin ve iki grup arasında muamele kolay olsun diye ikram olarak yahudilere vermiştir. Soyların ihtilâf ı ile ortaya çıkan bu açık benzeyişler, seçilmiş efendilerle önemsiz insanlar arasındaki farkı anlamaya imkân vermez.
İnsanlık ve temizlik, onların Allah'tan gelen yüksek soylarının gereği olarak yahudilere aittir .
Diğer insanlara gelince, onlar her ne kada r insan şeklinde iseler de pis hayvanlardan başka birşey değildirler.

Hiç yorum yok:

Siz, siz olun Yehova Şahitlerini evinizden, ailenizden ve hatta tanıdıklarınızdan ırak tutun.

Türk insanı üzerine bilinen ya da bilinmeyen birçok oyunlar oynanıyor.  Dünyanın neresinde olursa olsun Müslüman  Türk insani yoğun bir kı...