15 Aralık 2011 Perşembe

Yine Tanrı - Rab - karmaşası. Tanrı kim? Rab Tanrı kim?, Kuzu Kim?

Yine Tanrı - Rab - karmaşası. Tanrı kim? Rab Tanrı kim?, Kuzu Kim?

21 Eylül 2011 Çarşamba, 06:13 tarihinde DOĞRU SANILAN YANLIŞLAR tarafından eklendi
Yine Tanrı - Rab - karmaşası. Tanrı kim? Rab Tanrı kim?, Kuzu Kim?

Kimse Tanrı - İsa - Kutsal Ruh aynı, burada bahsedilenlerde onun farklı yansımalarıdır demesin.
İşlerine geldiğinde her biri bağımsız hareket ediyor.
Hatta biri, diğerine "beni niye terketin" diye sezerzenişte bulunuyor.
Sonra konu karıştığında, onların herbiri BABA Tanrının farklı kşilikleridir, esasında hepsi aynı diye konu bağlanmaya çalışılıyor.

Vaftiz olunan İsa, kutarıcı olan İsa, tahtın sağında oturan İsa "ya kardeşim sizin kaç tanrınız var" dendiğinde, "evrenin gücü adına" denilerek VOLTRAN GİBİ birleşip, üç silahşörler gibi "birimiz hepimiz için" diyerek olayı örtüyorlar.

İktidar mücadeleri var.İblis denilen ve aşağıya atılan mahlukat, Baba Tanrı'ya İsa'yı kötülerken bağımsız tanrılar halindeler. Baba Tanrı "ne yapayım" karamsarlığı yaşıyor, aynı olsalar bir parçanın hakkında nasıl dedikodu yapılabilir. "Nasıl kötüleme kampanyaları düzenlenebilinir" dendiğinde "yok aslında birbirlerinden fakları aslında onlar, Baba Tanrı'nın yansımaları "diye klişelerini sıralıyorlar. İşi artık pişkinlik seviyesine bağlayıp "önce söz vardı..." diye birşeyleri sıralıyorlar. "İşte benzer durum....

Esinleme...........21/22 Kentte tapınak görmedim. Çünkü gücü her şeye yeten RAB TANRI VE KUZU, kentin tapınağıdır.
Esinleme...........21/23 Kentin, güneş ya da ay tarafından aydınlatılmaya gereksinmesi yoktur. Çünkü TANRI'nın görkemi onu aydınlatıyor. KUZU da onun çırasıdır.
Esinleme...........22/1 Melek bana, TANRI'nın VE KUZU'nun tahtından çıkan, billur gibi berrak olan yaşam suyu ırmağını gösterdi.
Esinleme...........22/3 Artık hiçbir lanet kalmayacak. TANRI'nın VE KUZU'nun tahtı kentin içinde olacak ve O'nun kulları kendisine tapınacak.
Esinleme...........22/5 Artık gece olmayacak. Ne çıra ışığına, ne de güneş ışığına gereksinmeleri olacak. RAB TANRI onlara ışık olacak ve sonsuzlara dek egemenlik sürecekler.
...diye Tanrı - Rab - Kuzu ile bağlantılı anlatımlar devam ediyor. İsteyen istediği şekilde sanılarını anlatır, Tanrısını tanımlar. Buraya kadar yapılan bildirinlerin kimin tarafından olduğu şu madde ile açıklanıyor.

Haberleri veren melekleri gönderen Rab Tanrı deniliyor. Yukarıda aynı madde içinde "VE" bağlacı kullanılarak KUZU'dan bahsedildiğine göre; (Esinleme .21/22 "....Çünkü gücü her şeye yeten RAB TANRI VE KUZU, kentin tapınağıdır.) meleklerini gönderenin RAB TANRI'nın, Baba Tanrı olacağını düşünüyorsunuz.(KUZU = İSA olduğundan)
Esinleme...........1/1 Bu kitap İSA MESİH'in esinlemesidir. Tanrı, YAKIN ZAMANDA olması gereken olayları kullarına göstermesi için O'na bu esini verdi. O da gönderdiği kendi meleği aracılığıyla bunu kulu Yuhanna'ya iletti.

Esinleme...........22/6 Melek bana, «Bu sözler güvenilir ve gerçektir» dedi. «Peygamberlerin ruhlarının Tanrısı olan Rab, YAKIN ZAMANDA olması gereken olayları kendi kullarına göstermek için meleğini gönderdi.»
Tanrı Rab özel meleğini göndermiş. Başka yerde İSA içinde kullanmış olabilirler .Tanımlamalarında bir kural ve sistem yok.Konsillerle, düzenlemelerle, tercümelerle farklı kişiler tarafından yazılan bu metinler ne kadar uyumlu hale getirilmeye çalışılsada yine pürüz kalmış.Tanrı kim, İsa kim?, Rab kim? konunun gelişmesine göre kimin kastedildiğini çıkarabiliyorsunuz.

Genellikle tüm yollar İsa'ya bağlanıp, tüm tapınmalar ona yöneltildiğinden, "kimlik çıkarım işi" daha kolay oluyor. Ama burada aynı mantıkla giderken, birden bire karşınıza şöyle bir madde çıkınca hangisi, hangisi oluyor diye şaşırıp kalıyorsunuz.
Esinleme...........22/16 «Ben İsa, inanlı topluluklarıyla ilgili olan bu tanıklığı sizlere iletsin diye meleğimi gönderdim. Davut'un kökünden ve soyundan olan ben'im, parlak sabah yıldızı ben'im.»
Bu madede de Melekleri gönderenin İsa olduğu belirtiliyor. Aralarında 10 madde fark var. Şimdi soruyorum; Tanrı kim? Rab
Tanrı kim?, Kuzu Kim? Rab Tanrı İSA'da Kuzu başka bir KUZU mu? Yoksa yedek bir KUZU yetiştirme planlarımı var.. Baba Tanrıya, DEDE oldun müjdesi vermekmi istiyorlar."Nasıl olsa, en son antlaşmaları içeren AHİT'ler yazarız" oradan okur mu diyorlar?                                                                             

Hiç yorum yok:

Siz, siz olun Yehova Şahitlerini evinizden, ailenizden ve hatta tanıdıklarınızdan ırak tutun.

Türk insanı üzerine bilinen ya da bilinmeyen birçok oyunlar oynanıyor.  Dünyanın neresinde olursa olsun Müslüman  Türk insani yoğun bir kı...