31 Ocak 2012 Salı

Tevrat'ta Allah İnancı

17 Ağustos 2011 Çarşamba, 15:17 tarihinde {Gel, ne olursan ol yine gel} tarafından eklendi
Tevrat'ta Allah İnancı
Tevrat tahrif edilirken, bu ilahi kitaptaki bazı imani gerçekler de bozulmaya uğramıştır. Gerçekte Yahudilik'te yeri olmayan, asıl olarak putperest kavimlerin kültürlerinde yer alan bazı batıl inanışlar, bu yolla sonradan Yahudiliğe girmiştir. Bu nedenle elimizdeki Tevrat, Allah hakkında bir takım batıl inançlar içermektedir. Allah'ı (haşa) bir insan gibi zaaflara sahip gibi gösteren bazı muharref Tevrat pasajları şöyledir: ÇIKIŞ

BAB: 31
AYET 17
S: 87 "0, Israil ogullari ile benim aramda ebediyen bir alamettir; çünkü Rab gökleri ve yeri alti günde yaratti ve yedinci günde rahat etti ve dinlendi. TEKVİN

BAB: 6
AYET: 5-7
S.5 Ve Rab gördü ki, yeryüzünde adamin kötülügü çoktu ve her gün yüregin'in düsünceleri ve kuruntulari ancak kötü idi. Ve Rab yeryüzünde adami yaptigina nadimoldu, ve yürsginde aci duydu. Ve Rab dedi; Yarattigim adami, ve hayvanlari, sürünenleri, ve göklerin kuslarini topragin yüzü üzerinden silecegim; çünkü onlari yaptigima nadim oldum.

TEKVİN
BAB: 33
AYET: 24-30
S: 33 Ve Yakub yalniz basina kaldi; ve seher sökünceye kadar, bir adam onunla güresti. Ve onu yenmedigini görünce, uylugunun basina dokundu, ve onunla güresirken Yakubun uyluk basi incidi. Ve dedi: Birak gideyim, çünkü seher vakti oluyor, Ve dedi: Be- ni mübarek kilmadikça seni birakmam. Ve ona dedi: Adin nedir? Ve o dedi: Yakub. Ve dedi: Artik sana Yakub degil ancak Israil denilecek; çünkü Allah ile insanlarla ugrasip yendin. Ve Yakub sorup dedi: Rica ederim, adini bildir. Ve dedi: Adimi niçin soruyorsun? Ve orada onu mübarek kildi. Ve Yakub o yerin adini Peniel koydu; çünkü Allahi yüz yüze gördüm, ve canim sag kaldi, dedi.

HOSEA
BAB: 12
AYET: 2-4
S.862 Rabbin Yahuda ile de davasi var, ve Yakubu kendi yollarina göre cezalandiracak, ona islerinde göre ödeyecek. Rahimde kardesini topugundan tuttu; ve erkeklik çaginda Allah ile güresti; "ve melekle güresip yendi.

HOSEA
BAB: 2
AYET: 16-20
S.857 Ve seni ebediyen kendime nisanlayacagim; evet, seni dogrulukla ve hakla, ve inayetle ve rahmetlerle kendime nisanlayacagim. Ve seni sadakatla kendime nisanlayacagim, ve Rabbi taniyacaksin.

İŞAYA
BAB: 54
AYET: 3
S: 714 Çünkü kocan seni Yaratandir; onun ismi ordularin Rabbidir; ve seni fidye ile kurtaran Israil'in Kuddüsudur.

İŞAYA
BAB: 22
AYET: 4-5
S.698 Bundan ötürü ben dedim: Gözünüzü benden çevirin, aci aci agliyayım; kavmim kizinin soyulmasindan ötürü beni teselliye çalismayin.

MALAKI
BAB: 3
AYET: 8
S: 698 Insan Allahi soyar mi? Siz ise beni soymaktasiniz.

II.SAMUEL
BAB: 22
AYET: 8-9
S.330 0 öfkelendi. Burnundan duman yükseldi. Agzindan ates yiyip bitirdi.

TEKVİN
BAB: 3
AYET: 8
S.3 Ve günün serinliğinde bahçede gezmekte olan Rab Allah'in sesini isittiler.

MEZMURLAR
BAB: 79
AYET: 65
S.587 0 zaman Rab uyanan adam gibi, sarabtan bagiran yigit gibi uyandi.

ÇIKIŞ
BAB: 24
AYET: 9-11
S.78 Ve Musa ile Harun. Nadab ve Abihu ve Israilin ihtiyarlarindan 70 kisi çiktilar ve Israilin Allahini gördüler. Ve Israil ogullarinin asilzadelerine dokunmadi ve Allahi gördüler ve yiyip içtiler.

ÇIKIŞ
BAB: 32
AYET: 11-12-14
S.87 Ve Musa Allahi RABBE yalvarip dedi: Ya RAB, Misir diyarindan büyük kuvvetle, ve kudretli elle çikardigin kavmina karsi, niçin öfken alevleniyor? Misirlilar: Onlari kötülük için, daglarda öldürmek için ve onlari yeryüzünden yok etmek için çikardi, diye niçin söylesinler? Kizgin öfkenden dön, ve kavmina karsi bu kötülüge nadim ol. Ve RAB kavmine edeceğini söyledigi kötülüge nadim oldu.

Siyonizmin Talmud'daki Kökenleri
19. yüzyılda doğan bir ideoloji olan Siyonizmin kökenleri, daha eski çağlara uzanmaktadır. Tevrat'ın vahyinden sonraki dönemlerde, zamanla Yahudi toplumu içinde, diğer milletlere karşı ırkçı bir husumetle ve kibirle bakan bir akım gelişmiştir. İlahi bir din olan Yahudiliği faşizan bir ideoloji haline getirmek isteyen bu akımın etkisi, özellikle Talmud olarak adlandırılan kitaplar serisinde görülür.
Talmud hakkında en detaylı araştırmaları yapan isimlerden biri, İsrail'in en ünlü entellektüellerinden biri olan Israel Shahak'tır. Talmud'daki ırkçı yaklaşımlar, Shahak'ın Jewish History, Jewish Religion: The Weight of Three Thousand Years (Yahudi Dini, Yahudi Tarihi: Üç Bin Yılın Ağırlığı) adlı kitabının temel temasını oluşturur. 1933'te Polonya'da doğmuş, II. Dünya Savaşı yıllarında Naziler'in kurduğu Belsen toplama kampında kalmış, 1945'te ise İsrail'e yerleşerek önce orduda sonra da kimya mühendisi olarak Kudüs İbrani Üniversitesi'nde çalışmış olan Profesör Shahak, "Halakha"yı incelemektedir.
Halakha, hahamların "bir Yahudi nasıl yaşamalı" sorusunun cevabını en ayrıntılı biçimde vermek için hazırladıkları ve asırlar boyu yeni eklenmelerle genişlemiş yazılı bir dini kaynaktır. Klasik Yahudilik'e göre, bir Yahudi günlük hayatını nasıl geçirmesi gerektiğini öğrenmek için Tevrat'a ya da Eski Ahit'in öteki kitaplarına bakmamalıdır. Bunlar, sıradan insanlar tarafından anlaşılamazlar çünkü. Bunların anlamını sadece hahamlar kavrar ve Yahudi toplumu da dini onlardan öğrenir. Halakha, hahamların Yahudi toplumuna verdiği bu eğitimin toplandığı kaynaktır. Halakha'nın en önemli kaynağı ise, başta belirttiğimiz, "Talmud" adı verilen çok ciltli bir kitaptır.
Talmud'u incelediğinizde, Öncelikle, diğer iki ilahi dine karşı son derece saldırgan bir tutum göze çarpar. Talmud'a göre, Yahudiler ellerine geçen İncil'leri, eğer şartlar uygunsa, yakmakla yükümlüdürler. Talmud'un Yahudi- olmayanlar hakkında verdiği diğer bazı ilginç hükümler şöyledir:
• Bir Yahudi bir mezarlığın yanından geçerken, eğer o yer bir Yahudi mezarlığı ise orada yatanları takdis eden kısa bir dua okumalı, ancak mezarlık Yahudi-olmayanlara ait ise orada yatanların annelerine lanet etmelidir.i Talmud kaynaklı bir başka geleneğe göre de, dindar bir Yahudi, bir kilise ya da Hz. İsa tasviri gördüğünde üç kere yere tükürmekle yükümlüdür.ii
• Talmud yazarlarının en büyüklerinden olan Maimonides, bir Yahudi- olmayanın hayatının kurtarılması konusunda da önemli hükümler vermiştir. Bu hükümlerin biri şöyledir:
Kendileriyle savaş halinde olmadığımız Yahudi-olmayanlara gelince, ölümlerine doğrudan sebebiyet vermek yanlıştır, fakat eğer ölüm anındaysalar onların hayatlarını kurtarmak yasaklanmıştır. Örneğin bir Yahudi-olmayanın denize düştüğü görülürse, boğulmaktan kurtarılmamalıdır.iii
Maimonides'e göre, bir Yahudi doktorun bir Yahudi-olmayanı iyileştirmesi de, karşılığında para kazanılsa dahi, yasaktır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir noktaya değinir: Eğer Yahudi bir doktorun bir Yahudi-olmayanı iyileştirmekten kaçınması, Yahudiler'e karşı toplumsal bir tepki gelişmesine neden olacaksa, o halde yasak ortadan kalkar ve hastanın iyileştirilmesi gerekir.iv
• Talmud'un en büyük yazarlarından biri olan Maimonides'in ırkçı fikirleri de oldukça ilginçtir. Bir yerde Türk milletine de dil uzatarak şöyle yazar:
Türklerin bir kısmı ve kuzeydeki göçebeler ve zenciler ve güneydeki göçebeler ve bizim coğrafyamızda yaşayıp da onlara benzeyenler; bunların tabiatı daha çok düşük sesli bazı hayvanların tabiatına benzer. Benim düşünceme göre, bunlar insan seviyesinde değildirler. Seviyeleri bir insan ile bir maymunun seviyeleri arasında bir yerdedir. Çünkü görünüşleri maymundan daha çok insana benzemektedir.v
•Talmud'un cinsel suçlar (zina) hakkında verdiği hükümler de ilginçtir. Eğer bir Yahudi erkek bir Yahudi kadınla evlilik dışı bir cinsel ilişkiye girerse, her ikisinin de öldürülmesi gerekir. Oysa eğer kadın bir Yahudi- olmayan ise, bu kez erkek sadece dayak yer; kadın ise yine ölüm cezasına çarptırılır. Aynı hüküm, Yahudi bir erkeğin Yahudi-olmayan bir kadına tecavüz etmesi durumunda da geçerlidir. Bunun arkasında yatan mantık ise, Yahudi- olmayan kadının her durumda "baştan çıkarıcı" sayılmasıdır. Kadın, "bir Yahudiyi günaha sokmuş" olduğu için ne olursa olsun birinci dereceden suçlu sayılmaktadır.vi Nitekim Maimonides, Yahudi-olmayan tüm kadınlar için "N.Sh.G.Z." kısaltmasını kullanır. Bunlar, İbranice'deki "niddah, shifhah, goyah, zonah" kelimelerinin baş harfleridir. Kelimelerin anlamı ise şudur: "Kirli (regl nedeniyle), köle, Yahudi-olmayan, fahişe".vii
• Yahudiler ile Yahudi-olmayanlar arasındaki mal-mülk ilişkileri hakkında da Talmud'un önemli hükümleri vardır. Eğer bir Yahudi kayıp bir eşya bulur da onun sahibinin bir Yahudi olduğunu farkederse bunu sahibine geri vermekle yükümlüdür. Fakat eğer malı yitiren kişi bir Yahudi-olmayan ise, malın ona geri verilmemesi emredilir. Bir Yahudi-olmayana hediye vermek ise kesin biçimde yasaklanmıştır. (Ancak hahamlar, bir sonraki aşamada Yahudiler'i maddi kar getirebilecek hediyelere -bir başka deyişle rüşvetlere- izin verirler.) Alış veriş sırasında Yahudi-olmayanlara hile yapmak ise, eğer "dolaylı" yoldan olursa, meşru sayılır. Örneğin bir Yahudi, karşısındaki müşterinin kendisine yanlışlıkla fazla para verdiğini fark ederse, "senin yaptığın hesaba güvendim, benim saymama gerek yok" demelidir. Böylece eğer karşı taraf durumu sonradan fark ederse, suçlu duruma düşmez.viii
Bu saydıklarımız, Talmud'un Yahudi-olmayanlara yönelik düşmanca hükümlerine yalnızca bir kaç örnektir. Yahudi geleneğinin bu geleneksel "şeriat kitabı" araştırıldığında, buna benzer daha pek çok hükme rastlamak mümkündür.

Talmud Uyarınca Tevrat'ın Çarpıtılması
Sözkonusu "Yahudi ideolojisi", Tevrat'ın ve Eski Ahit'in diğer kitaplarının hükümlerini de kendi düşüncesine göre yorumlamakta ve çarpıtmaktadır. Örneğin Hz. Musa'ya verilen "On Emir"den sekizincisi olan "Çalmayacaksın" (Çıkış, 20:15) hükmü, "bir Yahudiyi çalmamak" (yani kaçırmamak ya da rehin almamak) konusunda konulmuş bir yasak olarak açıklanır. Hükmün mal değil de insan "çalmak" şeklinde yorumlanmasının nedeni, "On Emir"in yalnızca ölümcül suçları içerdiğine dair Talmud yazarlarınca yapılmış bir kabuldür. Öte yandan, Yahudi- olmayanların rehin alınması zaten Talmud tarafından izin verilen bir eylemdir.ix
"Kardeşini kendin gibi seveceksin" (Levililer, 19:11) hükmünün yorumlanması da aynı şekildedir; "kardeşler" yalnızca Yahudilerdir. Nitekim bir Yahudi genel olarak Talmud tarafından bir Yahudi-olmayanın hayatını kurtarmaktan alıkonur, açıklaması da şöyle yapılır; "çünkü o senin kardeşin değildir".x
Sanhedrin'in en güçlü çagi olan Nasi Yuda (M.S.125-217) döneminde, Filistin'in Galilea kentinde Yahudi toplumunun gelenekleri, görenekleri, inançlari, Kutsal Kitap'ta bunlarla ilgili sözler yeniden gözden geçirildi.
Nasi Yuda (Rabbi Yuda da denir), Eski Ahid'de yönetimle ilgili bütün buyruklari, hükümleri seçip biraraya topladi, onlara kendi çaginda söylenen, Ibrani geleneklerine, göreneklerine dayandigi için kutsal nitelik tasidigina inanilan özdeyisleri de ekledi... Misna (ögreti) adi verilen bu derleme, bir yasa (Yahudi yasasi ) niteligi tasiyordu.
Bu derlemede bulunan yazilar iki ana bölüme ayrilir: biri Eski Ahid'de geçen yasa ya da buyruk niteligi tasiyan; ikincisi ise Kutsal Kitap'a girmemis, ancak Yahudi toplumunun geleneklerine, göreneklerine göre biçimlenmis, genel geçerlilik kazanmis aliskanliklar.
"Misna"nin okullarda, bir ögrenim kitabi olarak okutulmaya baslamasi sonucu genis bir yorumculuk dogdu. Onca bulunan eski çaglardan, Kutsal Kitap'tan alinma sözler, çagin anlayisina göre açiklanip yorumlandi. Bu nedenle kitap gün geçtikçe büyüdü. Daha sonraki dönemlerde Misna'ya yeni yeni eklemeler yapildi.

Misna'nin bölümleri söyledir:
Zeraim (tohum): Kutsal Kitap'ta geçen yoksullaria, kahinlerle, Evililerin tarim ürünlerinden alacaklari haklarla ilgili yargilar, buyruklar bu bölümde oplanir. Bu bölüm, Kutsal Kitap'in tarim isleriyle ilgili bölümüdür.
Moei (belirli zaman kesimleri): Kutsal sayiIan günlerle ilgili yargilar, buyruklar, Kutsal Kitap'in (Eski Ahid) disinda kalan gelenekler,görenekler(kutsal olaylarla ilgili olanlar), bu bölümde toplanir. Bunlar da bayram günleri, Sabbat, oruçlar, Yahudi takvimini olusturan hükümlerdir.
Nahsim (kadinlar): Kadin-erkek iliskileri, evlenme, bosanma, eslerin bir birlerine karsi tutumlari da bu bölümün içinde siralanir.
Nezikin (zarar): Yahudiler arasinda geçen olaylar sonucu ortaya çikan hukuksal durumlari çözümlemeye yarayan hükümler (ödetme, ceza, zararin giderilmesi, borç islemleri gibi), bu bölümde yer alir.
Kadosin (Kutsal isler): Kâhinlerin görevleri, tapinaklarla ilgili ödevler, isler, kurbanlar bu bölümün kapsamina girer. Taharoth (arinma - temizlik). Dinle ilgili bütün arinma (temizlenme) islemleri, din bakimindan "murdar" sayilan durumlar, nesneler, tapinmalarla ilgili temizlikler bu bölümde söz konusu edilir.
Rabbi Yuda'nin düzenledigi, Kutsal Kitap'a dayali Misna, kisa bir süre içinde bir yandan Filistin'de, bir yandan Babil'de genis bir ilgi topladi, okullarda okutulan tek kaynak kitap oldu. Gerek Filistin'de, gerekse Babil'de okutulan Misna'ya, zaman zaman genis yorumlar, açiklamalar eklendi. Böylece öz bakimindan bir, açiklamalar, yorumlar yönünden ayrintili iki büyük kitap ortaya çikti. Birine Babil Talmudu, ötekine Filistin Talmudu denir.
BABIL TALMUDU: Bu Talmutun vücuda gelmesinde baslica etken Amil Abba Acerha denilen sahis olmustur. Bu kitabindikkat cekici tarafi cümleler arasina sikistirilan birçok noktalar ve virgüllerdir ki Talmutu tetkik eden insanlarin zihinlerini alt üst eder. Bütün esrarlar bu noktalar ve virgüllerde gizlidir. Bu eserleri tetkik eden gayri Yahudi ilim adamlari kitabta kasten yapilan imlâ ve cümle hatalarinin birkaç türlü mâna ifade ettigini ve bir maksat takip ettigini kesfetmislerdir.
"Çalisma, arastirma" anlamlarina gelen Talmud'un içerdigi konular, tarih, bakimindan, M.Ö. III. yy.'dan baslayip M.S. V.yy. kadar sürer. Bundan sonra Talmud'a bir ekleme, bir açiklama yapilmamis Talmud, Ibrani dilinde "töre, türe" anlamina gelen "tora" ("Tevrat" sözünün kökü de budur) degismez bir yasa olarak kalmistir. Talmud iki ana bölümden olusur. Biri Rabbi Yuda elinden çikan "Misna", öteki de "Gamera" (arastirma) adini tasir. Asagida TaImud ögretilerinden bazilarini görmekteyiz:
Yoreh deah
232 -14 Hagag Para işlerinde "Yalan yere yemin" etmeye müsade edilmiştir. Hoem Hamispat
156-5 Hagag "Yahudi olmayanın mali, mülkü sahipsiz sayilir. Ona herkesten önce el koyan Yahudi, sahibi olur." Hosem Hamispat
183-7 Hagag "Bir Yahudi, bir Yahudi olmayanla bir iş yaparsa ve bir başka Yahudi, Yahudi olmayani aldatmak, ölçüyü bozmak, malin agirligini veya sayisi azaltmak hususlarynda yardim ederse, ikinci Yahudinin birinciye para karsiliginda veya parasiz yardim ettigi nazari itibara alinmadan, elde edilen kary iki Yahudi aralarinda paylasicaklardir." Hosem Hamispat
266-1 "Yahudi olmiyan birinin kaybettigi seyi bulan bir Yahudi ise onu almaya haklidir." Hosem Hamispat
283 "Bir Yahudi bir Yahudi olmiyana borçlu ise ve mal sahibi ölmüsse ve borçta hiçbir Yahudinin bilgisi yoksa, o zaman Yahudi ölen mal sahibinin varislerine bir sey ödemege mecbur degildir." Hosem Hamispat
348-2 "Bir Yahudi olmiyanin hatasindan yararlanmak Yahudiye caizdir. Mesela hesapta bir hata yapilmissa veya onun unuttugu bir ikrazin geri verilmesi söz konusu ise, Yahudi bunun farkina varmadigi cihetle "adina" karsi saygisiz davranmis sayilmaz." Hosem Hamispat
369 "Yahudi hiçbir Yahudi gümrük mültezimini asla aldatmamalidir. Ama Yahudi olmiyan bir gümrük mültezimini ve hatta bir krali bile aldatabilir. Memlekette cari olan kanunlar bunu yasaklamis olsa bile! Bir Yahudi gümrük memuru ve bir Yahudi gümrük borçlusu, sebep olacaklari ziyanin Yahudi olmiyan devlet veznesine yatirilmasi gibi bir tehlikenin mevcut olmadigi hallerde, Yahudi olmiyan memleket kanunlarini hiçe sayabilir." "Günah islemeye müsaade vardir, yeter ki gizli olarak islensin."
"Yahudi maksat ve gayeleri ugruna islenen bütün günahlar gizli olmak sartiyla mübahtir."
"Yalniz Yahudi olanlara insan gözüyle bakilir. Yahudilerden gerisi sadace birer hayvandir."
"Allah dünyanin bütün servetini yalniz Yahudilere tahsis etmistir. Bütün dünya serveti onlarindir."
"Bir sey çalmayiniz, hirsizlik etmeyiniz, hakkindaki emir sadece Yahudilere karsidir. Diger milletlerin can ve mallari helâldir."
"Yahudi seriati erkeklere zinayi haram kilmistir. Fakat bu yalniz Yahudi kadinlari içindir. Yahudi olmayanlarin irzi namusu helaldir."
"Siz, Yahudi olmayanlardan birini öldürmek sucu ile mahkemelerde bunu yeminle açikça inkar edebilirsiniz.
Çünkü òldürülen bir hayvandir."
"İnsan, Allah korkusunda hilebazca hareket etmelidir."
"Her hususta aldatmaya cevaz vardir. Fakat, hilenin anlasilmamasi icin ustaca hareket etmek de sarttir. Bilhassa insan borclu olunca onu ödemek için hile yapabilir.
"Bir Yahudi, hirsizlik mevzu bahis olunca, yalan yere yemin edebilir. Bir vücud cezasi mevzuu bahis olunca da yalan yere yemin etmesine cevaz vardir, ki bunu Allah adini söyleyerek yapabilir."
"Yahudi kendinden olmayanin malini calmak ve isini elinden almakla iyi bir sey yapmis sayilir."
"Bayram günlerinde Yahudi yiyecegini hazirlarken,
çorbasina köpeggin yiyebilecegi birseyi katabilir. Ama Hiristiyanin yiyebilecegi birseyi katmasi menedilmistir."
"Bayraminda Yahudi olmayan birine hediye vermek yasaktir. Yalniz, Yahudi olmayan Allaha inanmadigi veya serbest dúsünceli oldugu takdirde is degisir."
Bununla beraber, Yahudi olmayan birine sadaka verilebilir ve hastalari ziyaret edilebilir, Bu da sadece, onlarin Yahudileri kendilerinin iyi dostu sanmalar gerektigi zaman yapilir."
"Bir insana. Yahudi olmayan bir insana, ancak ona dost görünmek ve çatismalardan kaçinmak için selam verilir."
Yahudi olmayana hos görünmek gerektigi zaman, Yahudi mürai olmalidir ve ona Seni seviyorum. demesi kendisine ancak seref verir."
"Talmud okuyan aldatici olur."
"Abira'nin oglu Haham Eliezer diyor ki: Bu dünyada bütün musibetler yahudilerden gelir."
" Baraton'da deniliyor ki: Yahudi olmiyanlarin tohumu hayvan tohumudur. Yahudi olmayanlarin çocuklari, yahudi asilli aptallardan daha kötüdür. Yahudi olmayanlarin arasindaki evlenmeler damizlik aygirlarla kisraklarin çiftlesmesinden farksizdir."
"Yahudi olmayananin mülkiyeti terkedilmis bir nesneye benzer: Onun asil sahibi ilk el koyacak olan yahudidir"
"Yahudi olmayanin kanini akitmak, Allaha kurban sunmaktir."
"Bir yahudi, sulh halinde bulundugu bir Yahudi olmayani bizzat öldürmek zorunda degildir. Bununla beraber, yahudi olmayan birini ölümden kurtarmasi yasaktir. Yahudi olmayan suya düsmüs ve kurtarilmasi icin bütün servetini de teklif etmis olsa, siddetli yasak degismez.. Parasi ile de olsa. bir yahudi doktor bir hiristiyani iyilestirmez. Fakat, böyle bir seyin anlasilip kine sebep olabilmesi ihtimali belirince mesele degisir. Yahudilere karsi kin uyandirmanin önüne geçilmelidir."
"Bir yahudi doktorun bir ilâcin iyilestirici veya öldürücü oldugunu anlamak için yahudi olmayan biri üzerinde deneme yapmasina cevaz vardir.
Bu gibi bir halde bir yahudi çikip da. Ilaçtan ölen yahudi olmayani kurtarmak istedigi taktirde, bir yahudinin onu öldürmesine cevaz vardir. Cünkü ilac denenmesinden ölmek üzere olan yahudi olmayani kurtarmak yasak edilmistir."
"Haham Maimonides söyle diyor:
Israil'deki hainleri, İsa ve ona inanan gibilerini öldürüp çukurlara atmak dogru seydir."
"Mesih'in gelisinden önce hiristiyan dinsizligi bütün dünyaya yayilacak ve böylece insanlar köpekten farksiz halde düseceklerdir."
Talmud bölüm : Hoşem ha-mişpat Yoreh deah
Talmud'da Mesih'in zuhur edecegi zamana dair bir çok kehanet de yer alir:
"Bu Mesih yahudi olmayanlari harb arabasinin tekerlekleri altinda çigneyecektir. Büyük bir harb olacak ve bunda insanlarin üçte ikisi ölecektir. Galip yahudiler yedi yil boyunca magluplarin silahlarini yakacaklardir. Magluplar yahudilere boyun egip onlara büyük hediye vereceklerdir. Fakat kral Mesih hiristiyanlari kabul etmiyecek ve onlar tamamiyle ortadan kalkacaklardir. Bütün milletlerin hazineleri yahudilerin ellerine geçecek. Böylece zenginlikleri ölçüsüz bir hale gelecektir.
"Haham Bathan diyor ki, basi rahat olmak icin yalan söylemek en iyi isdir. Yusuf'un kardesleri yalan söyledi. Peygamber Samuel yalan söyledi, evet Allah da, o da bizzat yalan soyledi."
"Yahudiler Talmud'un emirlerine harfi harfine uyduklari taktirde. Yahudi olmayan isci olmak zorunda kalirlar ve birbirlerini yerler."
Haham Eliezer diyor ki: "Ziraatten daha sefil bir is yoktur." Haham ilave ediyor "Bir yahudinin ticaret yapmak için yüz lirasi varsa, her gün et yiyip sarap içebilir sarayda oturabilir. Ama ziraate bin lira da koysa, sebze yiyecek, bir kulübede oturacak ve toprak üstünde uyuyacaktir.
"Dünya alis verissiz olamaz: Yahudisiz olamaz. Hele yahudisiz devam edemez."
"Yahudiler Filistin'e geldikleri zaman Efendimiz Allah, düsmanlarini korkutmak için bir vasita bahsetti: Dayanilmayacak kadar pis kokuyorlardi."
"Yahudiler ya üzerlerine basilip yürünecek kadar küçük, yahut yildizlara degecek kadar büyüktürler. Orta büyüklük yoktur."
"Prensiplerimizi kaidelerimizi bizden olmayan birine haber vermek, bütün Yahudileri katledilmeleri icin ihbar etmekle müsavidir. Bizden olmayanlar kendi haklarinda yapilmasini ögrettigimiz seyleri haber alinca, bizi sürmekten geri kalmiyacaklardir."
Talmud bölüm : Hoşem ha-mişpat Yoreh deah
Bu kaideler iki bin yil boyunca, bir Hahamlar kalabaligi tarafindan Yahudilerin egitilmesinde kullanilmistir. Yahudi olmayanlar için inanilmasi bile güç olan Talmud'un bu içeriginin dogrulugunu bugünkü Israli'in Devlet Politikalari ve yahudi olmayanlara uyguladigi zulüm yeteri kadar dogrulamaktadir.
Kabbala
Yahudi mistisizminin kaynagi sayilan kabbala sözü Ibrani dilinde "gelenek" anlamina gelen "kabbalah"tan türemistir. Bu kavramin M.Ö. I.yy.'da ortaya çiktigi, M.S. Xl.yy.'da genis bir alana yayildigi görülür. Kabbala Eski Ahid'e dayanan, onun gerçek anlamini arastirmayi konu edinen akimdir.
Kabbala'dan alintilar:
"Yeryüzunde Tanri, Yahudinin yüz hatlarinda kendini asikar kilar."
"Yahudi, Juda, Jevah veya Johavah, ayni varliktir."
"Yahudi yasayan, sahislasmis Tanridir."
"0 dünyevilesmis uluhiyettir: Adam."
"Diger insanlar tamamiyle dünyevi, asagi irktandir. Onlar sadece Yahudilere hizmet etmek için yasamaktadirlar. Onlar kücük hayvanlardir."
"Hahamlarin sözlerini hor görenler ölüme müstahaktirlar,"
"Hahamlarin sözlerini peygamberlerinkinden üstün tutmak gerekir."
"Hahamlarin sözleri "canli" Tanrinin sözleridir."
"Dünya yüzünde Hahamlarin verdigi her karar. Allah için bir kanundur."
"Haham Jochanan diyor ki: Hahamlarin hepsi de Allah olacak ve onlara Jehova denecektir."
"Haham Abbuhu diyor ki: Hahamlar Allah'in hükümdarligina sahiptirler: Allah, onlarin isteklerini yerine getirmeye mecburdur. "
"Sihirbazlik Efendimiz Tanriyi gölgeleyebilecek kadar tehlikelidìr. Bununla beraber Haham Chanina bundan hic cekinmedi: Ve bunun icindir ki o, Allah'tan cok daha büyüktü."
Talmud ve Kabbaladan alinmis kisimlarda Hahamlarin ne derece yüceltildigi ve halk üzerinde nasil otorite kurduklari görülmektedir.
Yahudiden baska diger bütün insanlari hayvan olarak gördükleri için en akla gelmeyecek sapikliklari onlar üzerinde deneyebilecekleri açikça görülmektedir. Bu sapkın anlayış, Yahudilik içinde oldukça ırkçı bir anlayışın gelişmesine neden olmuştur. Halen Ortadoğu'da akan kanlarda, bu sapkın ırkçı anlayışın büyük bir sorumluluğu vardır.
Muharref Tevrat, Talmud Ve Cinsel Sapkınlıklar
Tevrat'in degistirilmis oldugunun bir baska delili de içerisinde geçen müstehcen konular ve cinsel sapkinliklardir. Asagida da görülecegi üzere bu konularin ilâhi bir kitapta geçmesi imkânsizdir.

TEKVİN
BAB: 19
AYET: 30-38
S: 17 Ve Lut Tsoardan çikip dagda oturdu. ve iki kizi; onunla beraberdi, çünkü Tsoarda oturmaktan korktu; ve o, ve iki kizi bir magarada oturdular. Ve büyük kizi küçügüne dedi: Babamiz kocamistir, ve bütün dünyanin yoluna göre yanimiza girmek için memlekette erkek yoktur; gel, babamiza sarap içirelim, ve babamizdan zürriyeti yasatmak için onunla yatariz. Ve o geceden babalarina sarap içirdiler; ve büyük kizi girip babasi ile yatti, ve onun yatmasini ve kalkmasin; bilmedi, Ve vaki oldu ki, ertesi gün büyük kiz küçügüne dedi: Iste, dün gece babamla yattim; bu gece de ona Sarap içirelim, ve babamizdan zürriyet yasatmak için, gir, onunla yat. Ve o gecede dahi babalarina sarap içirdiler, ve küçük kiz kalkip onunla yatti; ve onun yatmasini ve kalkmasini bilmedi. Lûtun iki kizi böylece babalarindan gebe kaldilar.

NESIDELER NESIDESI
BAB: 8
AYET: 1-8-10
S: 672 Keske sen bana, Anamin memelerini emmis kardes gibi olaydin! Disarida seni bulunca, Ben seni öperdim; Beni de kinamazlardi.
Küçük bir kizkardesimiz var, Ve onun daha memeleri yok;
Ben duvarim, memelerim de kuleler gibi.

TESNİYE
BAB: 25
AYET: 11-12
S: 202 "Adamlar birbirleriyle kavga ederken birinin karisi yaklasip kocasini dövenin elinden onu kurtarmak için elini uzatir, ve onu utanilacak yerlerinden tutarsa; o zaman kadinin elini keseceksin, gözün ona acimiyacaktir."

NESIDELER NESIDESI
BAB: 4
AYET: 8-12
S: 669 Iki memen, sanki bir çift geyik yavrusu.
Zambaklar arasinda otliyan,
Ikiz ceylan yavrusu.
Kaptin gönlümü, kizkardesim, yavuklum!

Gözlerinin bir bakisi ile,

Gerdaninin tek zinciri ile gönlümü kaptin.
Okşamalarin ne güzel, kizkardesim, yavuklum!
Saraptan ne kadar hostur oksamalarin,
Itirinin güzel kokusu da her çesit baharattan!
"Ey yavuklum, bal damlatir dudaklarin;
Balla süt senin dilinin altindadir;
Esvabinin kokusu da, sanki Libnan kokusu.
Kizkardesim, yavuklum, kapali bir bahçedir;
Kapali bir kaynaktir, mühürlenmis pinardir.
TEKVİN
BAB: 38
AYET: 13-19
S: 39 Ve; Iste, kaynaktan sürüsünü kirmak için Timnata çikiyor, diye Tamara bildirildi. "Ve üzerinden dulluk esvabini çikardi, peçesile örtündü, ve Timnat yolu üzerinde olan Enaim kapisinda sarinip oturdu; çünkü Selanin büyüyüp kendisinin ona kari olarak verilmedigini gördü. Ve Yahuda onu görünce, kendisini kötü kadin sandi; çünkü yüzünü kapamisti. Ve yolda onun yanina inip dedi: Rica ederim, gel senin yanina gireyim; çünkü onun kendi gelini oldugunu bilmedi. Ve dedi: Yanima girmek için bana ne verirsin? "Ve dedi; Sürüden bir oglak gönderirim. Ve dedi: Onu gönderinciye kadar bir rehin verir misin? Ve dedi: Sana ne rehin vereyim? ve dedi: Kendi mühürünü ve kaytanini ve elinde olan degnegini. ona verip onun yanina girdi, ve kadin ondan gebe kaldi.

KETHUBOTH TALMUTU:
Bu Talmutun 198. sahifesine kadar Rabbi Dr. Smauel Daiches 198. Sahifeden sonra Dr. Israel W. Slotki yazmislardir. Londra'da 1936 yilinda The Soncino Press tarafindan basilmistir. Talmutlarin en müstehcen maddeleri bu kisimda bulunur. Cinsi münasebetler, zinalar ve fuhsa ait misaller buradadir. Elde mevcut Ibrani dilinde yazilmis eski Kethubothlar bu mevzuuda zengin malûmatla doludur.
Bu yazliar doktor Samuel Daicles ile doktor Israel Slotki tarafindan ibraniceden ingilizceye tercüme edilmistir.
Simdi de Kethuboth Talmudundan parçalar nakledelim:
"Bir Yahudi kizinin bekareti iki yüz akçe (zuz) degerindedir. Bu pazarlik edilerek pesin de ödenebilir."
"Bir çocukla küçük bir kizla yahut karisi ile makat yerinden temas edilen kimse bagirir ise ve bunu etraftan isitirlerse bu isi yapan sahsa bu çocukla yahut kizla bu isi yapmamasi söylenir. Eger kadin zevcesi ise bir müddet için bu sekilde hareket etmemesi bu isi yapan sahsa bildirilir.
Bütün cinsi isler aksam karanliginda yahut karanlik odada yapilmalidir, Sebebi açik havada öyle bir sey yapilirsa herkes isini gücünü birakip manzarayi seyre koyulurlar daha fenasi o adamlar çalisacak yerde çiftlesen insanlari taklide kalkisirlar."
"Firincinin ekmegi yanar üzümcünün üzümlerini Yahudi olmiyanlar çalar, çanakçinin çanagi elinden düser kirilir, nöbetçinin gözü döner sehri düsman basar. Karanlikta bu isi yapmanin baska bir faidesi de eger bu cinsi temasi Yahudi olmiyan birisiyle yapiyorsaniz bu gayri Yahudi kimseyi sahit olarak gösteremez hatta kendisi bile yüzünü iyi göremez."
"0 adam ki kiz kardesi ile beraber yatip kendilerini cinsi zevklere birakirlar ve kiz kardesi bundan sikayet etmez bunda bir günah ve kabahat yoktur. Fakat hemsiresi sikayette bulunursa bu isi tekrarlamamasi adama teblig edilir."
"0 sahis ki daha annesi yasli degildir ve babasi ölmüstür ve annesiyabanci erkeklerin koynuna girmek istemez ve kendi oglu ile yatmak is-ter ve keza oglu da annesiyle yatmak isterse böyle bir vaziyette eger bu isler zor kullanilmadan yapiliyorsa bize düsen bir vazife yoktur. Ta ki ogul evlenme yasina gelip de baska bir kizla evlenmek isterse ve annesi buna mani olmak isterse ogul hem kendi karisinincinsî arzularini hem de annesinin arzularini tatmin etmeli tä ki valdesi baska bir erkek buluncaya kadar."
Kethuboth Talmud Bab: 11

YEBAMOTH TALMUTU:
Bu Talmut cinsî münasebetler. zinalar ve fuhsa ait misaller ihtiva etmektedir.
Kadinlarin birbirleriyle ve hayvanlarla yaptiklari sehvani münasebetlerden bahsedilir. Ve sonunda soyle cümlelere raslanir:
Yahudi bir dul kendisini tatmin icin her türlü usullere bas vurabilir. Bir kadin sebebler östererek bir hayvan ile hayvani münasebetleri ilerletirse bunda münasebetsiz bir sey yoktur. Böyle isler ve zevklere kendisine verip de sonradan evlenmeyi düsünen bir kadini bir bas haham bile alabilir."
"Harikuläde güzel bir kadin sicaktan dolayi açik giyinmis bir halde yeri silerken köyün maaruf köpeklerinden biri kapida zuhur etmis ve kadina arkadan tasallut etmis kisa bir zaman sonra da bu kadina bir rahiple evlenmek için müsaade verilmistir. Fakat para ile kendisini satan bir kadin para karsiligi müsterilere zevk vermek için bir köpekle cinsi münasebette bulunursa bu hareket baska türlü telàkki edilir "
Yebamoth Talmutu - 56 a - 59 b.

Hiç yorum yok:

Siz, siz olun Yehova Şahitlerini evinizden, ailenizden ve hatta tanıdıklarınızdan ırak tutun.

Türk insanı üzerine bilinen ya da bilinmeyen birçok oyunlar oynanıyor.  Dünyanın neresinde olursa olsun Müslüman  Türk insani yoğun bir kı...