19 Şubat 2012 Pazar

Tanrı Adaletli midir ?

Tanrı Adaletli midir ?


Adalet, hakkın gözetilmesi ve yerine getirilmesi anlamına gelir. Haklı ile haksızın ayırt edilmesi adaletle sağlanır. Özünde hakka uygunluktur. Hristiyanlar ve Yahudiler Tanrılarının adaletli olduğunu idda ederler. Bu doğrultuda verdikleri birkaç ayet de vardır..

Tanrı’nın adaletine ilişkin verilen bir ayet şudur ;

Alıntı:
Oğul babasının suçundan
sorumlu tutulamaz, baba da oğlunun suçundan sorumlu tutulamaz. Hez.18: 20
Böyle diyen bir tanrı ilk insan çiftinin işlediği suçun cezasını tüm insan ailesinden çıkarmaktadır. Yani Adem ve Havva bir suç işliyor ve onunla ilgisiz alakasız milyarlarca insan da suçlu hatalı konuma düşürülüyor.

Yıllar önce suç işleyen bir babayı düşünelim . Baba cezaevinde hükmünce yatmış ve cezasını çekmiştir. Yıllar geçmiş polis bu babanın evinin kapısını çalmış ve kapıyı açan suçsuz tüm aileyi cezaevine atmış . Sonra onların da çocukları, torunları vs. tüm soyu hapis cezasına çarptırılmış. Bu mahkumiyete esir edilmiş. Bu nasıl bir adalettir ?

“Oğul babasının suçundan
sorumlu tutulamaz, baba da oğlunun suçundan sorumlu tutulamaz” ise nasıl oluyor da ilk insan çiftinin günahından biz sorumlu tutuluyoruz ???

Bunun dışında Kutsal Kitabın Tanrısı bakın şöyle diyor ;

Babaların işlediği suçun hesabını oğullarından, torunlarından, üçüncü, dördüncü kuşaklardan sorarım. - Çıkış 34:7

Benden nefret edenin babasının işlediği suçun hesabını çocuklarından, üçüncü, dördüncü kuşaklardan sorarım. -Mısır'dan Çıkış 20:5

Çünkü ben, Tanrın RAB, kıskanç bir Tanrı`yım. Benden nefret edenin babasının işlediği suçun hesabını çocuklarından, üçüncü, dördüncü kuşaklardan sorarım. -Tekrar 5:9

Tanrı yaptırım gücüyle keyfi hareket etmekte, ilk verdiğimiz ayetle kendisi çelişmekte ve işlenen suçun cezasını keyfi olarak o kişinin çocuklarına ,torunlarına ve bağlantılı olduğu tüm aile fertlerine devredebilmektedir. Bu tanrı nasıl adaletli olabilir ? Adalet kavramı bu mudur ???

Tanrı’nın bu sözlerinde görülen açıkça kin ,nefret duygularıdır. Tanrı kendisini sevmeyen bir kişiden nefret etmekle birlikte ,o kişinin tüm soyuna da düşmanlık besleyebilmektedir. Başkalarını tehtit ederek korkutmayı deneyen bir Tanrı kesinlikle adaletli değildir.

Bu adaletli (!) Tanrı’nın belirlediği kuralları çiğneyen kişiler için de akıl almaz tehtit ve lanetlerler beklemektedir. Tanrı “sevgi”yse nasıl olur da insanlara lanet okur ,sırf kendisini istemeyen kişiler için korkunç tehtitler savurabilir ?


15- Ama Tanrınız RAB'bin sözünü dinlemez, bugün size ilettiğim buyrukların, kuralların hepsine uymazsanız, şu lanetler üzerinize gelecek ve size ulaşacak.

16-Kentte de tarlada da lanetli olacaksınız.
22-Veremle, sıtmayla, iltihapla, yakıcı sıcaklıkla, kuraklıkla, samyeliyle, küfle cezalandıracak. Siz yok oluncaya dek bunlar sizi kovalayacak.
26-Ölüleriniz bütün kuşlara, yabanıl hayvanlara yem olacak
27-RAB sizi iyileşemeyeceğiniz Mısır çıbanıyla, urlarla, kaşıntıyla, uyuzla vuracak.
28-RAB sizi delilikle, körlükle, şaşkınlıkla cezalandıracak
33-Sürekli sıkıştırılacak, ezileceksiniz.
54-Aranızdaki en yumuşak, en duyarlı adam bile öz kardeşine, sevdiği karısına, sağ kalan çocuklarına acımayacak.
55-Yediği çocuklarının etini onların hiçbiriyle paylaşmayacak.
59-RAB sizi ve soyunuzu korkunç belalarla, büyük ve sürekli belalarla, ağır, iyileşmez hastalıklarla vuracak. (Tek.28. bölüm )

Tüm bu KORKUNÇ tehtitleri eden kişi Kutsal Kitaba göre Tanrı’dır. Tanrı’nın sözünü dinlemeyenler için acımasızca işkence edileceği vurgulanmaktadır. Hatta Tanrı insanları cezalandırmak için insanlara “kendi öz çocuklarının etini dahi yedireceğini” söylemektedir.

Tanrı nasıl bir kin ve nefretle hareket etmektedir ki insan eti yedireceği tehtidini savurmaktadır ? !!! Bu vahşet hangi Tanrıya aittir diye sormadan edemiyoruz .

Bunun yanında bir de insanlara “özgür irade” verildiğini söylemekle durum kurtarılmaya çalışılmaktadır. Kutsal Kitaba göre ya Tanrı’nın istediğini yapacaksın yada O seni “veremle, sıtmayla, iltihapla, çıbanlarla, urlarla “ vuracaktır. Babalar çocuklarının etini yiyecektir.

Peki bu tehtitleri savuran Tanrı neden bu kadar acımasız,gaddarca hareket edebilmektedir. . Ve unutulmaması gereken ; Tanrı adaletlidir !

Hiç sanmıyorum !!!

Hiç yorum yok:

Siz, siz olun Yehova Şahitlerini evinizden, ailenizden ve hatta tanıdıklarınızdan ırak tutun.

Türk insanı üzerine bilinen ya da bilinmeyen birçok oyunlar oynanıyor.  Dünyanın neresinde olursa olsun Müslüman  Türk insani yoğun bir kı...