6 Şubat 2012 Pazartesi

İncil hatalı,çelişkili, tutarsız bir kitap olup, tanrısal değil insansal bir üründür.
Sayın arkadaşlar ; Bugün İncil denilen kitapta çok açık bir hataya değineceğiz.İncil'de yapılan bu hataya bağlı olarak konu cercevesinde ortaya çıkmış bazı çelişkileri ve sahte peygamberlikleri de fırsat buldukça dile getirmeyi düşünüyorum. Bahsettiğim hatayı isterseniz ayetlerin bağlamıyla kutsal kitaptan bireysel olarak inceleyebilir ve olumlu olumsuz eleştirilerinizi burada aktarıp konuya katkı sağlayabilirsiniz. İncil'den Açık bir HATA örneği Matta İncilinin 27.bölümünde Yahuda İskaryot'un İsayı ele vermesi karşılığında bazı din adamlarından otuz gümüş aldığı sonraki gelişmeleriyle birlikte anlatılır.İhanet eden öğrenci Yahudanın bu davranışı yazar tarafından şöyle kaydedilmiştir : Böylece Yeremya peygamber aracılığıyla bildirilen şu söz yerine gelmiş oldu: İsrail oğullarından kimilerininO'na biçtikleri değerin karşılığı olan otuz gümüşü aldılar ve Rab'bin bana buyurduğu gibi,çömlekçinin tarlasını satın almak için harcadılar. (27:9) Yukarıda alıntıda bulunduğum ayette kaydedilmiş sözde bildirinin Yeremya peygamber aracılığıyla bildirildiği idda edilmektedir.Halbuki Yeremya peygamberin böyle bir bildirisi YOKtur. Matta incilini kaleme alan yazar kimse , bu noktada bir hata yapmıştır. Yazar idda ettiği bildiriyi Yeremya'nın söylediğini zannetmektedir.Halbuki benzer bir ifade vardır.Yani yazar açıkça ADRES ŞAŞIRMIŞ yanlış bir bilgi öne sürmüştür.
Bu hristiyanların kutsal kitap için kullandığı " her ayrıntısına kadar doğru " sloganını da ÇÜRÜTMEKTEdir. Bu tesbiti yerinden görmek için Zekerya'dan ilgili ayeti buraya asıyorum : Onlara, ''Uygun görürseniz ücretimi ödeyin, yoksa boş verin'' dedim.
Onlar da ücret olarak bana otuz gümüş verdiler. RAB bana, ''Çömlekçiye at'' dedi.
Böylece bana biçtikleri parlak değer olan otuz gümüşü alıp RAB'bin Tapınağı'ndaki çömlekçiye attım.( Zek.11:12/13 ) Görüldüğü gibi Matta incilini kaleme alan yazar, sözde ön-bildirinin Yeremya peygamber aracılığıyla söylendiği yönünde AÇIK BİR HATA yapmakta olup Yeremya yerine "Zekerya peygamber aracılığıyla " demesi gerekirdi. Sahte bir Ön-Bildiri ! Hristiyanlar Zekerya'da geçen bu bölümü İsa'ya uyarlamaya çalışmış,bu cılız metinden kendilerine "Mesih'te gercekleşen bir peygamberlik" yaratmışlardır. İncillerde İsanın otuz parca gümüşe satıldığı yazılıdır.
Bunun da eski bir peygamberliğin gercekleştiğinin kanıtı olduğu idda edilmektedir.Halbuki Zekerya'yı incelediğimiz zaman böyle bir şeyin mümkün olmadığı,ortada açıkça bir düzenbazlık olduğu görülüyor. Zekerya'da bahsedilen "otuz parca gümüş" iyi bir şeyin karşılığı olarak Zekerya peygambere verilmektedir.Zekerya bu parayı "çömlekçiye" yani "hazineye " atmıştır. İncilde ise tek benzerlik gümüş paranın miktarıdır.
Koyun sürülerini güttüğü için ödenen para İncil'de kirli,lanetli olarak gösterilmeye calışılmaktadır.
Üstelik Zekeryada bu parayla tarla satıldığı anlatılmıyor. Bu yönleriyle ortada bir ön-bildiri yani peygamberlik yoktur.Eski antlaşmada bahsedilen parayla ,beklenen Mesih arasında bir bağıntı bulunmamaktadır.En azından bu bölümde bunu söyleyebiliriz. Konuyla ilgili Çelişki I : Matta kitabında çömlekçi tarlasını kimin satın aldığı çok açık ve net şekilde bildirilmektedir.
Matta İncilinde çömlekçi tarlasını bazı din adamları satın almıştır. Paraları toplayan başkahinler... Kendi aralarında anlaşarak bu parayla yabancılar için mezarlık yapmak üzere Çömlekçi Tarlasını satın aldılar.
-Matta 27:6/7 Başkahinler Yahuda'nın fırlattığı paraları yerden toplamış bu paralarla gidip bir tarla satın almışlardır.
Ayette açıkça bu söylenmektedir. Öte yandan Elçiler kitabında tarlayı satın alan kişiler başkahinler değil Yahuda'nın kendisidir. Yahuda bizden biri sayılmış ... Bu adam, yaptığı kötülüğün karşılığında aldığı ücretle bir tarla satın aldı. Mata İnciliyle Elçilerin işleri kitabı konuya ilişkin tutarsız ,çelişkili ayetler sıralamaktadır.
Matta kitabında tarlayı satın alan kişiler Başkahinler iken Elçiler kitabında Yahuda'nın kendisidir. Bu İncildeki tutarsızlığı gözler önüne sermektedir. Konuyla ilgili Çelişki II :Yahuda İskariot İsa'ya ihanet etmiş, bu ihanetinin karşılığında Başkahinlerden para almıştır.
. oradan ayrılmış ve tapınağın içindeki Yaptığı davranıştan ötürü sonradan pişman olmuş ve Yahuda paraları tapınağın içine fırlatarak oradan ayrıldı, gidip kendini astı
- Matta 27:5 Öte yandan Elçiler kitabı 1:18'de farklı bir olay anlatılıyor : Bu adam, yaptığı kötülüğün karşılığında aldığı ücretle bir tarla satın aldı.
Sonra baş aşağı düştü bedeni yarıldı ve bütün bağırsakları dışarı döküldü.Elçiler kitabı ,Matta'nın söylediğinintam tersini yazmaktadır.
Elçiler kitabının yazarına göre Yahuda hiç de paraları fırlat-ma-mış ,bu paraları beraberinde götürüp bir tarla satın almıştır. Üstelik ölüm şekillerine baktığımızda da Matta Yahudanın kendisini astığını söylerken, Elçiler kitabının yazarı Yahudanın baş aşağı düştüğünü bu şekilde parçalandıp öldüğünü kaydediyor. Hristiyanların konuya verdiği cevap ise tam bir komedidir; Yahudanın kendisini asarken ipin koptuğu bu şekilde tarlada düşüp öldüğünü anlatmaktadırlar. Halbuki tarla topraktır ve bir insan boynundaki ipin kopmasıyla baş aşağı düşüp parçalanmaz.
Dolayısıyla verilen cevap ortadaki çelişkiyi de gidermemektedir. SONUÇ: İncil hatalı,çelişkili, tutarsız bir kitap olup, tanrısal değil insansal bir üründür.

Hiç yorum yok:

Siz, siz olun Yehova Şahitlerini evinizden, ailenizden ve hatta tanıdıklarınızdan ırak tutun.

Türk insanı üzerine bilinen ya da bilinmeyen birçok oyunlar oynanıyor.  Dünyanın neresinde olursa olsun Müslüman  Türk insani yoğun bir kı...