19 Şubat 2012 Pazar

Kutsal Yasa ve Cinayet

Kutsal Yasa ve Cinayet


Kitabı Mukaddes denilen Hristiyanların ve Yahudilerin inandığı el yazmalarına göre Tanrı kendi kural ve sistemini açıklar ; İnsanların da bu emir ve itikatlere şartsız, koşulsuz uymasını emreder.


Bu yaptırımı yanlışlayan pek çok hristiyan kilise ve kurum vardır. Onlara göre Tanrı kişilerin seçme hakkına karışmaz ,bizzat özgür iradeyi sağlayandır. Peki gerçekte böyle midir ? Bu kitapların yansıttığı Tanrı modeline bakacak olursak , gerçekten de tanrı'nın insanlara seçme özgürlüğü verdiğini görecek miyiz ? İnanırlara göre cevap "evet"tir.

Konuya objektif bakan kimseler bunun bir aldatmaca ve çarpıtma olduğunu hemen fark edebilirler. Kutsal kitaptan yapacağımız bu tesbitler Sözde Tanrı'nın hiç de özgürlük sağlamadığını aksine yasalarına uymayanları adamlarına öldürttüğüne şahit olacağız.

Evet Tanrı , yasalarına uymayanları yine kendi kullarına acımasızca ÖLDÜRTMEKTEdir.

Tanrı cinayet işlenmesine , hayatın kutsallığına yada kişinin özgür iradesine saygı duyacağı yerde açıkça "yasalarıma uymayanları ÖLDÜR" demektedir.

İncil'de sevgi tanrısı olduğu söylenen ama sürekli söylemleriyle çelişen Tanrı nasıl cinayet emirleri verir ve kimilerini kimilerine öldürtür ? Bunu nasıl yapar ? Neden kişinin seçme hakkına saygı göstermez ?

Aslında bu sorular işin ironisi. Elbette insanları cinayet işlemeye yönlendiren bir tanrı yoktur ve bu insan kıyımlarının sorumlusu dini ,tanrıyı ve benzeri tabuları oluşturmuş azınlıktır. Bu aşamada Dini Ya da Tanrı'yı kendi politikaları ve menfaatleri doğrultusunda kullanıp aykırı davranmayı seçenleri katletmişlerdir. Hristiyanlar da insanın eylemlerinden sorumlu olması gerektiğini , neyin doğru olduğunu ve olmadığını zaten Tanrı denilen yaratığın bildirmiş olduğundan bahsederler..Halbuki hristiyanlar kendi Tanrılarını bile tanımıyorlar ki kafalarındaki sözde yüce ytaratıcının insana irade özgürlüğü verdiğini sanıyorlar.


Hristıyanların bu aldatmacasını aşağıdaki ayetlerde çok net görebiliriz .

  • "Biri başka birinin karısıyla, yani komşusunun karısıyla zina ederse, hem kendisi, hem de zina ettiği kadın kesinlikle öldürülecektir. -Lev.:20:10
Tanrı “zina” etmeyi yasaklar ve bu yasağına uymayanların ölüm fermanına imza atar. Zina diye bahsedilen birbirini seven iki insanın evlilik dışı cinsel ilişki yaşamasıdır. Tanrı herşeyden hesap sorduğu gibi bireylerin özel yaşantısına da karışmakta , kişilerin cinsel yaşamına hakim olma hakkını kendisinde görmektedir.

  • Bir erkek başka bir erkekle cinsel ilişki kurarsa, ikisi de iğrençlik etmiş olur. Kesinlikle öldürülecekler. Ölümü hak etmişlerdir. -Lev.:20:13
Tanrı eşcinselliği iğrençlik olarak görmekte ve kişilerin cinsel tercihine karışmaktadır. Yani sözde “sevgi” tanrısına kalsa tüm eşcinseller öldürülmeli, asılmalı,kesilmelidir. Bu akan kanla mesut olan yüce Tanrı'nın hiç de yüce olmadığı açıkça görülmektedir. İşin ilginç yanı eşcinsel ilişkide bulunmuş pek çok aziz vardır kilisede. Tanrı bu insanların kanonize olmasına neden Müsaade etmiştir peki ?? Bu soruyu hrıstıyanlar cevaplamakla yükümlüdür, tabii cevaplayabilirlerse .

  • Üstelik, Sara gerçekten kız kardeşimdir. Babamız bir, annemiz ayrıdır. Onunla evlendim.-Yar.20:12
Cinayet emirleri veren Tanrı hısımla cinsel ilişki kurulmasını da yasaklar. Bunu yapanlar için şöyle bir tehtit savurur : “Cezasını çekecek !!” Eğer bu suçu işleyenler cezalandırılıyorsa yukarıdaki ayette İbrahim'in açıklamasına göre O da cezalandırılmalıydı. İbrahim açıkça “kızkardeşiyle” evlendiğini itiraf etmektedir. İbrahim ne lanetlenmiştir, ne de herhangi bir bedel ödemiştir . Aksine Tanrı'nın en sevgili ve dürüst peygamberi olarak yazılmış,tanıtılmıştır.

Tanrı ,İbrahim'i neden öldürmedi ? Neden kızkardeşiyle evlendiği için İbrahim'i kınamadı ?Hristiyanların bu soruyuda yanıtsız bırakmaması lazımdır.

  • "RAB'den başka bir ilaha kurban kesen ölüm cezasına çarptırılacaktır. Çık.22:20
Tanrı kıskanç bir Tanrı olduğunu söylüyor ve bununla da övünmekten geri kalmıyor. Kendi tapınmasını yaygınlaştırmak ve egemenliğinden taviz vermemek için diğer tanrılara tapmayı tercih edenlere savaş açıyor, adamlarına cinayet emirleri vermeye devam ediyor.

Neden Tanrı insanların ibadet özgürlüğüne saldırmaktadır ?

Şimdiki Hristiyanların dediği gibi “ herkes inandığı dine Ya da kutsala kendini adamakta özgürdür”. Peki madem öyle Tanrıları neden insanların seçimlerine saygı duymuyor ?

Onu kesinlikle öldüreceksin. Onu önce sen, sonra bütün halk taşa tutsun. -Tekrar .13:9



Tevratın tanrısı aynı zamanda İncil'in de tanrısıdır. Ve İncil'de Tanrı'nın "sevgi" olduğu üzerine vurgu yapılır. Ancak yukarıdaki ve diğer pek ço ayette Tanrı VAHŞİCE insanların öldürülmesini EMREDER!!! Yani bu vahşiliği ve katilliği diğer kullarından da bekler. Taşla taşlayıp öldürme vahşetini uygulatan bir Tanrı ne kadar "sevgi" olabilir ? Elbette bu sorunun da bir cevabı vardır Hristiyanların . Hem de çok mantıklı bir cevap !

O zamanın koşul / şartlarını göz önüne alıp , "o döneme göre normaldir " demek aslında hristiyanlığın Tanrısı için hiç de mümkün değildir. Çünkü "Tanrı hiç bir zaman değişmez " yargısı vardır. Kitabında yazılanlar normatiftir ; kural koyucu, yaptırım ifade eder.Bu yaptırımlar sonsuzdur.

Bu kısa çalışmada görüldüğü gibi insanları toplumsal cinayete ve linçe yönlendiren, özellikle cinayet ve kıyım işlenmesine yol açan , bu vahşetin uygulanmasını isteyen ilah'ın "sevgi" olduğu düşünülemeyeceği ,gerçek olduğunu düşünmek de anlamsızdır.

Hiç yorum yok:

Siz, siz olun Yehova Şahitlerini evinizden, ailenizden ve hatta tanıdıklarınızdan ırak tutun.

Türk insanı üzerine bilinen ya da bilinmeyen birçok oyunlar oynanıyor.  Dünyanın neresinde olursa olsun Müslüman  Türk insani yoğun bir kı...