19 Şubat 2012 Pazar

Kötülüğü Yaratan Tanrı

Kötülüğü Yaratan Tanrı

Hristiyanların Tanrı’nın niteliğine yönelik en çok vurguladığı ayet Onun “sevgi “ olduğu üzerinedir. Sürekli olarak bu ayeti tekrarlayan Hristiyanlar Tanrının aynı zamanda bazılarından nefret ettiği gerçeğini dile getirmezler .Teolojik düzlemde bakarsak ; Dünyadaki haksızlığın ve kötülüğün kaynağını anlamamıza yardımcı olan da Kutsal kitabın kendisidir.

Hritiyanların İnandığı ve kutsal gördüğü kitap olan Kitabı Mukaddes’te Tanrının “iyiliği ve kötülüğü” yarattığını , felakatlerin sebebi olduğu yazılıdır .

Merak edebilirsiniz ; Hem iyiliğin hem de kötülüğün yaratıcısı nasıl bir Tanrıdır diye. Kötülüğü yaratmışsa zaten iyi değildir çünkü canlılığa kötülük etmiştir. Aynı zamanda Kitabı Mukaddeste yazar ki dünyadaki felaketlerin kaynağı da yine TANRIdır. Felaketlerin kaynağı olan Tanrı nasıl “sevgi” olabilir ? Bu da ayrıca tartışmamız gereken bir konudur.

Sevmeyen kişi Tanrı'yı tanımış değildir. Çünkü Tanrı sevgidir” .-I.Yuhn.4:8

Bu tür ayetler Hristiyanlar tarafından sıkça kullanılıp propaganda yapılmaktadır. Halbuki Tanrıyı kabul etmeyenler yada Hristiyan olmayanlar da sevgi dolu olabilir.

Kötülüğün Kaynağı Tanrı’dır :

Esenliği ve felaketi yaratan,
Bütün bunları yapan RAB benim. –İsaya 45:7


Ayette görüldüğü gibi “esenliği ve felaketi” yaratan Tanrıdır. Bu Tanrı İncil’de müjdelenen sözde sevgi Tanrısıdır. Sevgi Tanrısı nasıl olur da “FELAKETİ” yaratabilir. Demek ki felaketlerin kaynağı İncilin tanrısıdır !

“RAB'bin onayı olmadan bir kentin başına felaket gelir mi?” - Amos 3:6

Dünyada pek çok kötülük yada felaket meydana gelmektedir. Kitab-ı Mukaddese göre bunların kaynağı Tanrıdır. O halde boşuna “TANRI SEVGİDİR” demesinler .

Günümüz Dünya sorunlarından biri açlıktır. Açlık, özellikle üçüncü dünya ülkelerinde görülen ve çözümlenmesi oldukça güç olan önemli bir sorundur. Birleşmiş Milletler 2000 İnsani Gelişme Raporu’na göre; dünyada yaşayan 6 milyar insanın 2,8 milyarı günde 2 dolar, 1,2 milyarı ise 1 dolara yaşamlarını sürdürmeye çalışmaktadırlar. Diğer bir ifadeyle dünya nüfusunun % 67’si yoksuldur. Biz biliyoruz ki İnsanoğlu temelli olan bu sorun Kitabı Mukaddeste Tanrıya mal edilmiştir. Felaketleri yaratan Tanrıdır önermesini getiren hristiyasn arkadaşlarımız bu tutarsızlığı görmelidir.

Açlık,kıtlık, seller,depremler, ölümler ve her türlü felaket Tanrı kökenliyse ve Tanrı tarafından yaratılıyorsa Bahsi geçen Tanrı kesinlikle “Sevgi” olamaz.


Esenliği ve felaketi yaratan,
Bütün bunları yapan RAB benim. –İsaya 45:7


“RAB'bin onayı olmadan bir kentin başına felaket gelir mi?” - Amos 3:6

Bu ayetlere göre 2008 yılında8 ülkede 260 binden fazla insanın hayatını yitirdiği tsunami “felaketinin” arkasında TANRI var .

6.yy, 14.yy ve 17. yüzyıllarda dünya çapında salgınlar yaşandı .Ve bunlar günümüze kadar toplam olarak 137 milyon insanın ölümüne neden olmuştu.

Kanser nedeniyle meydana gelen ölümler verem ve sıtma yüzünden gerçekleşen ölümlerin toplamından daha fazladır. Dünyada her yıl 160 bin çocuk kansere yakalanıyor. Kanser hastası çocukların ise her yıl 90 bini yaşamını yitiriyor…


16 Nis 2010 tarihinde Çinde bir deprem meydana geldi ve çeşitli kaynaklara göre depremde ölü sayısı 791 ‘e vardı. Eğer Hristiyanların inandığı sözde kutsal Kitap doğruysa bu depremin ,dolayısıyla ölümlerin arkasında “felaketi yaratan tanrı” vardır. Hristiyanların Tanrısı hiç de “sevgi “ tanrısı değildir.Yukarıdaki ayetlere göre şu ayet anlamsızdır ;


“Sevmeyen kişi Tanrı'yı tanımış değildir. Çünkü Tanrı sevgidir. -1 John 4:8

saygılarımla

Hiç yorum yok:

Siz, siz olun Yehova Şahitlerini evinizden, ailenizden ve hatta tanıdıklarınızdan ırak tutun.

Türk insanı üzerine bilinen ya da bilinmeyen birçok oyunlar oynanıyor.  Dünyanın neresinde olursa olsun Müslüman  Türk insani yoğun bir kı...