14 Mayıs 2011 Cumartesi

İşte Kıpti dilinde Yahuda nın İncili


İşte Kıpti dilinde Yahuda nın İncili
1970´te Mısır´da bulunan "Kıpti Dilindeki" el yazmasının Yahuda´nın İncili olduğu açıklandı. Haber bomba etkisi yaptı. Belge, havarisinin Hz. İsa´yı neden ihbar ettiğini açıklıyor.

American National Geographic Society´nin 1970 yılında Mısır´da bir çölde bulunan "Kıpti Dilinde" yazılmış bir el yazmasını inceledikten sonra dünyaya duyurduğu bir araştırma bomba etkisi yaptı.

1700 yıllık olduğu anlaşılan 30 sayfalık bir papirüs rulosunda İncil´de Hz.İsa´yı yanağından öperek onu Romalılar´a ihbar eden Yahuda´nın hayatı anlatılıyordu.

Geleneksel Hıristiyan inancına ters olan yazmalara göre "Yahuda İsa´ya ihanet etmemiş, kendisini ihbar etmesini İsa Yahuda´dan istemişti. Yazarı bilinmeyen ancak bugünkü 4 İncil´in kabul edildiği İznik Konsülü´nde reddedilen İnciller´den biri olan "Kayıp İncil"de Hz. İsa, Yahuda´ya şöyle diyor: "Vücudumdaki kutsallığı ortaya çıkarmak için beni ihbar et. Bunu yaptığın için nesiller boyunca lanetlemen de benimle olacaksın."

Vatikan doktrinine göre Yahuda, İsa´yı 30 gümüş paraya ihbar etti. Aksini kanıtlayan el yazmasının ise aslında Vatikan tarafından gizlendiği öne sürülüyor .Yazıtın bulunmasıyla da Vatikan´ın nedeniyle güvenirliliği ve iktidarının ağır darbe aldığı belirtiliyor.

YEHUDA KENDİNİ ASMIŞTI

Yehuda İncili’ni kimin yazdığı bilinmiyor. Bu belgeden, ilk kez, 180 yılında Lyon’da bir papaz tarafından söz edilmişti. Yeni Ahit, Yehuda’yı bir "hain" olarak niteliyor. Klasik inanışa göre, 30 adet gümüş para alan Yehuda, İsa’nın yerini Roma askerlerine bildirmişti. İsa yakalanıp çarmıha gerilince, bu ihanetine kendi de dayanamayan Yehuda, aldığı paraları iade edip kendini asmıştı.

Yeni Ahit’in dört ayrı versiyonu (Matta, Luka, Markos, Yuhanna İncilleri) bulunuyor. Ancak, İsa’nın çarmıha gerilmesinden sonra daha birçok versiyonun yazıldığı da biliniyor. Fahişeyken İsa’nın müridi olan Mecdeli Meryem’in bile bir ayrı versiyon yazdığı ileri sürülüyor.

Hıristiyanlıkta adım adım şüphecilik

1959 yılında Thomas İncili ilk kez İngilizce olarak yayınlandığında Hıristiyan dünyası, dört İncil’in dışında başka bir incil daha bulunduğunu öğrenince şok geçirmişti. "Şüpheci Thomas" olarak bilinen havarinin çevresinde bir agnostik topluluğu oluştuğu ilk kez duyuluyordu.

Dan Brown’ın Da Vinci Şifresi adlı romanındaki iddialar da şüpheciliği tırmandırdı. Kitap, Hz.İsa’nın Mecdeli Meryem’den bir çocuğu olduğunu, soyunun bugün devam ettiğini, peygamberin aslında kilisesini Meryem’e emanet etmek istediğini, ancak Aziz Petrus’un kiliseyi devraldığını, kadın kültünün yok edildiğini iddia ediyordu.

Da Vinci Şifresi’nin tartışıldığı bir ortamda gün ışığına çıkan Yehuda İncili’nin 1959 yılında olduğu kadar büyük şok yaratması beklenmiyor. Mecdeli Meryem’e ait bir agnostik İncili ve hatta "Hakiki İncil" diye bir incil daha bulunduğu bile ileri sürülüyor.

İşte Yehuda İncili

Bilinen dört İncil’i (Matta, Luka, Markos, Yuhanna) içeren Yeni Ahit’e göre, Yehuda, İsa’yı Roma askerlerine ispiyonlayan bir haindir. Yehuda İncili olarak tanımlanan el yazmasında Hz. İsa’nın çarmıha gerilmesi ve dirilişi yer almıyor.

Kıpti dilindeki İncil Kıpti Müzesi’ne gidecek
Yehuda İncili’nin tanıtımı "National Geograpic Society" tarafından yapıldı. Asıl kopya, 13 sayfa papirüs üzerine, arkalı önlü ve Kıpti dilinde kaydedilmişti. 1700 yıl Mısır’daki bir çöl mağarasında kalan eser, 1970’lerde bulunmuş ve Mısırlı bir antikacıya satılmıştı. Kitabı satamayan antikacı New York’taki bir kasada yıllarca sakladı. 2001’de, giderek parçalara ayrılan bu kitabı İsviçre’deki bir vakıf tercüme etmeye başladı. Yapılan tüm bilimsel testler, kitabın 300 yıllarında kaleme aldındığını gösteriyor. "National Geograpic" kitabı sergilemeye başladı. Eser, daha sonra Kahire’deki Kıpti Müzesi’ne gönderilecek
Üye olurken ihmal etmiş olabileceğiniz forum kurallarını ,
yazdığınız bir mesajın ileride başımıza neler açabileceğini ,
imzalarınıza dikkat etmezseniz ne gibi sonuçlar doğurabileceğini ve
mesaj yazdığınız bölümlerde sabitlenmiş olan bölüm kurallarını mutlaka okuyunuz.
Clone hesap kullanıcıları bunu ihmal etmeyiniz.
National Geograpic de bununla ilgili yayınlanan belgeselin bir kısmını izlemiştim. Mısırdaki bir çiftçi tarafından bulunup bir antikacıya satılıyor el değiştire değiştire 30yıl içinde önemli bazı bölümleri kayboluyordu. İsa'nın çarmıha gerilişi ve dirilişinden bahsedilmemesinin nedeni belki bu olabilir. Ayrıca aynı belgeselde bir kaç konuya daha değiniyordu. Mesala Yahuda'nın kendini asarak ölmediği, İsaya ihanet ettiği için cezalandırıldığı ve 300 yıl bir mağarada uyuduğundan bahsetmişti. Bulunan o incilide Yahuda'nın kendinin yazmış olabiliceğinden vs. söylenmişti.

Neyse lafı uzatmadan Mısır'da bulunan Yahuda'nın Müjdesi olarak çevirilen incilin Türkçe çevirisinin bir bölümünü vereyim kendiniz okuyun.


Giriş : Başlangıç
İsa'nın Yahuda'ya Fısıh Bayramı'nı (14 Nisan) kutlamasından 3 gün önce konuştuğu vahiyin gizli hesabı.

İsa'nın Yeryüzü Vaiziİsa Dünya'da gözüktükten sonra, insanlığın kurtuluşu için büyük bir kerametle mucizeler gerçekleştirdi. Ve bazıları doğrunun yolunda yürürken, diğerleri günahlarla yürüdü; 12 havari çağırılmıştı.
Onlarla Dünya'nın ötesindeki gizlilikleri ve en sonunda ne olacağını konuşmaya başladı. Bir çok kez havarilerine karşı kendisi olarak değil, bir çocuk olarak bulundu.

Sahne 1 : İsa'nın havarileriyle diyalogları: Şükran duası veya "İsa'nın son yemeğinde yenen ekmek ve içilen şarap" (eucharist)
Bir gün İsa havarileriyle Yahudiye'deydi, onları bulup toplayıp dini bir tören için oturttu. Havarilerine yaklaştığında, (34) beraber toplanmış ve oturmuş ve ekmek için şükran duası sunuyorlardı, İsa güldü.
Havarileri O'na dedi ki : "Efendimiz, şükran duamıza neden gülüyorsunuz? Doğru olanı yaptık."
İsa cevapladı ve onlara dedi ki : "Size gülmüyorum, bunu kendi ricanız için değil; ama bununla tanrınız mutlu olacak diye yapıyorsunuz."
Onlar dedi ki : "Efendimiz, siz tanrının oğlusunuz"
İsa onlara dedi ki, "Beni nasıl tanıyorsunuz? Size gerçeği söylüyorum, sizin aranızdaki halklar arasında hiç bir nesil beni tanımayacak."

Havarilerin KızgınlığıHavarileri bunu duyduğunda, çığrından çıkıp kızmaya başladılar ve O'nun aleyhinde kalplerinde saygısızlıkta bulundular.
İsa onların anlayamaması üzerine şöyle dedi : "Neden bu tahrik sizi nefrete itti? Tanrınız sizin içinizdedir, (...) (35) sizi ruhlarınızdaki nefrete kışkırttı. Aranızda kusursuz insanı öne çıkartabilecek herhangi biri varsa, yüzümün karşısında ayağa kalksın.
Hepsi dedi ki, "Hepimizin gücü var."
Ama ruhları İsa'nın karşısında ayağa kaldıramadı, sadece Yahuda dışında. O ayağa kalkabildi, ama O'nun gözlerine bakamıyordu; kafasını başka bir yöne çevirdi. Yahuda O'na dedi ki : "Kim olduğunu ve nereden geldiğinizi biliyorum. Barbelo'nun ölümsüz diyarından geldiniz. Ve ben sizi buraya gönderenin ismini söyleyebilecek kadar değerli değilim."

İsa Yahuda'ya yalnız konuşur
Yahuda'nın gurur verici bu yanıtının farkında olarak, İsa dedi ki : "Diğerlerinden uzaklaşırsan, sana krallığın sırlarını anlatacağım. Ulaşmak için olanağın var; ama büyük bir acı çekeceksin. (36) Çünkü, başka biri senin yerine geçecek, onikinin tekrar tanrıyla birleşebilmesi uğruna.
Yahuda O'na dedi ki, "Bana bunları ne zaman söyleyeceksiniz, ve ışığın fecrinin müthiş günü nesiller için ne zaman gelecek?
Ama bunu söylediğinde, İsa O'nu terketti.

Sahne 2 : İsa havarilerinin karşısına tekrar çıkar
Ertesi sabah, bu olaydan sonra, İsa havarilerinin karşısında tekrar çıktı. Onlar da O'na dedı ki , : "Efendimiz, bizi terkettiğinizde nereye gittiniz ve ne yaptınız?"
İsa da onlara dedi ki, "Büyük ve kutsal başka bir nesile gittim"
Havarileri O'na dedi ki, "Efendimiz, bizden daha üstün ve daha kutsal olan, bu diyarda olmayan büyük nesil nedir?
İsa bunu duyunca onlara dedi ki, "Neden kalplerinizde güçlü ve kutsal bir nesili düşünüyorsunuz? (37) Size gerçeği söylüyorum, bu uzun zaman içinde doğan hiçkimse bu nesili göremeyecek, ve yıldızlardan hiç bir yıldızın melekler topluluğu bu nesili yönetmeyecek, ve ölümlü doğum yaşayan hiç kimse içinde olamayacak, çünkü bu nesil gelmez (...) geldiği (...) Sizin nesliniz, insanoğlu neslidir (...) güç, ki (..) diğer güçler (...) yönettiğiniz.
Havarileri bunu duyunca, herbiri ruhlarında rahatsızlık hissetti. Hiçbiri tek bir kelime söyleyemedi.
Başka bir gün İsa onlara geldi. Onlar da dedi ki, "Efendimiz, sizi hayal ettik, çünkü bir çok rüyamız oldu gece (...)"
(O dedi ki), "Nasıl oldu (siz ... ne zaman) (siz) gizlendiniz?" (38)

Havariler Tapınağı Görür ve Tartışırlar
Dediler ki, "Büyük bir sunak gördük, ve 12 erkek - rahiplerdi, diyebiliriz - ve bir isim; sunakta bekleyen kalabalık bir topluluk, rahipler adakları kabul ediyorlardı. Ama biz bekledik."
(İsa dedi ki), "Rahipler nasıldı?"
Dediler ki : "Bazıları iki hafta; bazıları çocuklarını kurban ediyordu, bazıları karılarını, şükrederek alçakgönüllülükle; bazıları erkeklerle yatıyordu, bazıları katliamın içindeydi, bazıları bir çok günah ve kanun dışında eylemler yapıyordu. Ve sunak önündeki erkek sizin isminizi söylüyordu, (39) ve yetersizliklerinin eylemleri içinde, kurbanlar tamamlanmaya getiriliyordu (...)."
Bunu dedikten sonra, sessizliğe büründüler; çünkü dertlenmişlerdi.

İsa Tapınak Hayali'nin Mecazi Yorumunu Sunuyor
İsa onlara dedi ki, "Neden dertlisiniz? Size doğruyu söylüyorum, sunakın önünde benim adımı söyleyen tüm rahipler. Tekrar söylüyorum, ismim burada yazıldı (...) yıldızların nesillerinden insanların nesillerine. (Ve onlar) ağaçları meyvesiz ektiler, benim ismimde, utanç verici bir tarzda."
İsa onlara dedi ki, "Sunakta adakları kabul edenleri görenleriniz-- bu sizlersiniz. Bu hizmet ettiğiniz tanrı, ve siz gördüğünüz 12 kişisiniz. Sunakta kurban sunan insanlar da sizin önderliğinizdeki (40) yolundan çıkmışlardır. (...) ayağa kalkacaklar ve ismimi bu yolda kullanacaklar, ve dindar nesiller o'na sadık kalacaklar. O kişiden sonra; zina edenlerden (eşlerini aldatan) bir insan ayağa kalkacak; ve çocukları katleden başka biri ayağa kalkacak, ve erkeklerle yatan başka biri ayağa kalkacak, ve çekinenler, ve diğer kirlilik, kanunsuzluk ve hata içerisindeki diğer insanlar, ve "Biz melek gibiyiz" diyenler; onlar herşeyi bir sonuca getiren yıldızlardır. İnsan nesilleri için denildi ki, "Bak, Tanrı kurbanınızı bir rahip aracılığı ile aldı" - halbuki, o hatanın elçisidir. Ama Efendimiz, kainatın Efendisi, emreder; "En son günde utanç içinde bırakılacaklar" (41)

İsa dedi ki, "Kurban etmekten vazgeçin (...), sunakta yaptığınız gibi (...) ; lakin onlar yıldızların üstündedir ve melekleriniz orada sonuçlarına zaten ulaşmıştır. Öyleyse onların tuzağa düşmesine izin verin, ve bırakın gitsinler ( - 15 Satır eksik - ) nesiller (...). Bir fırıncı cennet altındaki (42) tüm yaradılışı doyuramaz. Ve (...) onlara (...) ve (...) bize ve (...).
İsa onlara dedi ki, "Benimle uğraşmaktan vazgeçin. Herbirinizin bir yıldızı var, ve herkes ( - 17 Satır eksik - ) (43) içinde (...) gelmiş olan (..) ağaç için ilkbahar (...) bu uzun zamanda (...) bir süreliğine (...) ama o Tanrı'nın bahçesini sulamaya geldi, ve sürecek olan nesil, çünkü o, bu nesilin yaşam yürüyüşünü kirletmeyecek, ama (...) tüm sonsuzluk için."

Yahuda İsa'ya O Nesil ve İnsan Nesli Hakkında Soruyor
Yahuda o'na dedi ki, "Yol gösteren, bu nesil nasıl bir meyve verir?"
İsa dedi ki; "Tüm insan nesillerinin ruhları ölecek. Velhasıl bu kişiler, krallığın zamanını bitirdiklerinde ve ruhları terkettiğinde; vücudları ölecek ama ruhları yaşayacak ve yukarı alınacaklar."

Yahuda dedi ki, "Peki insanlığın diğer nesilleri ne yapacak?"
İsa dedi ki, " İmkansızdır (44) taş üzerine ekilen bir tohumun meyvasını almak. Ayrıca bunun yoludur (...) kirlenmiş nesil (...) ve bozulabilir Sofya (...) ölümlü insanları yaratan el, ki ruhları yukardaki sonsuzluk diyarına yükselebilsin. Size gerçeği söylüyorum (...) melek (...) güç görebilecek ki (...) bunları onlara (...) kutsal nesiller (...)."
İsa bunları söyledikten sonra, ayrıldı.

Sahne 3 : Yahuda gördüğü hayali anlatıyor ve İsa cevaplıyor
Yahuda dedi ki, "Efendim, hepsini dinlediğin gibi, şimdi de beni dinle. Lakin, müthiş bir hayal gördüm.
İsa bunu duyunca, güldü ve dedi ki, "Sen, 13'üncü ruh; neden bu kadar zorluyorsun kendini? Ama konuş, ve sana katlanacağım."
Yahuda O'na dedi ki, "Bu hayalimde 12 havari beni taşlıyordu (45) şiddetle zulmediyorlardı. Ve ayrıca bir yere geldim (...) ardından. Bir ev (...) gördüm, ve gözlerim büyüklüğünü anlayamadı. Müthiş insanlar etrafındaydı, yeşillikli bir çatısı vardı, ve evin ortasında halk (...), diyordu ki, "Efendimiz, bizi bu insanlarla beraber alın."
İsa cevap verdi ve dedi ki, "Yahuda, yıldızın seni yolundan çıkardı." Devam etti, "Ölümlü doğan hiç kimse gördüğün eve giremez, çünkü orası kutsal olana ayrılmıştır. Ne güneş ne de ay orada hakimdir, ne de gün, ama kutsal olan her zaman orada kalacaktır, sonsuzluğun diyarında kutsal meleklerle. Bak, sana krallığın gizemlerini anlattım (46) ve sana yıldızların hatasını öğrettim; ve (...) gönderip (...) 12 uzun zamana.

style="color: red;">Yahuda Kaderi Hakkında Soruyor

Yahuda dedi ki, "Efendim, benim tohumum da kontrol eden hükümdarların altındamıdır?"
İsa cevap verdi ve dedi ki, "Gel, ben ki ( - 2 Satır eksik - ), ama krallığı ve tüm nesillerini gördüğünde çok üzüleceksin.
Bunu duyunca, Yahuda dedi ki, "Maruz kalmamın ne gibi bir iyiliği var ki? Lakin beni bu nesilin dışarısına çıkardınız."
İsa cevap verdi ve dedi ki, "13'üncü olacaksın, ve diğer nesiller tarafından lanet edileceksin - ve sen onları yönetmeye geleceksin. Son günlerde senin yükselişini lanetleyecekler (47) kutsal nesile."

İsa Yahuda'ya Evren Bilimi'ni Öğretiyor: Ruh ve Kendiliğinden-Üremiş

İsa dedi ki, "Gel, sana hiçkimsenin görmediği sırları öğreteyim. Lakin sınırsız bir diyar var, sonlarını hiç bir melek neslinin görmediği, içinde görünmez büyük bir ruhun olduğu.
"hiç bir meleğin gözünün görmediği,
hiç bir kalbin düşüncesinin anlamadığı,
ve hiç bir zaman bir isimle çağrılmayan"
"Ve ışık saçan bir bulut belirdi orada. O dedi ki, "Bir melek yardımcım olarak varolsun."
"Müthiş bir melek, kendiliğinden-üremiş kutsal bir aydınlanmış ("enligtened"), bulutlar arasında varoldu. O'nun sayesinde, dört başka melek başka bir buluttan varoldu, ve Kendiliğinden-Üremiş'in meleksel hizmetkarları oldular. Kendinden-üremiş dedi ki, (48) "İzin verin (...) varolsun (...)," ve varoldu (...). Ve ilk ışığı kendisine hükmetmesi için yarattı. Dedi ki, "O'na hizmet edecek melekler varolsun," ve sayısız onbinler (on bin eski yunancada en büyük rakkam idi - myriad) varoldu. Dedi ki, "İzin verin aydınlanmış uzun zaman varolsun" dedi ve varoldu. O ikinci ışığı üzerinde yarattı, beraber sayısız onbinlerce melekle hizmetlerini sunmak için. Böylece diğer aydınlanmış uzun zamanlar varetti. Onları da onları hükmetmesi için yaptı, ve sayısız onbinlerce meleği onlara yardım etmesi için yarattı.

Adamas ve Işık Saçanlar
"Adamas "Tanrı"'yı arayan hiç bir meleğin görmediği ilk ışık saçan bulutun içindeydi. O (49) (...) ki (...) resmi (...) ve bu meleğin benzerliğinde. O bozulamayacak (dürüst - incorruptible) Seth neslini varetti (...) on iki (...) yirmi dört (...). 72 ışık saçan kendilerine 360 ışık saçan bozulamayacak nesil yarattı, Ruhun arzusuna uygun olarak, herbirinin 5 rakamı olmalıydı.
"12 ışık saçanın 12 uzun zamanı babalarını teşkil eder, her uzun zaman için altı cennet ile, yani yetmiş iki ışık saçan için yetmiş iki cennet vardır, ve herbirinin (50) beş seması, (toplamında) üç yüz altmış (sema...). Onlara otorite sahipliği ve müthiş sayısız melekler topluluğu verilmişti, ihtişam ve ilahi aşkları için, bundan sonra ayrıca saf ruhları, tüm uzun zamanların ve cennetlerin ve semaların ihtişamı ve ilahi aşkı olması için.

Evren, Kaos ve Yeraltı DünyasıBu ölümsüzlerin büyük bir çoğunluğuna evren deniliyordu - bu ki, harap olmaktır - Kendinden-Üremiş ve yetmiş iki uzun zamanı ile beraber babalarından ve yetmiş iki ışık saçandan. Onda ilk insan bozulamayacak özellikleriyle meydana çıktı. Ve bu uzun zaman o'nun nesli ile meydana çıktı, bu uzun zaman ki bilginin bulutu ve meleğin ismi (51) El idi. (...) uzun zaman (...) ondan sonra (...) dedi ki, "İzin verin, 12 melek varolsun kaos'u ve Yeraltı Dünyasını (ya da ölüler diyarı - "underworld") yönetmek için." Ve bak, buluttan bir melek belirdi, yüzü ateşle parıldayan ve görünüşü kanlarla kirlenmiş. İsmi "Nebro" idi, anlamı "isyankar" idi; diğerleri ona Yaldabaoth derdi. Başka bir melek, Saklas, bulutlar arasından geldi. Yani Nebro 6 melek yarattı - Saklas da dahil olmak üzere - yardımcıları olması için, ve cennetlerdeki 12 meleği üretti, herbiri cennetlerin bir bölümünü alarak.

Hükümdarlar ve Melekler
12 hükümdar 12 meleğe konuştu: "İzin verin, herbiriniz (52) (...) ve onlara izin verin (...) nesil ( - 1 satır eksik - ) melekler":

İlki Seth, "Mesih" diye çağırılan.
İkincisi Harmathoth, o ki (...)
Üçüncüsü Galila.
Dördüncüsü Yobel.
Beşincisi Adonaios.
Bunlar yeraltını yöneten beş idiler, ve ilk olarak tüm kaosun üzerinde.

İnsanlığın Yaratılışı"Ve Saklas meleklerine dedi ki, "İzin verin bir insan yaratalım, benzerliği ardından ve şekli ardından. Adem ve karısı Havva'ya şeklini verdiler; bulutlar arasında "Zoe" diye çağırılan. Bu isimle tüm nesiller ilk insanı aradılar. ve herbiri eşini de bu isimle çağırdı. Şimdi, Sakla (53) emretmedi(...) sadece (...) nesiller (...) bu (...). Ve hükümdar Adem'e dedi ki, "Çocuklarınla uzun yaşayacaksın."

Yahuda Adem'in ve İnsanlığın Kaderini Soruyor
Yahuda İsa'ya dedi ki, "İnsanoğlu'nun yaşayacağı uzun zaman süresi nedir?" İsa dedi ki, "Neden bunu merak ediyorsun, yani Adem'in kendi nesli ile, kendi yaşam süresince, sahibi olduğu krallığında yaşadı, uzun ömrüyle ve hükümdarlığıyla." Yahuda İsa'ya dedi ki, "İnsan ruhu ölür mü?"
İsa dedi ki, "İşte bu yüzden "Tanrı" (God) Mikail'e insanlara ruhlarını ödünç vermesini emretti; ki hizmet edebilsinler; ama "Büyük Olan" (the Great One) Cebrail'e hükümdarı olmayan büyük nesile ruhlarını bağışladı - ki bu, ruh ve can. Demek ki, diğer ruhlar (54) ( - bir satır eksik - )

İsa Günahkarların Yokolmasını Yahuda ve Diğerleriyle Tartışıyor
"(...) ışık ( - yaklaşık 2 satır eksik - ) etrafında (...) izin verin (...) içinizdeki ruh bu bedende hüküm sürer nesillerce meleklerin içinde. Ama Tanrı sebebiydi Adem'e ve O'nunla olanlara verilen bilginin, ki kaos'un kralları ve Yeraltı Dünyası onların üzerinde hüküm sürmesin diye.
Yahuda İsa'ya dedi ki, "Peki bu nesiller ne yapacak?"
İsa dedi ki, "Size gerçeği söylüyorum, hepsi için yıldızlar maddeleri tamamlandırmaya götürür. Saklas'ın kendisine verilen görevin süresi sona erince, ilk yıldızları nesillerle varolacak, ve onlar da yapacaklarını söylediklerini bitirecekler. Benim ismimde zina edip, çocuklarını katledecekler (55) ve yapacaklar (...) ve ( - yaklaşık 6,5 satır eksik - ) ismimde, ve o yapacak (...) yıldızınızı 13'üncü uzun zamanda" Ardından İsa güldü.
Yahuda dedi ki, "Efendimiz, neden bize gülüyorsunuz?"
İsa cevap verdi ve dedi ki, "Gülüşüm size değil, yıldızların hatasına; çünkü bu 6 yıldız 5 savaşçıyla beraber merak ediyor; ama hepsi canlılarıyla beraber yokolacaklar."

İsa Vaftiz Olanlardan ve Yahuda'nın İhanetinden Bahsediyor
Yahuda İsa'ya dedi ki, "Bakın, sizin isminizde vaftiz olanlar ne yapacak?" İsa dedi ki, "Size gerçeği söylüyorum, bu vaftiz olma (56) (...) ismimde ( - yaklaşık 9 satır eksik - ) bana. Sana gerçeği söylüyorum, Yahuda, Saklas'a kurban verenler (...) Tanrı ( - 3 satır eksik - ) günahkar olan herşey.
"Ama onların hepsinden üstün olacaksın. Çünkü sen, elbiselerimi taşıyan insanı kurban edeceksin.
Boynuzların çoktan yükseltildi, gazabın uyandırıldı, yıldızın parlakça gözüktü, ve kalbin'de var (...). (57)
"Sana gerçeği söylüyorum (...) sonuncun (...) olacak ( - yaklaşık 2,5 satır eksik - ), üzül ( - 2 satır eksik - ) hükümdar, çünkü o da yokolacak. Ve ardından Adem'in büyük neslinin şekli yükselecek; cennet, dünya ve melekler öncesinde, sonsuz diyarlardan gelen varolacak. Bak, sana herşey söylendi. Gözlerini yukarı kaldır ve bulutlara ve içindeki ışığa, ve etrafındaki yıldızlara bak. Yolu gösteren yıldız senin yıldızın.
Yahuda gözlerini yukarıya kaldırdı, ve ışık saçan bir blut gördü ve içine girdi. Yeryüzünde bulunanlar bulut içerisinden bir ses duydular, diyordu ki, (58) (...) büyük nesil (...) ... şekli (...) ( - yaklaşık 5 satır eksik - )
Sonuç : Yahuda İsa'ya İhanet Ediyor
(...) Yüksek rahipleri mırıldandı çünkü duası için konuk odasına gitti. Ama bazı katipler O'nu tutuklamak için duasını dikkatlice dinliyorlardı; çünkü insanlardan korkuyorlardı; lakin herkes O'nu bir peygamber olarak görüyordu.
Yahuda'ya yaklaştılar ve dediler ki, "Burada ne yapıyorsun? Sen İsa'nın havarisisin."
Yahuda onlara diledikleri gibi cevap verdi. Ve biraz para verdiler, ve Yahuda da O'nu onlara verdi
Laf Mecdelli Meryem'e gelmişken ondan da biraz bahsedelim...

İncil'de Mecdelli Meryem'in adı, pişman olmuş fahişe olarak geçer. Buna göre, İsa bir gün havarileriyle dolaşırken mesleğini icra etmekte olan bu kadına rastlar ve ona hiçbir söz söylemeden bir süre bakar. Kadın (MM) birden silkinir ve fahişeliği bırakarak İsa'nın aradıkları arasına katılıverir. Bu İsa'nın mucizelerinden biri olarak gösterilmiştir. Oysa özellikle 1960'dan sonra Harvard'lı ilahiyatçılar bu fahişelik meselesinin de tıpkı diğer bir çok uydurma gibi İncil'e sonradan ve özellikle de İmparator Konstantin'in isteğiyle kararlar almış olan İznik Konsili'yle birlikte eklendiğini saptamışlardır. Bu ilahiyatçılara göre Mecdelli Meryem, bırakın fahişe olmayı, gizli bir ezoterik örgütün 'Baş Rahibelerin'den biriydi. Dahası, İsa'nın bilmediği birçok sırrı bu Meryem İsa'ya aktarmış ve onu hem eğitmiş hem yönlendirmişti. Bu iddia özellikle İngiliz ve Amerikalı kadınlı erkekli çok geniş bir ilahiyatçılar topluluğu tarafından savunulmaktadır. Vatikan ise onların bu istekleri ve iddiaları karşısında şimdilik sessiz kalmayı her zamanki gibi- seçmiş görünmektedir.


Mecdelli Meryem'in, fahişe değil gizli bir -Mısır kökenli ve İsis çıkışlı- örgüt üyesi olduğuna dair kanıları güçlendiren belgeler 1947'den sonra bulunan ve/veya ortaya çıkartılan bazı ilk dönem İncillerinden ve yine o yıllarda yazılmış ama Kilise tarafından yok edilmeye çalışılmış olan bazı GNOSTİK İncil'lerden kaynaklanmıştır. Bunların en önemlisi işte bu yeni bulunun 'Mecdelli Meryem İncili'dir. Klasik İncil'de fahişe olarak tanıtılan bu Meryem'in Gnostiklerce yazılmış olan yaşamında bambaşka bir profil vardır. Bu İncillerde Meryem 'Dişil İlkeyi' (Sofya=Hikmet) temsil eden bir tür Bilge Kadın ve Baş Rahibedir. Bu iddia İncil terminolojisi ve literatürü için çok tehlikeli bir belgedir, çünkü İznik Konsili'nde İsa, 'Logos' adı verilerek 'Tanrı'nın Kelamı ve Hikmeti' yapılmıştı. Dolayısıyla dişil ilke 'Eril=Logos' yapılarak İsa'ya mal edilmişti.

Bu Gnostik İncil'den sonra 1990'larda bu kez bir de 'Gerçek' Markus İncil'i bulundu. Kısaca 'Markus'un Gizli İncil' diye bilinen bu metinlerde de Bethany'li Meryem'in İsa ile olan ilişkileri anlatılmıştı. Klasik İncil'de anlatılandan çok farklı olan bu anlatımda ayrıca 'Öteki' diye adlandırılan kişi olan esrarengiz Meryem'in İsa'ya yardım için uzak bir yerden gönderildiği şeklinde pasajlar vardır.

Kısacası klasik anlatımda yer alan fahişelik olayı 'Kadın Düşmanı' Kilise Babaları'nın bir uydurmasıdır, diyebiliriz. Kaldı ki, kesin olan, Mecdelli Meryem'in ve/veya Bethany'li Meryem'in İsa'nın gömüldükten sonra mezarının 'Boş' olduğunu gören ilk kişi olduğudur. Gnostik yazarlara göre ise Üç Meryem bunu birlikte görmüşlerdir. Üçüncüsü Havari James'in annesi Meryem'dir. Bu sonucu Meryem'in ardında İncil'deki 'En' esrarengiz kişi sayılan zengin ve kültürlü bir Yahudi vardır. Bu esrarengiz adam, Joseph Arimeteadır. Gerçekte İsa'nın gömülmesi için yapılan mezar bu adama aitti ve Meryemler'in 'Boş' buldukları mezar buydu -çünkü Joseph Arimetea ölmemişti ve İsa'nın bedenini Çarmıh'tan indirme hakkını Romalı garnizon komutanı ona vermişti...

Hiç yorum yok:

Siz, siz olun Yehova Şahitlerini evinizden, ailenizden ve hatta tanıdıklarınızdan ırak tutun.

Türk insanı üzerine bilinen ya da bilinmeyen birçok oyunlar oynanıyor.  Dünyanın neresinde olursa olsun Müslüman  Türk insani yoğun bir kı...