6 Mayıs 2011 Cuma

gerçek imana davet

Kuran ve Peygamber İsa'nın Ölümü       

:Peygamberliğine ve kitap indirildiğine imanı açık bir emir olarak Kuran'da yer alan İsa peygamberin ölümü (çarmıha gerilişi,kıyamette tekrar geri döneceği vb.) olaylar o kadar çarpıtılmaktaki tek tek cevap yazılamayacak kadar boş ve alakasız safsataya karşın Kuran ne diyor bir bakalım.

(İslama göre hazırlanmıştır.Diğer dinlerden ve hadis kitaplarından alıntıların Kuran temel alınan bir bakış açısında çelişeceğinden Kuran dışı hiçbir kaynağa itibar edilmemiştir.Zira Kuran Allah kuralıdır ve beşeri yazılan hiçbir kaynak ile eş tutulamaz,tutulması halinde neler olacağı Kuran ayetlerinde açıkça belirtilmiştir.Eleştiri ve açılımların bu bağlamda olması dileğiyle)


Öncelikle neden Kuran İncil'in vahiy olunandan farklılaştığını ve Kuran'ın son hak kitap olduğu tartışmalarına Kuran açık ve net tavır koymuştur.Oda Maide 73.ayettir ;

- Andolsun "Allah, üçün üçüncüsüdür" diyenler de kafir olmuşlardır. Halbuki bir tek Allah'dan başka hiçbir tanrı yoktur. Eğer diye geldiklerinden vazgeçmezlerse, içlerinden kafir olanlara acı bir azap isabet edecektir.

Bir tek allah'tan başka hiçbir tanrı yokrur.Bu İsa peygamberin tebliğidir.Bunun dışındaki öğretiler islam ve Kuran açısından İsa peygamber ve tebliğleri ile alaksız olduğundan "islamım" diyen için geçersizdir.Hatta nedenide daha sonraki ayetlerde açıkça belirtilir.(Kuran anlaşılamaz diyenlerin kulakları çınlasın)

74. Hala Allah'a tevbe edip O'ndan bağışlanmayı dilemiyecekler mi? Allah çok yargılayıcı, çok esirgeyicidir.

75. Meryem oğlu Mesih ancak bir resuldür. Ondan önce de (birçok) resuller gelip geçmiştir. Anası da çok doğru bir kadındır. Her ikisi de yemek yerlerdi. Bak, onlara delilleri nasıl açıklıyoruz, sonra bak nasıl (haktan) yüz çeviriyorlar.

76. De ki: Allah'ı bırakıp da sizin için fayda ve zarara gücü yetmeyen şeylere mi tapıyorsunuz? Hakkıyla işiten ve bilen yalnız Allah'tır.

Allah'tan başka tapınma merkezi olamaz.Bu islamda en büyük günahtır.


Neyse,konuya dönelim.

Kuran'da İsa peygamberin çarmıha gerilmediği ve vefat ettiği yer alır.Dolayısıyla başka bir açılım,Kuran'a Allah emrine aykırıdır.Bunun dışındaki bir açılım,Kuran üstü bir açılım gerektirir ve buda apaçık bir şirktir.

Ayetlere bakalım şimdi ;

Yine Maide suresi 116 ve 117. ci ayetleri birleştirip yazıyoruz ;

Allah: Ey Meryem oğlu İsa! İnsanlara, "Beni ve anamı, Allah'tan başka iki tanrı bilin" diye sen mi dedin, buyurduğu zaman o, "Haşa! Seni tenzih ederim; hakkım olmayan şeyi söylemek bana yakışmaz. Hem ben söyleseydim sen onu şüphesiz bilirdin. Sen benim içimdekini bilirsin, halbuki ben senin zatında olanı bilmem. Gizlilikleri eksiksiz bilen yalnızca sensin.


Ben onlara, ancak bana emrettiğini söyledim: Benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a kulluk edin, dedim. İçlerinde bulunduğum müddetçe onlar üzerine kontrolcü idim. Beni vefat ettirince artık onlar üzerine gözetleyici yalnız sen oldun. Sen her şeyi hakkıyle görensin.


Diğer bir sürede Maide süresindeki 55.ayettir ;

- Allah buyurmuştu ki: Ey İsa! Seni vefat ettireceğim, seni nezdime yükselteceğim, seni inkar edenlerden arındıracağım ve sana uyanları kıyamete kadar kafirlerden üstün kılacağım. Sonra dönüşünüz bana olacak. İşte o zaman ayrılığa düştüğünüz şeyler hakkında aranızda ben hükmedeceğim.


Birebir vefat anlamındaki teveffa kelimesi kullanılmıştır.Diğer geçtiği pek çok ayettede canın alınması,vefat etmesi anlamındadır.

Görüldüğü gibi Kuran İsa Peygamberin vefat ettiğini söyler (buna iman etmeli miyiz?-Allah diyorsak evet ).Bunun dışındaki türevler 4 kitabın aynı kaynaktan geldiği ve birbirlerinin devamı (tamamlayıcısı) olduğu açık emrine karşıtlık oluşturur ve Allah buyruğunun dışına çıkar.


Son konuda kıyametten önce İsa peygamberin tekrar ineceği hususunda.Bu konudaki ayetleri yazmadan şu soru aklımıza geldi mi hiç? Eğer islama inanıyorsak (Allah'a inanıyorsak) kitap ( Allah'ın buyruğu ) neden peygamberimiz Muhammed (s.a.v) için son peygamberdir ve nebilik bitmiştir diye "özellikle" belirttikten sonra eğer İsa peygamber gelecek diye iman esası olsaydı ve İsa peygamberinde açıkça bir hak dinin peygamberi olduğu aşikarsa bizim peygamberimiz nasıl "son" peygamber olarak belirtiliyor o zaman?

Siz düşünürken neyse ayetlere geçelim;

İsa peygamberin yeryüzüne döneceği ve insanlığın başına geçeceği nerden kaynaklanıyor?Eşeleme ve oraya,buraya çekmelerle Maide suresinin yukardada yazdığımız 55.ayetteki " sana uyanları kıyamete kadar kafirlerden üstün kılacağım." ibaresidir.Buradan İsa peygamberin kıyamet öncesinde yeryüzüne ineceğini ve ona uyanları kafirlerden üstün kılacağı tezi sunulmaktadır.

Halbuki ayetin hiçbir yerinde isa peygamberin tekrar geleceği ima dahi edilmemektedir.ayet açık ve net olarak ;İsa peygamberin getirdiği kitaba iman etmiş ( allahtan başka ilah yoktur imanı) olan herkesin kafirlerden üstün olacağı belirtilmektedir.

Yine tez için kullanılan Nisa suresi 157.ayet vardır.Onada bakalım öyleyse ;

- Ve "Allah elçisi Meryem oğlu İsa'yı öldürdük" demeleri yüzünden (onları lanetledik). Halbuki onu ne öldürdüler, ne de astılar; fakat (öldürdükleri) onlara İsa gibi gösterildi. Onun hakkında ihtilafa düşenler bundan dolayı tam bir kararsızlık içindedirler; bu hususta zanna uymak dışında hiçbir (sağlam) bilgileri yoktur ve kesin olarak onu öldürmediler.

Bu ayeti (sadece bu ayeti ) okuyupta burada İsa peygamberin geri döneceği ve insanlığın başına geçeceği gibi anlam çıkarılabilme şansı var mı? bunun dışında ayet İsa Allah elçisidir,öldürülmemiştir ve bu hususta hiçbir sağlam biliglerinin olmadığı iman kapsamında önümüze seriliyor.Bu ayetten ve "öldürülmedi" diyerek halen Allah'ın nezdinde yaşadığı ve geri döndürüleceği iddia edilir.Bunu diyemeyiz Maide 116 ve 117 ayete çelişir ve aykırı kalır.İlgili yazılan ayetlerde vefat ettiği net ve açık olarak belirtilmiştir.

Peki bu olay Kuran'da yer almıyorsa nereden geliyor bu olaylar ve Kuran'ın önüne geçiyor? Nasıl peygamberimizi 9.yaşında kızla evlendiriyorlar,nasıl kurbanı çarptırıyorlar,nasıl recmi sokuyorlar,nasıl mezarlık ziyaretlerini tapınma aracı yapıyorlar,nasıl Allah dışında tapınma merkezleri yaratıyorlarsa , aynı kaynaklardan aktarılanlarla Kuranımızın önüne geçip,Kuran-ı Kerim'in duvarlarda süs olmasını gözleyenler ,ellenmesini bile istemeyenler farklı mı sanıyorsunuz?

Ha,evet Kuran anlaşılmazdı dimi?
Hadi ya. 
 ::ASİYE UTKU::

Hiç yorum yok:

Siz, siz olun Yehova Şahitlerini evinizden, ailenizden ve hatta tanıdıklarınızdan ırak tutun.

Türk insanı üzerine bilinen ya da bilinmeyen birçok oyunlar oynanıyor.  Dünyanın neresinde olursa olsun Müslüman  Türk insani yoğun bir kı...