24 Mayıs 2016 Salı

YUHANNA 1:1 VE LOGOS




images
LOGOS: AKIL ,MANTIK, SEBEP VE SÖZ
LOGOS: AKIL ,MANTIK, SEBEP VE SÖZ
Şimdi Tanrının sureti olan söz ile tüm dünya var edildi
Bu okuduğunuz Yuhanna incilinden bir alıntı değildi. Bu sözlerin sahibi M.Ö: 47- M.S: 25 yılları arasında yaşamış olan bir Yahudi filozofu olan İskenderiyeli Filo. Sadık bir Yahudi olmasına rağmen Platonıstler, Stoacılar, ve Kiniklerden alıntılar yapmıştı. Hz. İsa ile aynı zamanda yaşayan bu ünlü filozof geriye otuza yakın el yazması ile yaklaşık 850000 kelime bırakmıştı.
Filo nun tanrı ve insan ilişkisi, söz-logos konularında kafa yorduğu bir zamanda Hıristiyanların iddia ettiği Tanrı Suretinde Söz olan İsa nın varlığından habersiz olması düşündürücüdür. Filo Grek filozoflarının Hz Musa dan alıntılar yaptığını ve anlayışlarını Yahudilerin tanrısından aldıklarını iddia ediyordu.
Üstün olan Tanrı dünya ile nasıl iletişimde bulunuyordu? Filo ya göre Stoacıların Logos u (Yunanca Söz veya Sebep, akıl, mantık) eşittir İlahi Mantık veya İlahi Sebep ti. Öyleyse Eski Ahitte bahsedilen Hz. Musa ile konuşan Yanan Çalı Logos tu. Dini cezbeye gelen kimseninde ruhuna giren de Logos tu.
Ve Evreni yaratan Baba ikisinin sınırları üzerinde durmak ve Yaratan dan yaratılmış olandan ayrılan için Baş meleğine ve en eski Söz üne çok değerli bir hediye verdi.
Ve aynı Söz ıstırap ve sefalete maruz kalan ölümlü ırkı adına ölümsüz tanrıya devamlı olarak yalvarıştadır ve Tümün hükümdarı tarafından tebaasındaki ırka gönderilen bir büyükelçidir. Ve Söz bu hediye ile sevinir, ve içinde övünür, ve onunla ‘ Ve ben senin ile Rab arasında durdum , ne tanrı gibi yaratılmadan nede senin gibi henüz yaratılmadan ama bu iki aşırı uçların ortasında ben senin ile Rab arasında durdum…’ diyerek gururlanır. Savaşları bitirmeye kararlı olan barışın koruyucusundan , yanı Tanrı dan huzurlu istihbaratı yaratılışa ilan edeceğim.
(1)
Ve tanrının bir oğlu diye çağrılmaya layık bir kimse henüz yok bununla beraber, yetki ve Tanrı nın ismi ve Söz ve Tanrının suretiyle insan , ve İsrail i gören olarak çağrılan İlk Doğmuş Söz üne , büyük baş meleğin bir çok ismi gibi meleklerin en ihtiyarına göre bezenmeye ciddiyetle emel etsin. (2)
Filo aynı zamanda yaşamasına rağmen Hz İsa hakkında hiç bir şey yazılarında nakletmemişti ama Filo dan yaklaşık bir yüz yıl sonra Hıristiyanlar insan figüründeki kurtarıcı tanrılarını kulaktan dolma bilgilerle nasıl olması gerektiğini tarihselleştirme aşamasındaydılar. Tatbiki Filo nun fikirlerinden de istifa etmişlerdi. Özellikle Hıristiyan savunucusu Justın Martyr Filo nun ‘İlahi Sebep’ veya ‘logos’ unu sayısız formlarda çoğaltmıştı ki Hıristiyan teolojisini bu peyzajla doldurmuştu. Bakın Justın Martyr ne diyor:
“Arkadaşlarım, ben size başka bir şahadet (tanıklık) vereceğim… Kutsal Kitap tan, Tanrı bütün yaratılanlardan önce bir Başlangıç doğurdu: kendisinden belli bir rasyonel güç, Kutsal Ruh ile çağrılan, şimdi Rabbin zaferi, şimdi Oğul, tekrar erdem, tekrar Melek, sonra Tanrı, ve sonra Rab ve logos (Söz).
(“Erdem ateşten ateş doğurtturulduğu gibi babadan doğurtturuldu..”)Justın Martyr.
Justın Martyr Tanrının Erdemini İnsan formunda tanımlama aşamasındaki eş zamanda Yuhanna İncilinin yazarı eski Ahitten Yaratılış (Genesis) in açılışındaki ifadelerle Filo nun logos unu birleştirerek Yuhanna İncilinin açılışındaki ifadelerini üretmişti.
Yuhanna 1:1
Başlangıçta Söz (λογος)vardı. Söz Tanrı τὸν θεόν,’yla birlikteydi ve Söz (λογος)Tanrı’ydı τὸν θεόν veya θεὸς.
Fikirlerden oluşan evren İlahi Sebep(τον θειον λογον-logos) ten başka mekanı olmayacaktı. (3)
imagesCAWA2L0G
Burada düşünülmesi gereken bir soru var: İsa nın Havarisi Yuhanna Yunanca biliyor muydu ve yazabiliyor muydu? Bu soruya tarihçilerin verdiği cevap hayır olacaktı. Aksini düşüne ispat etsin.
Bu demek ki Yuhanna İnclinin yazarı ve Havari Zibidi nin oğlu Yuhanna farklı kimselerdi. Yuhanna İncili Yunanca dan tercüme edilmiştir ve tercümelerdeki hatalarda fecidir.
Söz logos λογοςTON THEOS-τὸν θεόν– İlahi veya bir tanrı olarak açıklanmış HO THEOS– İlah veya Allah olarak değil. Türkçede İngilizce The veya Arapça El olmadığından biraz zor anlaşılabilr.
Yuhanna İncilini Türkçe ye çevirenlerde aynı hatayı yapmışlar.
Başlangıçta Söz vardı, Söz tanrıyla beraberdi ve Söz tanrısaldı (İlahiydi)
Bu daha gerçekçi ve doğru tercüme olurdu. Ne önemi var veya farkı var diyenler için bir açıklama: Tanrısal veya İlahi olduğunda SÖZ isim olmayacaktı. Söz İlahi olabilir ama Söz tanrı değildir. ( Tabi ki Hıristiyanların tercümesinde bir aldatma söz konusu. Yani Söz tanrıysa Hz İsa da Söz se O zaman İsa tanrıdır mantığına işi getiriyorlar.)
2 Korintliler 4:4
4Tanrı’nın görünümü olan Mesih’in yüceliğiyle ilgili Müjde’nin ışığı imansızların üzerine doğmasın diye, bu çağın ilahı (τὸν θεόν)onların zihinlerini kör etmiştir.
Onların zihinlerini kör eden bu çağın ilahı kimdir?
Cevap Şeytan olacaktı, bazı dillere tercümelerde de bu çağın ilahı şeytan olarak geçiyor zaten. Şeytan zaten işin detayındadır. Bakın Yuhanna 1:1 de geçen Şeytan ın bahsedildiği 2 Korintliler 4:4 dada aynı kelime, Yunanca TON THEOS τὸν θεόν, olarak yazılmış. Ama tercüman Yuhanna 1:1 de büyük harfle Tanrı derken 2 Korintliler 4:4 da küçük harfle ilah diye çevirmiş. Aldatmanın farkında mısınız?
“Söz Kelime Tanrı dan ayırılabilir ve Theos en ho logos, Kelime bir tanrıydı değilde, İlahi doğa nın Tanrısı, demek Yahudi kulağına tiksindirici gelecekti, ne de henüz Tanrı nın tanımlarına benzemeyecekti ki öyleyse makale yerleştirilmiştir…”(6)
Burada demek istene şu: Bir Yahudi için Tanrı (Eloh) Kelime dir demek küfür olacaktı.
Filo Logos için Sebep diyor.
Yunanca orijinal yazıda Söz yerine aslında Logos geçiyor. Söz yerine Logos koyarsanız da anlam değişiyor.. Yani Hıristiyanlar Yuhanna 1:1 Hz İsa nın tanrılığına ve testis inancını kanıt olarak en sık kullandığı ifadeler ama o ifadelerde bile temel yanlışlıklar var. Filo nun Logos felsefesi ve Genesis açılış ayetlerinin birleştirilmesi ile ortaya çıkan Yuhanna 1;1 Hristiyanların iddialarına kanıt olamaz.
Bir başka önemli gerçekte Hıristiyan yazılarını gözden geçirirken İsa nın veya havarilerin konuştuğu Aramaik veya İbranice değilde kendi dillerinden farklı bir dilde Yunanca yazılmış olmalarıdır. Eğer Yunanca yazıldıysa o zaman sadece tercümelerdir. Ve eldeki Yuhanna incili tercümenin kopyesinin…. kopyesıdr ki
her kopye elle yazıldığı için hata olasılığı oldukça fazladır. Zaten sayısı
5700 olan el yazması İncillerin biri ötekine hiç benzemez. Bugünkü tercümelerde
en geçerli olanda en eski el yazasından tercüme edilendir. Şunuda belirtmemizde fayda var: Eski Yunancada noktalama işaretleri yoktu. Yani yazı noktasız virgülsüz, soru veya  ünlem işareti olmadan dümdüz giderdi. Ayrıca büyük harf küçük harfte yoktu. Tabiki bu durum tercüme edenlerin işini zorlayacaktı.
Başka örneklerde:
Mısır dan Çıkış 7:1 de
RAB, “Bak, seni (Musa) firavuna karşı Tanrı gibi yaptım” dedi
Tanrı gibi veya bazı tercümelerde bir ilah yaptım.
Zebur 82:6
6“ ‘Siz ilahlarsınız’ diyorum (Yahudilere) , ‘Yüceler Yücesi’nin oğullarısınız hepiniz!(Yahudiler) ’
İşte Yahudice tanrının oğlu Yunanca ya tercüme edilince Eski Yunan tanrının oğullarına çağrışım yapıyor. (Zeus (Baba) Apollo( Oğul) gibi.
Türkçede de şimdi çok sık kullanan bir kelime var: idölüm felanca aslında bu kelimenin kullanımı yanlış ama burada Tanrı kastedilmiyor.
Tekrar mesela Jazz müziğinin ilahı deniliyor ama onun Tanrı olduğu kastedilmiyor.
Filo diyorki:
….Fikirlerden oluşan evren in yeri İlahi Sebep (Logos) ten başka bir mekanı olmayacaktı.(3)
Buradaki İlahi Sebep veya Neden Yuhanna 1:1 deki Logos la aynı kelimedir.. Yani logos-İlahi Sebep- akıl.
Heraklitus Sokrates Plato Phılo Yuhanna
Logos= Akıl = Mantik = İlahi Sebep= Söz
Suret Hermes ? İsa
Yuhanna 1:14
14Söz, insan olup aramızda yaşadı. O’nun yüceliğini –Baba’dan gelen, lütuf ve gerçekle dolu biricik Oğul’un yüceliğini– gördük
Heaklıtus tan Plato ve Yuhanna da Logos insan olup yeryüzünde yaşadı. Ama Yuhanna da Hermes in yerini İsa aldı. Gerçi Filo Hz. İsa ile aynı zamanda yaşamasına rağmen tanrı nın oğlu diye çağrılmaya henüz layık biri yok diyordu ama bir asır sonra Hıristiyanlık savunucuları kafalarındaki İsa yı Filo nun felsefesine göre tanımlıyorlardı. Ve Yuhanna incili de zaten bu zamanlarda yazılmıştı. Düşünülmesi gereken detayda Yuhanna İncilinden önce yazılan Markos Matt, ve Pavlus un oraya buraya mektuplarında neden Logos tan hiç bahsedilmemişti?
Cevap açık: Çünkü Markos Matta veya Luka İncilleri yazıldığında Filo dan etkilenen Hıristiyan alimleri yoktu. Hz İsa nın veya Zibidi nin oğlu Yuhanna nında Yunanca bilmediklerinden Logos diye bir şeyden haberleri bile olmadığı kesindir. İsa kendi ağzıyla ben logos um dememişti ki. Zaten Heraklitus ve Sokratesin logos felsefsininin sureti Hermes nasıl oluyorda Yuhanna da İsa ya dönüşüyordu?   Bu soruların cevabını bu güne kadar hiçbir Hıristiyan rahip papaz misyoner veremedi.  Size daha ilginç Hırıstiyanların bir sırrını  açıklayalım: Tanrı’nın bir değil iki oğlu vardır biriciği İsa ikincide lanetli Lucifer dir, yani Hermes , Pan , Osiris, İblis şeytanla İsa kardeştir, bunu duyduğumda bana söyleyen kişi belki atıyordur dedim , inanmadım. Ama özellikle Amerika’da bazı tele evanjelistlerin ağzından duyunca da evet dedim bunlar iyice sapıtmış dedim,  Yuhanna 1 14 de biricik oğul dediğinde biricik olmayan diğer oğlu olduğu ortaya çıkıyormuş.,.. Tek doğurturulmuş oğul insan suretinden ,  diğer oğul melek suretinden olmuş.  Tabi Hıristiyanların çoğu böyle birşey duymamıştır kabulde etmezler. Ama dedikya, bu bir sır mış, sadece çok yüksek rahip papaz ve misyonerler bilirmiş.  Neyse konumuza devam edelim.
Justın Martyr
...Ve eğer tuhaf bir şekilde sıradan nesilden farklı, tanrı dan doğan tanrı nın sözü… biri Merkurı meleksel tanrının sözü derse, bu size olağanüstü şey olmamalı.
Justın Martyr günümüzde yaşasaydı cinayet işlemiş ünlüleri savunana New York ta Shapıro gibi bir avukat olurdu. Gerçek şu ki ortada suç olmazsa savunmayada gerek kalmazdı. Merkuri Romalı Grek Hermes le aynıdır.
Gerçekten Yuhanna incilini kim yazdı?
Gerçek İncil Tarihi yazımızda Yuhanna İncilinin 21. bölümünün sonradan eklenme olduğunu göstermiştik.
Yuhanna 21:24
Bütün bunlara tanıklık eden ve bunları yazan öğrenci budur. Onun tanıklığının doğru olduğunu biliyoruz.
Doğru olduğunu bilen 3. şahıs olarak konuşuyor. Zibidi nin oğlu Yuhanna niçin 3. şahıs gibi yazsınki. Yuhanna İncilinin 95 ve 115 yılları arasında yazıldığını bütün tarihçiler kabul ediyorlar. Ama Zibidi nin Yuhannası 1. Agrıppa tarafından 45 yılında kafası kestirilmiş olduğu için Yuhanna incilinin yazarı olması imkansız.
Modern eleştirisel eğitimin başlamasından beri, (Yuhanna İncilinin) yazarı, kökeni, teolojık bağlantıları ve arka planı ve tarihsel değeri hakkında çok fazla ihtilaf vardır.(5)
The New International Version Kutsal Kitap ta:
“En eski ve en güvenilebilir el yazmalarında ve öteki eski şahitler de Yuhanna 7:53 – 8:11 yoktur.”
he “Kesin Paralel Yeni Ahit” dipnotta şöyle bildiriliyor :3
“Zinada yakalanmış kadının hikayesi sonradan eklemelerdir ve bütün eski Yunanca
el yazmalarında yer almaz. Eski Latince çeviri ağırlıklı olarak onaylanmış bir Batı
tipi ekleme değişik el yazmalarında değişik yerlerde bulunur: burada, veya 7:36 ten sonra veya bu incilin sonunda, veya Luka 21:38 ten sonra…”
Yuhanna 7:53 den 8:11 e kadar Yasa ya(Şeriate) aykırı zina işleyen bir kadını din bilginleri ve Farisiler Hz İsa yı test etmek için getiriyorlar ve Hz. İsa da kadını affedip evine yolluyor. İşte bu hikaye tamamen sonradan ekleme, Hıristiyan din adamlarıda sahtekarlığı kabul ediyor zaten.
Aslında ortalıkta çok büyük bir anlaşmazlık var ve Bakınız Kuran -ı Kerim nasıl açıklığa kavuşturuyor
4:171 –
Ey kitab ehli! Dininizde taşkınlık etmeyin ve Allah hakkında ancak doğru olanı söyleyin! Meryem oğlu İsa Mesih, sadece Allah’ın elçisi, Meryem’e atmış olduğu
kelimesi ve O’ndan bir ruhtur. Allah’a ve peygamberlerine inanın (Allah) üçtür demeyin. Kendi yararınız için buna son verin. Muhakkak ki Allah tek bir ilâhtır. O, çocuk sahibi olmaktan yüce (münezzeh)dir. Göklerdeki ve yerdekilerin hepsi O’nundur. Vekil olarak Allah yeter.
Hz Meryem anamıza atmış olduğu kelime söz nedir?
16:40 –
Biz bir şeyi dilediğimiz zaman, ona sözümüz sadece “ol” dememizdir. O da hemen oluverir
ve
3:59 –
Doğrusu Allah katında İsa’nın (yaratılışındaki) durumu, Âdem’in durumu gibidir; onu topraktan yarattı, sonra ona “ol!” dedi, o da oluverdi.
KUN İşte Tanrının Sözü – Emri budur, Logos gibi felsefi karmaşık bir kavram değil.
Kaynaklar
(1) Philo, Who is the Heir of Divine Things? 42.205-69
(2) Philo, “On the Confusion of Tongues,” (146)
(3) Philo, On The Creation, V, translator F. Colson, Loeb 226, pg 17
(4) Justin Martyr. First Apology Ch: 22
(5) The Interpreter’s Dictionary of the Bible, Volume 2, Abingdon Press, p. 932
(6) (W. Robertson Nicoll, ed., The Expositor’s Greek Testament, 5 vols, (Grand Rapids: Wm. B. Eerdmans Publishing Company, 1983), 1:684).

ALINTI
 https://hakikat313.wordpress.com/yuhanna-11-ve-logos/

PAVLUS




PAVLUSIFER

pvlus
Nazaren vs Hırıstiyan yazımızda anlaşıldığı gibi Antakya hadisesinden sonra Adil Yakup un liderliğindeki Yahudi Hırıstiyanlık (Nazaren) ve Pavlus  yollarını bir daha bir araya gelmeyecek şekilde ayırdılar ve Pavlus kendi yoluna gitmişti.
Elçinin İşleri 9 26
26Saul Yeruşalim’e (Kudüs) varınca oradaki öğrencilere
katılmaya çalıştı. Ama hepsi ondan korkuyor, İsa’nın öğrencisi
olduğuna inanamıyorlardı
.
İnanmamakta da haklıydılar. Çünkü bu Hitlerin Kudüs e gelip ben Yahudi oldum
demesi gibi bir şey. Hitler i kabul etseler bile Hitler yavaş yavaş Nasyonel
Sosyalist ve faşist fikirlerini şırıngalayacak Yahudiliği içten yıkmaya
uğraşacaktı.
Elçinin İşleri 15 12 21 nde
Adil Yakup (James the Just) söz alıyor
“Kardeşler, beni dinleyin” dedi. ….
20Ancak putlara sunulup murdar hale gelen etlerden, fuhuştan, boğularak öldürülen
hayvanların etinden ve kandan sakınmaları gerektiğini onlara yazmalıyız.
21Çünkü çok eski zamanlardan beri Musa’nın sözleri her kentte duyurulmakta, her
Şabat Günü havralarda okunmaktadır.”
Hz İsa dan sonra Adil Yakup un lider olduğunun tekrar farkına varalım. Adil Yakup
Pavlus u değil beni dinleyin diyor.
Adil Yakup Yahudi olamayanların da Nazarenlığe kabul edilmesine olumlu bakıyor ama
bir şartla Hz Musa şeriatini öğrenecekler ve tatbik edecekler. Yani sünnet
olacak, domuz yemeyecek, kandan sakınacaklar yani Hz Musa Şeriatını tatbik edecekler.

Ama Adil Yakup söylediğinin tersine Faresi Pavlus Adil Yakup un şartınıda çiğniyor.
Romalılar 14 14
14 İsa’ya ait biri olarak kesinlikle biliyorum ki, hiçbir
şey kendiliğinden murdar değildir. Ama bir şeyi murdar sayan için o şey murdardır.
(Galatyalılar 1:7 8)
(Türkçe tercümelerde Rab kelimesine kandırmak için heryere koyuyorlar. burada
kullanılan kelime Lord, efendi, veya Hazreti gibi bir kelimedir. Rab diyerek
Hz İsa nın tanrılığını ima ediyorlar, ama bu kesinlikle kandırmak için kelime
oyunudur.)
Adil Yakup ne diyordu tekrar okuyunuz beni dinleyin uluslar
katılabilir ama murdardan sakınmak koşuluyla diyor. Hıristiyanlar domuzu ve
boğulan hayvanı iştahla yerken Pavlus u dinliyor Hz İsa Adil Yakup ve
havarileri değil. İşte Hıristiyanlığın gerçek babası Faresi yalancı Pavlus tur.
7Aslında başka bir müjde yoktur. Ancak aklınızı karıştıran ve
Mesih’in müjdesini çarpıtmak isteyen kimseler vardır. 8Biz ya da gökten bir
melek bile, size bildirdiğimiz (Pavlus ve öğrencilerinin) müjdeye ters düşen
bir müjde bildirirse, lanet olsun ona!
Faresi Pavlus burada kime lanet ediyor? Daha o zamanlar
ortada bir incil veya kitap yoktu. Vardı diyen göstersin kanıtlasın. Pavlus un
bildirdiği müjde ye ters düşen bir müjde yi söyleyenler Adil Yakup ve orijinal
havarilerdi ki Galatyalılar 1 7 8 9 da Pavlus onları lanetliyor.
Romalılar 3-28
28Çünkü insanın, Yasa’nın gereklerini yapmakla değil,
imanla aklandığı
kanısındayız
New English Version da a man is JUSTIFIED by FAITH apart from OBSERVING
THE LAW
diye geçiyor.
Türkçe tercümede aklanabilir yani günahlarından arındırılabilinir deniliyor. Burada
tercüman Pavlus doktirini ön koşullu tercüme yapmış. Justıfıed demek haklı göstermek,
haklı çıkarmak, ve doğrulamak, aklanmak ta. Bir insan kanuna uymakla değilde imanla
haklı gösterilebilir daha ön koşulsuz tercüme olurdu. Yani kanuna uymakla değilde
imanınızla yargılanacaksınız deniliyor.
Yakup 2-24 te
Görüyorsunuz, insan yalnız imanla değil, eylemle de
aklanır
.
New Englısh Versıon da a person is JUSTIFIED by what he DOES and not by
FAITH alone
İnsan sadece imanla değil yaptığıylada haklı gösterileblir.
Hangisi doğru- bir insan sadece imanıylamı yoksa amelleriylemi sorguya çekilecek?
Hangisi doğru Pavlus mu yoksa Adil Yakup mu?
Pavlus un formülü H= İ-A
Adil Yakup Hazretlerinin formülü H= İ+A
(H= haklı gösterlmek, İ= İman , A= ameller.)
Tabiki Romalılar 3- 28 ve Yakup 2-24 da Aklanmak veya haklı gösterilmek için
Yunanca aynı kelime kullanılmış. Aynı zamanda ameller veya eylemler içinde aynı
Yunanca kelime kullanılmış. Ama bugün incil denilen kitaplarında ayrı ayrı
tercümeler yapılmış. İncil i tam anlamak için aslında Yunanca bilmek şart.
Tercümeler farklı anlamlara ve yorumlara çekilebiliyor.
Adil Yakup beni dinleyin demiyormuydu? H İsa nın kardeşi Adil
Yakup başka bir müjde getiriyor,
Pavlus ta kendisinden ve öğrencilerinden başka bir müjde getireni lanetlemiyormuydu?
Matta 5 19-20
Bu nedenle, bu buyrukların (Hz Musa Şeriat kuralları) en
küçüklerinden birini kim çiğner ve başkalarına öyle yapmayı öğretirse, Göklerin
Egemenliğinde en küçük sayılacak
. Ama bu buyrukları kim yerine getirir
ve başkalarına öğretirse, Göklerin Egemenliğinde büyük sayılacak. 20Size şunu
söyleyeyim: doğruluğunuz din bilginleriyle Ferisilerinkini kat kat aşmadıkça,
Göklerin Egemenliğine asla giremezsiniz!
Matta 5 19-20 ye göre Pavlus göklerin egemenliğinde en küçük sayılacak Adil
Yakup da büyük sayılacak. Her halde Hıristiyanlarda göklerin egemenliğinde
küçük sayılamk istiyorlarki Pavlusıfer in yolundn gidiyorlar. Burada
ortaya çıkan bir başka gerçekte sadece imanın yeterli olmayacağı ve doğruluğun
yani iyi amelin cennete girmek için gerekli olduğudur.
Şunu unutmayalım ki o zamanlar Hz İsa ve havariler ile
Faresi Pavlus ve öğrenciler arasında ayrıcalıklar vardı.
Barnabas ve Markos ikiside Pavlus a refakat etmişlerdi
bir zamanlar ama sonra Faresi pavlus un gerçek yüzünü
gördüler ve Adil Yakup un tarafına geçtiler.
Kefas Barnabas ı Hz İsa nın yolunu ve mesajını öğretmek
için Pavlus la seyahat etmesi için görevlendirmişti.
Tabiki Pavlus tan şüphe ediyorlardı. Faresi Pavlus un ne yapmak
istediği anlaşılacaktı. Faresi Pavlus Barnabas ın
liderliğini ilk fırsatta gasp edecek ve istediğini
(Hz İsa nın yolunu ve öğretilerini değilde kendi
yolu ve teolojisini) öğretmeye başlayacaktı. Ama
Hıristiyanların anlayamadığı ve gözden kaçırdığı
gerçek Emir burada Barnabastı ve ona itaat
etmek zorunda olanda Pavlustu.

Pavlus un müjdesi Mesih in günahlarımıza karşı kendisini
sunduğu fikriydi. (Pavlus bu müjdesini Mitraizmden
kopyeliyor bkz Hıristiyanlık ve Mitraizm) bu demek
oluyorki Pavlus un müjdesine Hz İsa nın gerçek
havarileri ve Adil Yakup (James the Just) ters düşüyorlardı.
Ve Adil Yakup ve havariler Pavlus un müjdesine ters düşen
bir müjde bildiriyorlardı . Bu müjde de Tek tanrıya
İman Hz Musa nın şeriatının tatbiki ve sevap kazanmak
için yapılan işlerdi.
Pavlus Hz İsa nın öğretilerinede ters düşüyor ve
aslında Hz İsa yı bile lanetlemiyormu?
FARESİ PAVLUS
Matta 16:6
6İsa onlara, “Dikkatli olun, Ferisiler’in ve Sadukiler’in mayasından kaçının!” dedi.
Elçinin İşleri 23:6
…Kardeşler, ben özbeöz Ferisiyim. Ölülerin dirileceği umudunu
beslediğim için yargılanmaktayım.»
İşte Pavlus Ferisi mezhebinden olduğunu kabul ediyor. Ferisi Farsi den geliyor yani İran Yahudileri. ey Hıristiyanlar İsa sizi Ferisilerin mayasından kaçının demiyormu? Pavlus un babasınında Ferisi olduğunu bilmiyormusunuz? Pavlus un Hz. İsa yı boğanın (bir hayvanın) yerine koyduğunu anlamıyormusunuz?
Hala müjde müjde diye Pavlus un safsatalarıyla masumları kandırmaya uğraşıyorsunuz. Birde İncil i okudunuzmu diye ilanlar veriyorsunuz. Okuduk ve al sana:
27«Vay halinize ey din bilginleri ve Ferisiler, ikiyüzlüler! Siz dıştan güzel görünen, ama içi ölü kemikleri ve her türlü pislikle dolu badanalı mezarlara benzersiniz. 28Dıştan insanlara doğru kişilermiş gibi görünürsünüz, ama içte ikiyüzlülük ve kötülükle dolusunuz.
29«Vay halinize ey din bilginleri ve Ferisiler, ikiyüzlüler! Peygamberlerin mezarlarını yaparsınız, doğru kişilerin türbelerini donatırsınız. 30`Atalarımızın yaşadığı günlerde yaşasaydık, onlarla birlikte peygamberlerin kanına girmezdik’ diyorsunuz. 31Böylece, peygamberleri öldürenlerin torunları olduğunuza siz kendiniz tanıklık ediyorsunuz
Ey Hıristiyanlar siz İsa Mesih i değil Mesisahçı Faresi Pavlus un yolundasınız. Hala uyanmayacakmısınız?
BABANIZ PAVLUS MU?
Matta 23 9
9Yeryüzünde kimseye ‘Baba’ demeyin. Çünkü
tek Babanız var, O da Cennette olandır
.
Faresi Pavlus Hz. İsa nın Cennette olan Babamızdan başka
kimseye baba demeyin dediğini bilmiyordu.
(1 Korıntlıler 4:15)
15 …. babanız oldum
Gerçi Papa ya Katolikler Kutsal Baba diyorlar ve Hz
İsa ye ters düşüyorlar.
Pavlus un önemini anlamak için şu soruya cevap vermek gerekiyor: Pavlus
olmasaydı ne olurdu?
Pavlus olmasaydı Hırıstiyanlık Nazarenlik adinda bir
Yahudi tarikatı olarak devam edebilirdi. Ama bugünkü
gibi 7 kıtada 2 mılyara yakın bir din haline gelmezdi.
Ama daha otantik ve gerçek olurdu. Tabi Pavlus tan sonra
Konstantin in Hırıstiyanlığın bir dünya dini olmasındaki katkısını unutmayalım. Bir bakıma Pavlus Hırıstyanlığın tartışılmaz babası ve kurucusudur…
Pavlus Yunanca konuşan bir Roma vatandaşıydı, bu önemli bir ayrıcalık çünkü ona Roma imparatorluğu topraklarında özgürce seyahat avantajı veriyordu.
Pavlus Antakya hadisesinden sonra sadece Isa nın gerçek mesajından habersiz, Hz İsa yı görmemiş, İbranice ve
Aramaıkçe bilmeyen Yahudi olmayan putperestlere sesini duyurabilirdi.
Yeni Ahit veya Kutsal kitabı oluşturan kitaplar ve mektuplar İbranice veya Aramaıkçe değilde Yunanca yazılmasıda Yahudi olmayanların muhatap alındığının bir kanıtıdır.  Yani,
Yahudiler muhatap alınsaydı İnciller İbranice veya
Aramaıkçe yazılırdı.
Bir başka sebepte Pavlus un Luka gibi Yahudi olmayan
takipçileri tarafından kitaplar Yunanca yazıldı çünkü Nazarenlerin (Yahudi Hıristiyanların) yaptıkları
hatalardan ve yanlış teoriler, doktırınler,
öğretilerden ve teolojik deviasyonlardan haberdar
olmaması içindi yani Hırıstiyanlık Yahudi orıjınınden
tamamen koparmak içindi.
Bunu bir örnekle şöyle açıklayabiliriz. İslamın kuruluş aşamasında Kuran ı Kerim Arapça değilde Türkçe yazılsaydı
ne olurdu? Araplar dışlanırdı tabiki ve Müsliman olan
Türkler diğerlerini Müslimanlaştırmak için, Kuran ı
Kerim ı Şeriat kurallarını çıkarıp yerini eski Şaman
ve Budist kaideriyle değiştirseydi ve yorumlasaydı Araplar
Türkçe okuyup yazma bilmedikleri için karşı çıkamayacaktı.
Ama ortaya İslam Budizm ve Şamanızm sentezi orijininden
uzak bir din ortaya çıkacaktı. Belki bugünkü İslam dan
bile daha fazla kitleye sahipte olabilirdi. ama
tabiki otantik olmazdı ve yapmacık olurdu. Müslimanlar
Buda heykeli gibi camilerine Muhammed heykeli koyarlardı
ve namaz ve meditasyon karışık bir ibadetleri olurdu.  Reinkarnasyon inancı kabul edilir bunun içinde ayetler değiştirilirdi.
Hindularında kolayca Müsliman olmaları için Lord Allah
(baba, yaratıcı), Lord Muhammed (oğul, koruyucu) and
Lord Cebrail (Kutsal Ruh)olarak Hindu testis doktirini
kabul edilirdi.
Müslimanlığın ismi Budisman olarak değiştirilirdi ki
orijinal İslamla ilişkisi kesilsin, bir Çin imparatoru
birazda Konfuçyanizm ekleyerek Budisman ı kabul etseydi
bu din Çin, Kore. Japonya ve bütün Uzak doğuya yayılabirdi.
İşte  Bugünki Hıristiyanlıkta aynen öyle.
Başka sebepte Yahudi ayaklanmalarıydı.
66 AD yılında Yahudiler Roma idaresine karşı büyük bir
ayaklanma çıkardılar. 70 AD yılındada Romalılar Kudüs ü
kuşatıp geri aldılar.Romalılar zaferlerinden sonra binlerce kişiyi öldürdüler. Kalanlar köle olarak imparatorluğun
çeşitli yerlerine sürgün gönderildiler.
İşte ilk incil kitabı Markos Roma da Yahudilerin eziyet
edildiği bu dönemde 65 70 yılları arasında Yunanca
yazıldığı rivayet edilir. Gerçi 65 70 yılları arasında
yazılan Markos incilinin aslı yok. 150 200 yıl
sonra yazılmış kopyenin kopyesinin kopyeleri var ama bu
başka bir konu.
İmparatorlukta Yahudiler üzerindeki baskılardan Nazarenlerde
nasiplerini almışlardı, böylece Pavlus un Yahudi olmayan
öğrencilerine gün doğmuştu.
Yeni Ahit (Kutsal Kitap) ın çoğunluğu Tarsus lu Pavlus un
yazdıklarından bir başka deyimle Yeni antlaşma veya Ahit in dörtte biri Pavlus un ürünüdür. Buna refakatçisi Luka yıda eklersek, YeniAhit kitabı nın yarısı Pavlus etkisi altında yazılmıştır. Pavlus kendisnin de peygamber veya İsa nın
havarisi olduğunu iddia eder ama Markos, Matta, Luka, ve
Yuhanna incillerinde Pavlus tan ve havari olduğundan
bahsedilmez, Bu birçok Hıristiyan ın gözden kaçırdığı
ve üzerinde düşünmediği bariz bir gerçektir.
Pavlus un yazdıklarının tarihi Markos incilinden bile
öncedir ve ilk Hıristiyan yazılı kaynaklardır, ama
orijinalleri bulunamamıştır.

Pavlus a aıt gerçek olduğu iddia edilen kitaplar

Romalılar, Korintliler 1 ve 2, Galatyalılar, Filippiyanlar, Selanikliler 1, Filemon
Sahteler
Efesliler, Kolosyanlar, Tımoteyus 1 ve 2, Tıtus, Ibraniler,
ve Selanikliler 2
Pavlus yazdığı kitaplarında veya mektuplarında Nazarenli İsa dan bahsedilmez ve İsa nın sözde çarmıha gerilmesinden sonra başlar.
Hıristiyanlığın Yeni Ahit kitabı fikrini ilk ortaya çıkaran
100-160 seneleri arasında yaşayan Sinop lu Marsiyon (Marcıon of Pontus 100-160) dur. Marsıyon aslen Justın Martyr gibi Samaritandır.
İlk basılan İncil Marsiyon un yazdığı Rabbin İncili adını
verdiği kitabıdır. Markos, Matta, ve Yuhanna kitaplarının
ana kaynağı Marsıyon un Rabbin İncili kitabıdır.
MARSİYON VE İNCİLİ
MARSİYON VE İNCİLİ
Kilise babalarından Tertulyan:
” Marsiyon a göre İsa cennetten sızdı.. Gerçek şu ki Marsiyon un Mesih i veya Rabbi tamamiyle tarihsel değil. İsa ne bir şeceresi var nede Yahudi asıllıdır, dünyevi annesi yok, Babası
yok, Dünyevi İnsanın doğduğu doğum yeri yoktur.”
Marsiyon a göre İsa nın en büyük öğrencisi Pavlus tur.
Tvanna lı APOLLONYUS kendisinin Pısagor (Phythagoras) un bir öğrencisi olarak tanımlıyordu. Apollonyus Hındu tanrı Kırişna nın hikayelerini Singapur da keşfetti ve kendi İncil i olarak
sahiplendi. Apollonyus un Latincesi Pavlus tur ve çok zengin olan Marsıyon Pavlus un İncilini kendi Yeni Ahit i olarak sahiplendi. Bu kitap ilk olarak Samaritan dilinde yazıldı
daha sonra Yunancaya ve Latinceye tercüme edildi. Pavlus un
mektuplarını ilk ortaya çıkaran Marsiyon dur ve onun 160 da ölümünden sonra Luka, Yuhanna, Mark, ve Matta Marsıyon un kitabında yer almayan tarihi olguları eklediler.
Hıristiyan savunucuları marsiyon un bu 4 kitabı değiştirğini
iddia ederler. Ancak Justın Martyr Marsiyon u eleştirdiği
kitabında asla Marsiyon u Markos, Matta, Luka, ve Yuhanda
İncillerinde tahribatlar yapmakla suçlamaz.
Bir başka Samaritan Justın Martyr Havarilerin Hatıratları
isimli bir kitaptan alıntılar yaptığını bildirir. Bununla birlikte Justin Nıkodemus (Pılate nin İşleri) ve Kefas İncillerinden bahseder ama Kefas ın, Justın ın yaşadığı ve yazdığı Roma daki Kilise nin kurucusu olduğuna değinmez.
İlginç olan ve Hıristiyanların düşünmesi gereken gerçek ise
Justın Eski Ahitten 314 kez alıntılar yapar ve bunların 197 sinde kitabın yazarını isimlendirirken Justın asla Markos, Matta, Luka, ve Yuhanna dan alıntılar yapmamıştır.
Irenyus ve Osebyus 140 yılında ölen Papıas ın Matta ve Markos incillerinden bahsEttiğini yazmışlardır. Papıas Markos un Kefas
İncilini kullandığını yazmıştır. Papıas ayrıca Matta nın
Rabbin Deyişleri isimli kitabın yazarı olduğunu bildirir.
Bu kitap, Q İncili, daha önceki Kurtarıcı Tanrılar ve gizem ekolleri nin tercümeleridir.
Luka nasıl Marsıyon u tarihsellemiştir:
Luka 9-22
İnsanoğlu’nun (Isa nın) çok acı çekmesi, ileri gelenler, başkâhinler ve din bilginlerince reddedilmesi, öldürülmesi ve üçüncü gün dirilmesi gerektiğini söyledi
Burada kalın yazılan Marsıyon a aittir ve ince yazılarıda Luka eklemiştir.
Luka 1 1-4
Sayın Teofilos,
Birçok kişi aramızda olup bitenlerin tarihçesini yazmaya girişti. Nitekim başlangıçtan beri bu olayların görgü tanığı ve Tanrı sözünün hizmetkârı olanlar bunları bize ilettiler. Ben de bütün bu olayları ta başından özenle araştırmış biri olarak bunları sana sırasıyla yazmayı uygun gördüm. 4Öyle ki, sana verilen bilgilerin doğruluğunu bilesin
.

Hıristiyanlar nasıl bu kitaba İncil veya Tanrı nın Sözü diyebiliyorlar anlaması zor. Tanrı Teofılos a Sayın mı
diyecek ti? Kim bu Teofılus?
180 senesinde Marko, Matta, Luka ve Yuhanna isimlerinı lk defa yazan kimse Antakya dan Teofılus tur. Luka İncili zaten 170 senesine kadar ortada yoktur.
Markos latın dir ve Marsıyon İncilinin Latince tercümesini kullanmıştır. Matta ve Luka Marsiyon İncilinin Yunanca tercümesini kullanmışlardır.
Pavlus un mektuplarını ilk kez ortaya çıkaran ve kullanan
Sinop lu Marsiyon bugünkü İncil dedikleri toplama kitaplara
katkılarda bulunmuştur. Peki neden Marsiyon Pavlus veya Apollonyus la ilgilensinki?
Marsiyon düalizmin savunucusuydu, Eski Ahit in tanrısının şiddetli ve merhametsiz olduğunu kendi ortaya çıkardığı Yeni Ahitteki tanrının sevgi ve merhameti ile ön plana çıktığını söylüyordu. Aslında Samaritanların Judea lılarla olan tarihi
çekişmesi ana sebebi. Ama bundan sonra bahsedeceğiz.
Marsıyon un Pavlus un mektuplarında kendi Dualist inancına uygun değişiklikler yaptığı muhakkak.
Marsıyon Kilisede epey mevki satın aldı ama sonra Kilise tarafından aforoz edildi. Ama aforoz ettikleri adamın
ortaya çıkardığı İncili ve Pavlus un oraya buraya mektuplarını
ve yazılarını korudular ve daha sonra Septuagınt denilen Eski Ahit in Yunanca tercümesini eklemeleriyle ilk Kutsal Kitap ortaya çıktı.
Luka incili ve Elçinin işleri Pavlus un refakatçisi Luka tarafından yazılmıştır. Tabiki Yeni Ahit toplama kitabının parçaları gibi ne Pavlus un ve nede Luka nın yazdıklarının orijinali mevcuttur. Kopyenin kopyelerinin,.. ..kopyeleri mevcuttur.
Eğitilmiş bir Faresi olan Pavlus un gerçek ismi Saul dür.  Faresilik o zamanki 4 Yahudi gurubundan birisidir, Farsi
veya İran Yahudileri dirler.
Niçin ismini değiştirdiğine dair değişik görüşler vardır.
Pavlus la aynı zamanda yaşayan ünlü Yunan düşünür ve
mistik Tvana lı Apolonyus la karıştırılmışmıdır? Bu üzerine
daha çok araştırma ve kaynak gerektiren bir ihtimal olabilir
ama kesin olan Apolonyus hakkında söylenenler Pavlus içinde söylenmiştir.
İstefan ın katili Pavlus.
Elçinin İşleri 7 57:60
57Bunun üzerine kulaklarını tıkayıp çığlıklar atarak
hep birlikte İstefan’a saldırdılar. 58Onu kentten dışarı atıp taşa tuttular.
İstefan’a karşı tanıklık etmiş olanlar,
kaftanlarını Saul adlı bir gencin ayaklarının dibine bıraktılar. 59İstefan
taş yağmuru altında, «Efendi İsa, ruhumu al!» diye yakarıyordu.
İstefan’ın öldürülmesini Saul da onaylamıştı.
O gün Kudüs’teki inanlılar topluluğuna karşı korkunç bir baskı dönemi başladı.
Elçiler hariç tüm imanlılar Yahudiye ve Samiriye’nin her yanına dağıldılar.
2Bazı dindar kişiler, İstefan’ı gömdükten sonra onun için büyük yas tuttular.
3Saul ise inanlılar topluluğunu kırıp geçiriyordu. Ev ev dolaşarak,
kadın erkek demeden imanlıları dışarı sürüklüyor, hapse atıyordu.
İstefan ı Pavlus un şahsen öldürüp üldürmediği belli değil ama azmettirici
olarak Pavlus Roma hukukuna görede suç işlemiş bir katil olduğu ortaya çıkıyor.
Sadece Elçinin İşlerinden yukarıda aktardıklarımıza göre Hıristiyan bile olsanız
Pavlus u katil, haydut, ve sahtekar olarak bilirdiniz. Değilmi?
Ama Pavlus nasıl oluyorda dıramatik olarak 180 derece dönüyor ve Bugün
Hırıstiyanların peygamber ve evliya kabul ettiği biri oluyor?
Tabiki burada en büyük soru Pavlus un gerçekten samimice değişip değişmediğidir.
Hıristiyanlar kendilerine şu soruyu sormalı: Pavlus yalancıysa, değişmediyse
aldatıyorsa o zaman ne olacak?
Pavlus Hz İsa nın cennete yükselmesinden 2 sene sonra Hıristiyan olduğu için
hiç bir zaman İsa yı şahsen fiziki olarak görmemişti ve duymamıştı, lakin
Pavlus kendi iddisı olan bir halusinasyon sonucunda Hırıstiyan oluyor.
Hz. İsa Kudüste ki havarilere fiziksel olarak gözüktü,
hemde ilk kez Pavlus un münafıklıkla suçladığı Kefas  a Adil Yakup a, diğer
havarilere, ve 500 kişiye gözükürken Pavlus aralarında yoktu, sonra İsa onun
Hırıstiyanlara eziyet etmesini ıstafan ı öldürtmesini bekledi ve daha sonra
Pavlus a halusinasyon gibi yorumlanacak bir öekilde gözüktü ve konuştu.
İster inan ister inanma.
Bugünki Hırıstiyanlığın temel taşlarından İsa nın
günahlara kefaret için öldüğü fikri ilk olarak Pavlus
a aitti ve Asla kefaret fikri İsa dan  veya Nazaren havarilerden gelmedi.
Onun için Pavlus hakkında şüpehede bulunmak Hz İsa ya şüphe etmeye eşit çünkü
temel taşlarınına dokunuyorsun. Ama gerçek şuki Pavlus Nazaren İsa dan çok
farklı ve çelişkili kendi teolojisini keşfetti. Gerçi Pavlus un ortaya çıkardığı
teoloji daha sonraları daha detaylı ve kapsamlı olarak geliştirilecekti ama Pavlus
Hırıstiyan teolojisine temel taşlarını dikti sonradan geleceklere sadece binayı
yükseltmek kalmıştı.
Eğer temeli sahtekar biri attıysa muhakkak demirden
çımentodan çalar ve binada çürük temel üstüne dikilir.  Bu sebeble  Pavlus Hz İsa
nın kardeşi  Adil Yakup ve öteki havarilerden bile üstün tutulmuştur.
Eğer bir insan sahtekarsa yazdıklarında sözlerinde ve hareketlerinde bir işaret
bırakacaktı. Hırıstiyanlar niçin farkına varamıyor acaba?
Mesela- 1 Korıntoslulara mektup 25-28

Evli olmayanlar
25Kızlara gelince, Rab’den onlarla ilgili bir buyruk almış değilim. Ama
Rab’bin merhameti sayesinde güvenilir biri
olarak düşündüklerimi söylüyorum.
26Öyle sanıyorum ki, şimdiki sıkıntılar nedeniyle insanın
olduğu gibi kalması iyidir. 27Karın varsa,
boşanmayı isteme. Karın yoksa, kendine eş arama.

28Ama evlenirsen, günah işlemiş olmazsın.
Bir bakire kız da evlenirse, günah işlemiş olmaz.
Ne var ki, evlenenlerin bu yaşamda sıkıntıları olacaktır.
Ben sizi bu sıkıntılardan esirgemek istiyorum.

Şeytan işin detayında demiştik, Pavlus un yazdıkları ilk
bakışta normal geliyor ama üzerinde düşününce bir şeytanlık seziyorsunuz.
Pavlus un eğitim görmüş bir faresi olduğunu söylemiştik , bu demek oluyorki
Pavlus Yahudi şeriatını çok iyi biliyordu. Bu gerçeği dikkate alırsak:
1) Yahudi bir erkek karısını kendisini memnun etmiyorsa boşayabilir
2) Ama Pavlus Hz İsa nın zina hariç boşanmayı yasakladığını bilmiyor. Pavlus
zinanın boşanma sebebi olduğunu söylemiyor.
Bu önemlimi diyeceksiniz?
3) Önemli çünkü Pavlus Kutsal Ruhtan vahiy aldığını iddia
ediyor. Pavlus un Karın varsa boşanmayı isteme
demesine göre davranacak olursanız karınız zina yapsada
boşamayı istemeyin anlamına geliyor. Ama evlenirsen,
günah işlemiş olmazsın
demesine bakarsanız boşanmış
bir kadınla evlenmenizde bir sakınca yok anlamına geliyor.
İsa Matta 5 31:32 da şöyle diyor
31“Denmiştir ki, ‘Kim karısını boşarsa ona
boşanma belgesi versin.’ 32Ama ben size derim ki,
her kim karısını cinsel uygunsuzluk dışında
boşarsa, onu cinsel yolsuzluğa itmiş olur. Her kim boşanmış bir kadınla
evlenirse cinsel yolsuzluk yapar
.
Eğer Kutsal Ruh iddia ettiği gibi Pavlus a rehberlik
etseydi nasıl oluyorda Pavlus önemli bir konuda Hz İsa
ile çelişkiye düşüyor?
1 Bilmez misiniz ki, ey kardeşler -Kutsal Yasa`yı bilenlere söylüyorum- Yasa insana ancak yaşadığı sürece egemendir?
2 Örneğin, evli kadın, kocası yaşadıkça yasayla ona bağlıdır; kocası ölürse,
onu kocasına bağlayan yasadan özgür olur.
3 Buna göre kadın, kocası yaşarken başka bir erkekle ilişki kurarsa, zina etmiş
sayılır. Ama kocası ölürse, kadın yasadan özgür olur. Şöyle ki, başka bir erkeğe
varırsa, zina etmiş olmaz.
4 Aynı şekilde kardeşlerim, siz de bir başkasına
-ölümden dirilmiş olan Mesih`e-varmak (evlenmek) üzere Mesih`in bedeni aracılığıyla Kutsal Yasa karşısında öldünüz. Bu da Tanrı`nın hizmetinde verimli olmamız içindir.5 Çünkü biz benliğin denetimindeyken, Yasa`nın kışkırttığı günah tutkuları bedenimizin üyelerinde etkindi. Bunun sonucu olarak ölüme götüren meyveler verdik.
HUH? Pavlus a bunları Kutsal Ruh mu söylemiş? Ne alaka?
Verilebilecek en kötü bir örnek.
Evli kadın kocası öldükten sonra başka birine varsa zina etmiş olmaz sizde Mesih e varmak
(evlenmek) için kutsal yasa karşısında öldünüz, eğer Mesih le evlenirseniz sizde zina etmiş olmazsınız. Ama Hz İsa zina etmiş olursunun diyordu. İyide kadın kocası ölürse yasadan özgür olur ve Mesih le evlenebilir Pavlus a göre bu zina olmaz
Ama erkek karısı ölüp Mesihle evlenirse oda zina etmiş olmaz (Hollanda da ve
Kaliforniya da mümkün)…. böylece Tanrı nın hizmetinde verimli olursunuz.
Biliyorum bende Pavlus a uydum ve saçmaladım ama ben Kutsal Ruh tan vahiy aldığımı
iddia etmiyorum…..) smile birazcık.
Matta 24 (4:5)
4 İsa onlara şu karşılığı verdi: «Sakın
kimse sizi saptırmasın! 5 Birçokları, `Mesih benim diyerek benim
adımla gelecek, birçok kişiyi saptıracaklar.
Hz.İsa en yakın çevresi olan 12 havarilerini uyarırken,
tabiki Pavlus orada yoktu. Pavlus gökten bir parlak ışık
kör ediyor. Pavlus sen kimsin diye soruyor ve ben İsa
Mesih diye cevabını alıyor. Pavlus Hallusinasyon gördü
veya gördüğü parlak ışık anlamına gelen Lusifer de
olabilir. Yani Lusifer (Şeytan) İsa nın adıyla gelip Pavlus u
saptırmışda olamazmı?
Lütfen dikkatlice düşünün ve aşağıdakilerini okurken şu
soruların cevaplarını arayınız: Aydınlanan kimdi? kim
düştü? kim işitti? kim gördü? ve kim yalan söyledi?
Elçilerin İşleri 9 3:4

3 Yol alıp Şam’a yaklaştığı sırada, birdenbire gökten gelen bir ışık çevresini aydınlattı.
4 Yere yıkılan Saul, bir sesin kendisine,
«Saul, Saul, neden bana zulmediyorsun?» dediğini işitti.
Kim aydınlandı? Pavlus
Kim gördü? Pavlus
Kim düştü? Pavlus
Kim işitti? Pavlus
Elçilerin İşleri 9 7

7 Saul’la birlikte yolculuk eden adamların dilleri tutuldu, oldukları yerde
kalakaldılar. Sesi duydularsa da, kimseyi göremediler.

Kim gördü? Pavlus
Kim işitti? Pavlus ve yanındakiler
Elçilerin İşleri 22 9

Yanımdakiler ışığı gördülerse de, benimle konuşanın
söylediklerini anlamadılar.
Kim gördü? Pavlus un yanındakiler
Kim işitti ? Pavlus un yanındakiler ama anlamadılar
Elçilerin İşleri 26 13:14

13 Ey kralım, öğlende yolda giderken, gökten gelip benim ve yol
arkadaşlarımınçevresini aydınlatan
, güneşten daha parlak bir ışık
gördüm
.14Hepimiz yere yıkılmıştık. Bir sesin bana İbrani
dilinde seslendiğini duydum…..
Kim aydınlandı? Pavlus ve yanındakiler
Kim düştü? Hepsi Pavlus ve yanındakiler
Kim duydu? Pavlus
Kim gördü? Pavlus
KİM YALAN SÖYLEDİ? PAVLUS, ama Pavlusıfer in yalancı olduğunu bizzat
kendisi söylüyor.
Romalılar 3 7
7Ama Tanrı’nın her zaman doğruyu söylediği benim yalanımla yüceliği için daha açık şekilde ortaya çıkmışsa, ben niçin yine bir günahkâr olarak yargılanıyorum? 8Bazılarının bizi kötüleyerek, söylediğimizi ileri sürdüğü gibi niçin, “Kötülük yapalım da bundan iyilik çıksın” demeyelim?
Tanrının kimsenim yalanına ihtiyacı yoktur. Hangi yalanla öğünüyor PAvlus? Pavlus Tanrının oğlunun (Haşa) Mitraistlerden aldığı insanların günahları için kurban öldüğu yalanıydı.
Filipliler 1 18
18Ama ne önemi var? İster art niyetle ister içtenlikle olsun, her durumda Mesih duyurulmuş oluyor..
İşte Hıristiyan misyonerler Pavlus un bu sözüyle hareket ediyorlar..
Art niyetlemi? Ne önemimi var? Hımmm, sahtekarlık, yalancılık, iki yüzlülük…
Şeytan ın işi değilmi?
2 Korintliler 11 14
..Şeytan bile kendisine ışık meleği süsü verir
Faresi Pavlus burada Şeytanın iyi bir kimsenin şeklini alabileceğini söylüyor. Öyleyse
Saul Saul diyen parlak ışık Şeytan veya Lusıfer de olabilir. Eğer Hz İsa Pavlus a fiziki
olarak gözükmemişse neden Şeytanında gözükebileceğici parlak bir ışık olup konuşsunki?
Elçinin İşleri 12 6-9 da ışık Kefas ada gözüküyor. Tabiki bu Kefas için bir mucize
Pavlus ta Kefas ın gördüğüne ışık meleği süsü vermiş Şeytan diyor. Ancak aynı mantıkla
kendisine konuöan parlak ışık ında Şeytan olabileceğini kendisi itiraf ediyor. Lusıfer
demek parlak ışık demek zaten.
Bi Hıristiyanları veya Hıristiyanlığa ilgi duyanları samimice Pavlus u iyi çalışmalarını
ve anlamalarını rica ediyoruz.
2 Korıntlıler 12-7
Aldığım esinlerin üstünlüğüyle gururlanmayayım diye bana bedende
bir diken, beni yumruklamak için bir Şeytan meleği verildi
, gururlanmayayım
diye
Hıristiyanlar Pavlus un bedenindeki dikenin onun günahkarlığını temsil ettiğini iddia
ederler ama eğer Pavlus bir günahkarsa o zaman peygameberliği veya evliyalığda şüpheli
olmuyormu? Pavlus un söylediklerinin kendisinden başka bir şahidi varmı? Ortaya çıkan
şu gerçek Hıristiyanlar bşr günahkkr yalancıya güvenmekte çok büyük bir hata ediyorlar.
Pavlus nedden Hıristiyanları öldürüyordu? Çünkü Hz İsa yı Mesih olarak kabul etmiyordu
ve ondan ve öğrencilerinden nefret ediyordu. İşte bedenindeki diken bu nefret olmasın.
Ama bedeninde diken ve yumruklamak için bir şeytan meleği olan insanın söylediğine ne
kadar güvenilir?
Galatyalılar 2 20 de bakın Pavlus ne diyor?
Mesih’le birlikte çarmıha gerildim. Artık ben yaşamıyorum, Mesih bende
yaşıyor.
Mesih ve Şeytan meleği? Pavlus Mesihin onda yaşadığını gururla söylerken içindeki
Şeytan meleği neden Pavlus un gözüne bir yumruk atmamış acaba? Diken neden biryerıne
batmamış acaba? Ancak burada hıristiyanların gözden kaçırdığı önemli bir ayrıntı var.
Mitraist Konstantin SOL Ivıctus a inanıyordu yani güneş tanrısı SOL.
21 Aralık ta SOL (Güneş, Solar da bu kelimeden geliyor.) ölüyor ve 25 Aralık ta SOL
yeniden diriliyordu. Çarmıha gerilen SAUL(SOL), PAVLUS (POL) olarak yeniden doğuyordu.
Hz İsa zamanında (2 ve 98 yılları arasında) yaşamış
bir Yunan düşünürü APOLanyus, bazı Hınt inançlarını Roma ya getirmşti. İlginç olan
detayda aPOLanyus un Tarsus ta büyüdüğüdür hemde Pavlus la aynı zamanda. Hint tanrısı
aynı zamanda tanrının oğlu Kirişna inancını Romaya getirende APOLanyus dur. Kirişna
daha sonra Kıristos olmuştur diye baı iddialar da vardır. APOLanyus un ismide Güneş
tanrısı APOLLO dan gelmişti. APOLANIUS ve POL (Pavlus) arasındaki benzerlikler
gerçekten ilginç ama bir sonuca varmadan önce bu konuda daha fazla araştırma gerekiyor.
Tıvannalı APOLANYUS
Tıvannalı APOLANYUS
Solar Mesih Tıvannalı APOLonyus un latince karşılığı PAULUS tur.
1 Korintliler 3 4-6 da
«Biriniz,Ben Pavlus yanlısıyım», bir diğeriniz,
«Ben Apollos yanlısıyım» diyorsa, diğer insanlardan ne farkınız kalır?
5Apollos kim? Pavlus kim? İman etmenize aracı olmuş hizmetkârlardır.
Rab her birimize bir görev vermiştir. 6Tohumu ben ektim, Apollos suladı. Ama
Tanrı büyüttü
/;
Sahi Pavlus kim? Apolos kim? cevap APOLLOnyus mu bilemiyorum ama bir gariplik
seziyorum. POL (Romalılar Apollonyus a POL derlerdi) ve PAULUs (Latın APOLLLononyus)
Paul. Belkide SAul veya Pavlus hiç yaşamadı. Gerçek İncil Tarihi isimli yazımızda
bu konuda daha ayrıntılı bahsedilmiştir. Aslında Hıristiyanlığın neresine
dokunursanız orası çatlıyor. Sorularımızın cevaplarıda Vatkan da gizli arşivlerde.
Pavlus hakkında söyleyeceğimiz şeyler mektuplarından ve Elçinin İşleri kitabından
okuduklarımız.Ve bu kaynaklardan çıkan sonuç bile Pavlus un acayip bir yaratık
olduğudur. Gerçi Josefus Saul isimli birinin varlığından basediyor ama bu Saul
Herod un akrabası ve bir Zealot. Hıristiyan olduğunuda bahsetmiyor.
Max I. Dimont “Yahudiler, Tanrı, ve Tarih” kitabında;
Pavlus ufak boylu, çarpık bacaklı, BİR GÖZÜ KÖR,
ve muhtemelen vücudunda bir bozukluk olan bir kimseydi. Sık Malarya atakları ,
tekrarlanan halusınasyonlar, ve bazı bilim adamlarına göre epilepsi inmeleri olan
bir kimseydi. Bekardı ve bekarlığı başkalarınada öğütlerdi.
paul-with-curls
Pavlus düşmanlarına karşı Şeytandan meded umuyor
1 Timodeyus 1 20
20İmeneyus ve İskender bunlardandır. Küfür etmemeyi öğrensinler diye
onları Şeytan’a teslim ettim.
Sevgi Hıristiyanların sıkça kullandığı bir kelime ama Pavlus
14Bakırcı İskender bana çok kötülük etti. Rab ona, yaptıklarının
karşılığını verecektir.
Yani Bakırcıya Allah belanı versin diyor Pavlus. Hımmm, sevgi nerde kaldı??
Pavlustan esinleme bir fıkra:
Temel mahkemeye gitmiş UFO gördüğünü ve UFO dan davacı olduğunu söylemiş, hakimde
anlat bakalım demiş Öğle vakti Şam a giderken gökyüzünde parlak bir cisim
gördüm ve cisim (UFO?) etrafımı aydınlatdı parlakluğu
beni kör etti bende yere döştüm ve cisim bana Temel
Temel bağa neden zulmedeysun da dedi. Sen kımsün
diye sordum.
Cisimde bana Tanumadunmu beni ben UFO yum. Yanumdaki uşaklarda duydular ama kimseyi görmedüler.
eee sadece senmi gördün şahidin yokmu diye sormuş
hakim. Yanumdaki uşaklar gördiler ama ne didiğüni anlamadılar
UFO beni ve benüm yanumdaki uşaklaru aydınlattu ama
ışığı ben gördüm ama hepimiz yere düştük. UFO bana
ibranice birşeyler söyledi ve bana la Temel Şam a
git orada sana ne yapacuğunu anlatacağum didi. Şam
a gittim ama UFO bana yalan söyledi bekledümde gelmedi,davacuyum hakim bey demiş.
Hakim Temel e bundan sonra Şam gideceksen akşamları
git böylece başına güneş geçmez ama illede davacıysan
UFO yu getirde onunda ifedesini alalım demiş.
PAVLUS GELDİ ZULÜMLER BİTTİ
Pavlus tek başına zulmediyorduki her halde Hristiyan
olunca nedense zulümlerde aniden bitiyor.

31Tüm Yahudiye, Celile ve Samiriye’deki
inanlılar topluluğu esenliğe kavuştu. Gelişen ve Rab korkusu içinde yaşayan
topluluk, Kutsal Ruh’un yardımıyla sayıca büyüyordu.
Burada çıkan sonuç şu ya Hırıstiyanlara zulüm ve işkenceleri yalan yada
Herod ve tayfası plan B ye geçtiler. Adamlarını içeri sokarak içten yıkmaya
başladılar.
PAVLUS UN KAÇMASI OLAYI
elçinin İşleri 9:25
..kurdukları düzenle ilgili haber Saul’a ulaştı. Yahudiler onu öldürmek
için gece gündüz kentin kapılarını gözlüyorlardı.
25Ama Saul’un öğrencileri geceleyin kendisini aldılar, kentin surlarından sarkıttıkları
bir küfe içinde aşağı indirdiler.
damascus-paul
Pavlus un küfeyle aşağı indirdikleri iddia edilen kale.
Ufak atta civcivler yesin!
Pavlus Yahudilerin kendisini öldüreceğini öğreniyor adamlar gece gündüz kapıları
gözetliyor Pavlus ta kuleden küfeyle aşağıya sarkıtılıyor. İster inan ister inanma.
Bazı apartmanlarda aşağıya bakkal için basketler sarkıtırlarda onlara iri Pavlus
sığmaz onun küfesinin adam büyüklüğünde olması lazım. Eğer kaçıyorsa ipten
sarkıtılması daha mantıklı o saatte adam boyunda küfe nereden bulacaklar bulsalar
da dikkat çekmezmi? Adamlar kapıları gece gündüz gözetlemiyorlar mıydı? Niçin küfe
anlatılıyor?  Krallar gibi o günün asansörü küfeyle aşağı sarkıtılmak iple sarkıtılmaktan
daha prestijliydi her halde. Diğer bir ilginç rastlantı ise APOLanyus da Şam dan
bir küfe ile kaçması olayıdır.(5)
Ancak Pavlus 2 Corintliler 11.32,33 de Kral Arenas ın onu
yakalamak için peşinde olduğunu söylüyor Luka da Yahudilerin Pavlus un peşinde
olduğunu söylüyor. Hangisi doğru acaba?
İkiside doğru olmayabilirde. İlginç bir rastlantıda Tıvannalı APOLLanyus unda
Şam dan küfe üle kaçıp kurtulduğuna dair hikayeler var.
Mantıklı bir tarihçi
Neden Yahudiler kapıları gözetlesinki , Pavlus un oturduğu yeri bulup
Pavlus için orada bir kaza planlamak çok daha kolay olmayacakmıydı?.(1)
Mantıklı değilmi? Hırıstiyanların Kutsal Ruh u nedense hep yalan çelişki, ve
mantıksızlık vahiy ediyor…
Bu olaydan sonra Pavlus Arabistan a kaçıyor. Ama Pavlus
eğer cidden Hırıstiyan olsaydı, o zaman hala yaşayan Hz
Meryem Ana yı ziyaret edip bir hal hatır sormazmiydi? Parlak ışık (lusifer?) ona
Şam da ne yapması gerektiğini söylemeyecek miydi?
Niçin İsa nın günahları için çarmıha gerildiği yere gitmedi ve o yolda yürüyüp
efendisinin acısı hakkında düşünmek istemedi. Çünkü bu iddialar daha ortada
yoktuda ondan.
Elçilerin işleri 18:18 tende anlaşılacağı gibi Pavlus un Efes
Kilisesini kurduğu söyleniyor ve Korintlilere 1. ve 2. mektuplarda Efes te
yazdığına dair tarihçiler arasında güçlü bir düşünce var.
Tabi orijinal mektuplar kayıp olduğu için tam bir kesinlik yok. Ama Pavlus
Efes te 1. mısyon esnasında 3 ay, 2. misyon esnasında 3 yıl kaldığı biliniyor.
Elçinin İşleri 19: 17 ve 19
17… Efes’te yaşayan bütün
Yahudiler’le Grekler’e ulaştı…. .
19 bir sürü kişi de kitaplarını toplayıp herkesin önünde yaktılar..
Efes in Hristiyan dünyası için önemi Pavlus un orada uzun süre kalmasından ve
Korıntlılere yazdığı mektuplardan kaynaklanmıyor. Efes te Hz Meryem Anamız da
Havarilerden Yahya ile Efes te epey zaman geçirdi. Pavlus Efes te yaşayan bütün
Yahudiler e ulaşıyordu da Neden Meryem Anamıza ve Havari Yahya ya ulaşmadı?
Hristiyanlar dünyanın her yerinden gelip Efes te Meryem Ana evini ziyaret edip Hacı
oluyorlar. İlginç olan ve dikkati çeken bir gerçekte Pavlus un Meryem Anamız ve Y
ahya yı ziyaret etmediği ve hiç karşılaşmadıkları. Yahya Meryem Anamızın bakım
görevini üstlenmiş ve Efes’te kendi elleriyle bir ev inşa etmişti.
Saygıdeğer Meryem Anamızın Efes ve yakınlarında gömülü olup olmadığı hakkında
değişik görüşler var ama bilemiyoruz. Ama Hz Isa as ın Havarisi Yahya nın Efes te
gömülü olduğuna dair tarihi kaynaklar var.
3. yüzyılda yaşayan İskenderiye li Dıonısyus 2 Efes Kabri
olduğunu söylüyor. Bunlar Meryem ana ve Yahya olabilir.
Ama Mesih in içinde ve Kutsal Ruh la hareket eden bir kimse nasıl oluyor da
Meryem Anamızı Efes te ziyaret etmiyor. Orijinal havari Yahya ile konuşmuyor,
danışmıyor. En azından bir nezaket ziyareti olabilirdi de.
Burada akla ilk gelen Meryem Anamızın ve Yahya nın Adil
Yakup ve diğer Nazarenler gibi Pavlus a inanmamaları ve
güvenmemeleri olabilir. Olay her açıdan yoruma açık ama Pavlus hakkındaki haklı
şüphelerimize daha fazla şüphe katıyor. Bir ilginç detayda Tvannalı (Kapadokya da
bir yer) APOLlanyus unda Efes te vakit geçirdiğidir. (5)
PAVLUS YILANI?
Elçinin İşleri 9 18
18 O anda Saul’un gözlerinden (yılan) pulunu andıran
şeyler düştü
. Saul yeniden görmeye başladı.
Luka 10 18 19
18İsa onlara şöyle dedi: “Şeytan’ın gökten yıldırım gibi
düştüğünü gördüm
.
19Ben size, yılanları ve akrepleri ayak altında ezmek
ve düşmanın bütün gücünü alt etmek için yetki verdim
Elçinin İşleri 9 3 4
Yol alıp Şam’a yaklaştığı sırada, birdenbire gökten gelen bir ışık
(yıldırım)çevresini aydınlattı. 4Yere yıkılan Saul
G,kten Yildirim ve Pavlus
Gökten Yildirim ve Pavlus
PAVLUS VE TİYATRO
Şeytan işin detayında diye 3. kez söylüyoruz çokda söyleyeceğiz. . Ama ortaya çıkan
gerçeklerde en iyi bu kelime ile açıklanabiliyor.  Çünkü Pavlus un ne mal olduğunu
kendi yazdıklarından ve söyledklerinden anlamak detaylara bakarsanız ve düşünürseniz
mümkün.
Acts 26:14

Saul, Saul, neden bana zulmediyorsun?’ dedi.
Üvendireye karşı tepmekle kendine zarar veriyorsun.’
Sheakespeare ın Romeo ve Julyette:
O Romeo, Romeo! wherefore art thou Romeo?
Deny thy father and refuse thy name;

Ah Romeo Romeo! Neden Romeosun sen !?
İnkar et babanı, adını yadsı.

Parlak ışık ta Saul Saul demişti Tam bir komedya
değilmi?
Unutmayalım ki Sheakespeare eserlerini yazarken Eshılos gibi eski Yunan oyun
yazarlarından esinlenerek yazmıştı. Agamemnon Esinhos un ünlü oyunlarından biridir.
Bu oyun Roma zamanında ülkenin farklı yerlerinde tiyatrolarda sahne alırdı. Tarsus
tada tiyatro vardı.
Bugünün sineması o zamanların eski Yunan ve Roma piyeslerinin oynandığı tiyatrolara
ilgi büyüktü, Yunanca konuşan Pavlus ta bu tiyatrolara gitmiştir tabiki. İginç olan
ise Pavlus a parlak ışığın söylediği Üvendireye karşı tepmekle kendine zarar
veriyorsun. 
Pavlos İsa Mesih in değilde Esilos un Agamemnon oyunundan sıkça
kullanılan ünlü bir dizeyi karşılarındakini
(Savcı Festus) etkilemek için söylüyor.
Kaynağı:
Agamemnon 1624 üvendireye karşı tepmek
Euripides Bacchae: “üvendireye karşı tepmek” (2)
Elçinin İşleri 17:28
28Nitekim, ‘O’nda yaşıyor ve hareket ediyoruz;
O’nda varız.’ Bazı ozanlarınızın belirttiği gibi, ‘Biz de O’nun soyundanız.’
Kaynağı
Ve Epimenides (6ıncı yüzyıl BC) Yunan tanrısı Zeus(Baba) için :
“‘O’nda yaşıyor ve hareket ediyoruz; O’nda varız.”
Aratus : “Biz de O’nun soyundanız.” (3)
1 Tımoteos 5:4

4Ama dul kadının çocukları ya da yeğenleri varsa,bunlar öncelikle
kendi ev halkına merhametli olmayı öğrensinler.
Kaynağı:
Publius Terentius (Terence) (Latin komedya yazarı) 190 BC: “Ama dul kadının
çocukları ya da yeğenleri varsa, bunlar öncelikle kendi ev halkına merhametli
olmayı öğrensinler.”
(4)
Eski Yunan ve Roma putperest sanatçıları eserlerine tanrılarına veya tanrıçalarına
atıflarda bulunarak yazmışlardı. Kutsal Ruh ları meğer putperest şairlermiş Pavlus un
oraya buraya yazdıkları mektuplarda dahil toplama kitaba Tanrı sözü diyenler nasılda
aldanıyorlar.
Size ebedi hayatınızı belirleyecek mayası bozuk bşr katil olan felan
tarafından yazılmış mektuplar verseler, daha sonra o mektuplarn felan ın
orıjınal yazısından 300 sonra yazılmış kopyelerin kopyesi olduğunu bilseniz ve
mektupların orijinallerinin olmadığını bilseniz, ayrıca zaman içinde eklemeler
çıkarmalar olduğunu öğrenseniz, birçok çelişki gçrseniz, ve felan ın
Felanyus olabileceğini anlasanız….hala o mektuplara tanrının sözü diye
inanıp ebedi hayatınızı teslım edermiydiniz?
SÜNNETÇİ PAVLUS
Elçinin İşleri 16:3
1 Pavlus, Derbe ve Listra’ya da uğradı. Listra’da annesi imanlı bir Yahudi,
babası ise Grek olan Timoteyus adında bir İsa öğrencisi vardı.
2 Listra ve Konya’daki kardeşler ondan övgüyle söz ediyorlardı.
3 Timoteyus’u kendisiyle birlikte götürmek isteyen Pavlus, oralarda bulunan Yahudiler
yüzünden onu sünnet etti. Çünkü hepsi, babasının Grek olduğunu biliyordu.
(Not: Türkçe tercümede sünnet ettirdi diyor ama İngilizce Yeni Ahitlerde Pavlus un sünnet ettiği
yazıyor.)
Yahudi Hıristiyanların Pavlus a çok şiddetli bir şekilde karşı çıkmasının
sebeplerinden biride Pavlus un Yahudi olmayanları sünnetsiz olarak Hıristiyan lığa kabul
etmesiydi. Ama Pavlus Yahudilere yaranmak için Tımoteyus u sünnet etti. Ama İşin enteresan
yanı o zamanki sünnet olma yöntemleriydi.Roma zamanında, sünnet metal bir bıçak ile yapılırdı.
Eğer Pavlus Tımoteyus un sünnet olmasıı üstelemişse , sünnet olma ritüelinin 3 gerekli
parçası yerine getirilmeden tamamlanmayacağını hatırlatmamızda yarar var. Birinci şart
milah: sünnet derisinin dış kısmının kesilmesidir. Buda bıçağın bir kez silmesiyle yapılır.
İkinci şart perıah: tamamen açık yatırmak için hala beze yapışan sünnet derisinin iç
astarının yırtılması, bu mohel denilen profesyonel sünnetçinin baş parmağının tırnağı
kullanması ile yapılır. Ritüelin üçüncü ve gerekli parçası mesisah: yaradan
kanın emilmesidir
. Pavlus zamannında mohel in penis i ağzına alarak yarayı
temizlemesi gerekiyordu. Bu Tımoteyus gibi yetişkin bir adam olması durumunda kanama
bol olurdu. Pavlus un Yahudi olmayan dönmelerinin neden sünnet olmaya isteksiz
olduklarını kolaylıkla tahmin edebiliriz. Zaten Antakya Helenistlerim arasında
Tevrat a yönelik daha liberal tutum ortaya çıkmaya başlamıştı ki sünnet geleneğinin
azalmaya başlaması şaşırtıcı değildir. Sünnet bıçağının gerçekte sizi Mesih ten
keseceğini düşünmek Pavlus un aşırılığıyla oldu.(6)
Bir başka deyişle Pavlus Tımoteyus un organını sünnet etmek için ağzına aldı. Ancak
Pavlus un Yeni Ahitte başka yerlerde sünnet olmaya şiddetle karşı çıktığını hatırlayalım.
Galatyalılar 5 2:6
2Bakın, ben Pavlus size şunu söylüyorum, sünnet olursanız Mesih’in size hiç
yararı olmaz. 3Sünnet edilen her adamı bir daha uyarıyorum: Kutsal Yasa’nın tümünü yerine
getirmek zorundadır. 4Yasa ile aklanmaya çalışan sizler, Mesih’ten ayrıldınız, Tanrı’nın
lütfundan uzak düştünüz. 5Ama biz aklanmanın verdiği umudun[ç] gerçekleşmesini Ruh’a
dayanarak, imanla bekliyoruz. 6Mesih İsa’da ne sünnetlilik ne de sünnetsizlik bir işe
yarar; yalnız sevgiyle etkin olan imanın değeri vardır.
Ancak Pavlus kendisini bir beladan korumak için Timoteyus u kendisi sünnet etmekten
kaçınmadı. Düşünülmesi gereken bariz gerçek şu: Yahudiler Timoteyus un sünnet olup
olmadığını anlamak için organını mı kontrol edecekti de Pavlus onu sünnet etti.
Neden başkasına yaptırmadı da kendisi sünnet etti acaba? Yoksa homoseksüel
güdülerimi besliyordu?
Pavlus un öğrencisinin kanlı penisini ağzına alıp emmesine Hıristiyanlar kendilerine
uyan yorumlarla açıklamaya uğraşabilirler ve yalanlayabilirler. Ama biz söylemiyoruz
kendi kitaplarında yazıyor.
Galatyalılar 2 20 de Mesihin kendisinde yaşadığını iddia eden Pavlus yetişkin öğrencinin
kanlı organını ağzına alıp emiyor ve Hıristiyanlar hala onun mektuplarını ve sözlerini
ciddiye alıp Pavlus u Tanrı nın elçisi diye azizleştiriyor?
Pavlus
Pavlus
Pavlus Veya Paul kimdir? Veya Pavlus diye biri gerçekten yaşadımı? Bu soruların kesin yanıtlarını hiç kimse veremez. Çünkü o zamanın Josephus gibi ünlü tarihçilerinde Pavlus hakkında bahsedilmiyor. Gerçi Josephus Hz İsa nın taraftarlarına zulüm eden Saul diye birinden bahsediyor  Ama bu kimsenin değiştiğinden veya Hıistiyan olduğundan bahsetmiyor.  Bu konuda kaynaklar Pavlus un oraya buraya yolladığı mektuplar, Markos, Matta, ve Yuhanna da Pavlus tan zaten bahsedilmiyor . Bu mektupların  Markos , Matta, ve Yuhanna dan önce yazıldığını tarihçiler kabul ediyor ancak bu mektuplardan hiç birinin orjinali yok, hatta orijinalinin kopyesi bile yok. Belki kopyesinin…. kopyeleri var. Peki bu mektupları Korint ten, Efes ten, Selanik ten kim topladı? Nasıl bir araya getirildi? Tarihçiler bu mektupları toplayan kimsenin dualist inanca sahip Sinoplu Marsiyon olduğunu yazarlar ve bu mektuplarda kendi dualist inançlarına göre değişiklik yaptığını tarihçiler ayrıca söyler. Bazı tarihçilerde Tvannalı Apollonıus (Latincesi Pavlus)  diye bir Grek  Mistiğin mektuplarıydı der felan..   Pavlus un 67 yılında Romalılar tarafından öldürüldüğü söylenir ama Roma daki Kolisyum da öldürüldüğüne dair o zamanki kayıtlarda ismine rastlanmaz.  Sonuç olarak  ebedi hayatınızı Pavlus un Oray’a buraya yazdığı mektuplara göre belirleyecek olursanız  bir defa daha düşünün derim ve bunu tamamen kalbimden söylüyorum.
Pavlus un Korintlilere gönderdiği üçüncü mektup:
“Saygıdeğer Korintliler,
Size üçüncü defa yazıyorum ama maalesef  hiçbir cevap alamıyorum. Ben sizin Korintte işinizi nasıl yaptığınızı bilemiyorum, ama geldiğim yerde bu çok kaba bir davranış , mektubuma acele cevap bekler küçüklerin gözlerinden büyüklerinde bir yerinden öperim.
saygılar sevgiler,
Saul , aka  Pavlus , Tarsus .


Kaynaklar
(1) O’Connor, A Critical Life, p6.
(2) A. N. Wilson, Paul:The Mind of the Apostle (W. W. Norton & Co., N.Y., 1997), pp. 75-76.
(3) Aratus, Phenomenae / Phainomena 1-5
(4) Andria Act IV — at this link pp 34-44.
(5) http://www.sacred-texts.com/cla/aot/laot/laot44.htm
(6) A. N. Wilson, Paul The Mind Of The Apostle, (Pimlico, 1998), p. 128

ALINTI
 https://hakikat313.wordpress.com/pavlus/

Nazaren vs Hırıstiyan


adıljames



HIRİSTİYANLIĞIN KELİME MANASI
Hırıstiyanlık Yunanca Krıstos: başa yağ sürmek, kutsamak demektir. Mesih in kökü mes sürmek kelimesinden geliyor.  Müslümanlar mes denilen deri çorapları giydiklerinde abdest alırken meslerine ıslak elleriyle dokunduklarında mes etmiş oluyorlar  Eski Yunan da putperest rahipler kutsamak için başa zeytin yağı sürmelerine Krıstos deniliyordu.  Ancak Hz Isa nın havarileri Hristiyan olarak değlde Nazeren olarak biliniyorlardı. (1) İsa aramikçe konuşan bir Yahudi idi ama nasıl oluyordu Hz İsa yı takip ettiklerini iddia edenlerin dininin ismi Yunanca ve Pagan (putperest) kökenli bir isim olan Hıristiyanlık oluyor?  Aslında bu ben hıristiyanım diyenlerin kendilerine sorması gereken bir sorudur. Çünkü ne hz İsa ne Hz Meryem nede havariler biz Hıristiyanlarız dediklerini ne kendi kitapları yazar nede bir tarih kitabı.  Neden?Yahudilerin beklediği kurtarıcı İbranice Moşiak idi  Maymonides Moşiak ı şöyle tasvir ediyor.
“…. Kudüs’teki kutsal tapınağı yeniden inşa edecek, ve Yahudilerin İsrail e dönüşlerini fasilite edecek, sonra biz onun Moşiak olduğundan emin olacağız.”
Hz İsa ne tapınağı yeniden inşa edebildi nede Yahudileri kutsal topraklarda toplayabildi . Hatta tam tersi oldu, İsa’dan hemen sonra daha çok yıkım oldu ve daha çok Yahudi sürgüne gönderildi. İşte bu Hz. İsa yı takip edenler için tam bir hayal kırıklığı olacaktı, kurtarıcıları bu vaadleri gerçekleştirmeden gidecekti.  Hayal kırıklığı yaşayan Hz İsa’nın takipçileri onun geri döneceğine ve vaadleri gerçekleştireceğine inandılar ama kendilerini hiç bir zaman Hıristiyan olarak görmediler.
İlk defa M.Ö. 200 yıllarında Serapıs e tapan putperestler kendilerine Hıristiyan diyeceklerdir.
Roma Imparatoru Hadrıan İskenderiye de:
Hıristiyanlar Serapıs e tapanlardır ve kendilerine Mesih (Kristos)in piskoposları
diyenler Serapıs e yemin ederler
“.
Kıristos kelimesi Kırişna , Krestos , ve Kreston la akrabalardır. Edebi  anlamı “parlayan” dır (güneş). Kırişna Hindu Güneş tanrısıdır. (bkz Gerçek İncil Tarihi)
348 CE de Cyrill derki:
“Aziz Bir in oğlu Mesih e küfreden sapkınlık sussun. Güneşin Mesih olduğunu söyleyenler  susturulsun, Çünkü o gözüken güneş değil, güneşi yaratandır.”
Cyrıll in dediğinden anlaşıldığı gibi Güneşe de Kristos veya Mesih diyorlardı.
İyi Mitra anlamına gelen Kırestos Mıtra tasvirli otantik putperest kabartmasını Vatikan a gidip herkes görebilir..(Vatikan’ un altında en büyük MİTRAİST tapınağının kalıntıları bulunur.)
İskenderiyeli Klement ve Justin Martyr in söylediklerine göre Hıristiyanlar iyi adam anlamına gele Kıresto ydu.
Elçinin İşleri 11;25 ten anlaşıldığı gibi ilk defa Antakya Kilisesinde Pavlus u takip edenlere Hıristiyan ismi verilecekti.(2)
Öğrencilere ilk kez Antakya’da Hristiyanlar adı verildi
Aslında burada bir ayrıntı var. The American Heritage Illustrated Encyclopedic Sözlükte burada kullanılan kelime KRETIN in etimolojisinden
KRETIN
1) Kretenizm (erken bunama) hastalığına yakalanmış kimse
2) Fransızca , Enayi, aptal, Hıristiyan, (aptal olmasına rağmen insan),
(bakınız cre-tin)
Fransızca crétin- Bazı Alp vadilerinde bulunan deformasyon olmuş zihinsel engelli kişi, KIRO, bayağı,
latince Kıristüanus- Hıristiyan. (10)
“Kırişna veya Kıris-na ve Kıristos aynı kökten gelmektedir. Sanskritçede Kris in manası saf ve kutsaldır. Görülmez tanrılığın ilk emanasyonu (sızıntısı) kendisini ruhta somut olarak gösterendir.'(11)

                                                           NAZOREN TARİKATI
image

Yukarıda görülen balık işareti Nazoren tapınaklarının sembolüydü, yani o zamanki Hz İsa ya inananların gittiği tapınaklarda ne haç vardı ne org nede heykeller. Sadece bu balık işareti vardı.
 Markos 1:24 Galileliler Nazeren İsa diye referans bildiriyor
…bir adam, «Ey Nasıralı İsa, bizden ne istiyorsun?» diye bağırdı…
Nasıralı İsa ismi Yunancaya tercümelerde geçiyor (3). Nazareth (Nasıra) isimli bir yerleşim yerinden Hz. İsa’nın doğduğu yıllarda Roma kaynaklarında rastlanmaması ise oldukça ilginçtir. Nazareth isimli bir yer daha sonra Galıle denizine yakın bir yerde kuruluyor. Markos 1:24 teki Nasıralı İsa  , Nazoren İsa Yunancada aynıdır.  Tercümenin kopyesini yazan anlayışına göre yazmıştır, bir muhtemel yazar hiç bir zaman kutsal topraklara gitmemişti ve Nasıra diye bir yer olmadığını bilmiyordu.
matta 2:23
23 Oraya varınca Nasıra denen kente yerleşti. Bu, peygamberler aracılığıyla bildirilen, “O’na Nasıralı denecektir” sözü yerine gelsin diye oldu.
Sözü yerine gelsin diye olsun demek eski ahitte Mesih hakkında verilen sözün gerçekleşmesi idi.  İlginç olan bir gerçekte eski ahitin hiç bir yerinde “ona Nasıralı denecektir” diye bir ayet yoktur. Aksini düşünen gitsin baksın eski ahite ve şurada geçiyor desin.  Bir başka ilginç ayrıntı ise Yunanca Yeni Ahitte kullanıla iki kelimede  İngilizceye , ve Türkçeye, Nasıralı olarak çevrilmiş. Nazorayos- Nazoren, yeni ahitte 13 yerde geçer , Nazarenos (Nasıralı)  sadece Markos ve Luka da olmak üzere iki defa geçer. Şimdi yeni ahite göre İsa Nasıralımı yoksa Nazorenmi? Yeni Ahit tercümelerinde bir problem var çünkü bazısında Nazoren diye geçiyor bazısında Nasıralı.
Markos 14:67
“You also were with that Nazarene, Jesus,” she said  ..the New International Version
“And thou also wast with Jesus of Nazareth.”   King James bible
“Sen de Nasıralı İsa’yla birlikteydin” dedi. Türkçe incil.
Türkçe incil bir muhtemel Yunancadan Türkçeye değilde İngilizce king James biblodan çevrilmiş. Yani tercümenin tercümesi buda insanların ebedi hayatına etki etmek için yeterli kanıtlar olmayacaktı. Başka bir deyimle , dünyada hiçbir mahkeme tercümenin tercümesini yeterli bir kanıt olarak kabul etmez, hakim size diyecektirki bana orijinalini , ıslak imzalısı olanı getirin, ama orijinali olmayınca pek inandırıcı olmuyor. Ama ne yazıkki insanlar  bunu bilmiyor veya düşünmüyor. Misyonerlerinde ellerinde bir kanıtları yok ama taktikleri var, çoğunlukla duygu sömürüsü , sevgi felan filan iki üç cahili kandırabilirlerse iyi iş yaptıklarını sanıyorlar, ama bizim gibi biri karşısına çıktığında hemen kaçıyorlar.
Neden önemliki bu örnekler? Çünkü birinde Nakşibendi İsa diyor öteki tercümede İsa  Nakşibendili diyor. Nakşibendi diye bir şehir olmadığına göre o Zaman tarikat mensubu İsa gerçeği çıkıyor karşımıza. Hz İsa nın Hz Yahya nın ve ondan sonra gelecek Adil Yakup un bir müridi olduğunu kabul etmek Pavlus Hırıstiyanlığının bütün teolojisini kökünden çürütecektiki onun için tercümelerde Nasıralı diyorlar.
Bugünkü teknoloji ile tercümanların nasıl anlamı değiştirebileceğini iyi görmek lazım.  Ama teknolojiden uzak elleriyle yazan katiplerin yaptığı hatala daha vahim olacaktı,  Roma kaynaklarında Nasıra diye bir kentin olmamasıda ilginçtir çünkü Romalılar çok titiz ve güvenilir katiplerdi  Hıristiyan arkeologlar çok üzen süre Nasıra isimli bir kentin kalıntılarını aradılar, ama olmayan şeyi nasıl bulacaklardıki? Biz Nasıralı mı Nazorenmi sorusunun cevabını Hıristiyanlara bırakıyoruz.
Elçinin İşleri 24:5-6
Biz şunu anladık ki, bu adam dünyanın her yanında bütün Yahudiler arasında kargaşalık çıkaran bir fesatçı ve Nasrani tarikatının elebaşılarından biridir. 6-8Tapınağı bile kirletmeye kalkıştı. Ama biz onu yakaladık. Onu sorguya çekersen, onunla ilgili bütün suçlamalarımızın doğruluğunu kendisinden öğrenebilirsin. 9Oradaki Yahudiler de anlatılanların doğru olduğunu söyleyerek bu suçlamalara katıldılar.”
Dikkat ederseniz Elçinin İşleri 11:25 te öğrencilere Hıristiyan deniliyor burada aynı kelime kullanılmıyor. Türkçeye Nasrani diye çevrilmiş yani Nazoren.
O zaman Nazoren ve Hıristiyan diye iki gurup çıkıyor ortaya: Hz İsa ve havarilerin bağlı olduğu tarikat ve Pavlus ve öğrencileri yani Hıristiyanlar Serapıs e tapanlara verilen aynı isim. Bakın burada Hz Isa hakkında konuşuluyor ve Hıristiyanlıktan bahsedilmiyor bile. Hz Isa için Nazoren tarikatının elebaşlarından biridir diyor. Lideri bile değil yani. Çünkü lider Hz Yahya idi, işte bu gerçek kilise için  çok büyük bir tehdit ve aşağılanmadır. Aşağılanmanın daha büyüğü ise Hz Yahya şehit edildikten  sonra  yerine Hz Isa nın  değlde kardeşi Adil Yakup un geçmesidir. Kilise varlığını tehdit eden gerçekleri sloganlarla bertaraf etmektedir.  Hıristiyanlarda gözlemlediğim bir gerçek ise okuduklarını kendi görmek veya inanmak istediklerine göre yorumluyorlar, onlar için gerçek kendi fantezileri.
Arapların Hristiyanlara verdiği isim küçük balıklar anlamına gelen Nasranı dir. Kefas ve Yuhanna balıkçılardır, ama bakınız Kudüs e yakın Ölü denizde balık yetişmez. Balık avlamaya ancak uzakta olan Galıle denizine gidebilirlerdi. Bır ihtimal Kefas ve Yuhannanın Nazaren tarikatının tebliğini yapan kimseler olduklarından Balıkçılar denilmiştir. Yani  onlar tarikatleri için insan avlayan müridlerdi.
Nazprenler hakkında günümüze ulaşan fazla somut bilgiler yok çünkü 2. ve 3. yüzyıllarda yaşamış bazı Hıristiyan alimleri NAzorenleri heretik olarak kabul ediyorlardı. (4) Ancak Hz İsa içinde Nazoren denildiğini ve Isa nın kardeşi Adil Yakup un ve Jude un mensup oldukları Nazoren tarikatı nasıl heretik kabul edilebilirdi? 2. ve 3. yy da Hıristiyanların elinde sadece Yunancaya tercümelerin kopyeleri vardı.
NAzorenlik (Nasorean) liderliğini Hz Yahya nın yaptığı Nakşibendilik gibi bir tarikattı. Hz Yahya nın şehit olmasından sonra bu tarikatın başına Adil Yakup geçiyor. Yani icazet Adil Yakup a geçiyor. Ayrıca Hz Isa da yerine Adil Yakup u lider olarak bırakıyor.
Galatyalılar (2:12) de Kefas Adil Yakup un adamlarıyla gönderdiği emre uyuyor.
12Çünkü Yakup’un yanından bazı adamlar gelmeden önce Kefas, diğer uluslardan olanlarla beraber yemek yerdi. Ama o adamlar gelince sünnet yanlılarından korkarak sünnetsizlerden uzaklaştı, onlarla yemek yemez oldu.
Burdan şu gerçek ortaya çıkıyor,  Nazorenler Hz İsa dan sonra Adil Yakup liderliği altında toplanan orijinal havariler ve Yahudi dindarlar ve Pavlus un etrafında Antakya kilisesinde toplanan Yahudi olmayanlar ve sünnetsizler. Yol ayrımı işte burada başlıyor.
Nazorenler aşırı takvaları ve Hz Musa şeriatine olan bağlılıklarıyla tanınırlardı.(5) Bu sebeple Faresiler tarafından heretik kabul edilmiyorlardı ve aynı tapınakta aynı safta ibadet etmelerinde hiç bir sorun yoktu. Faresılerın Nazorenlerle çekişmesi ancak politik sebeplerleydi. Nazorenler neticede messıanik ve zealot bir ideolojiye sahiptiler ve Romalıların ve işbirlikçilerinin idaresine karşıydılar.
jamesthejust
Adil Yakup
Pavlus Antakya’da Kefas’ı azarlıyor
Galatyalılar 2 12;15
11Ne var ki, Kefas Antakya’ya geldiği zaman, suçlu olduğu için ona açıkça karşı geldim. 12Çünkü Yakup’un yanından bazı adamlar gelmeden önce Kefas, diğer uluslardan olanlarla beraber yemek yerdi. Ama o adamlar gelince sünnet yanlılarından korkarak sünnetsizlerden uzaklaştı, onlarla yemek yemez oldu.
13Öbür Yahudiler de onun gibi ikiyüzlülük ettiler. Öyle ki, Barnaba bile onların ikiyüzlülüğüne kapıldı. 14Müjde’nin gerçeğine uygun davranmadıklarını görünce hepsinin önünde Kefas’a şöyle dedim: «Sen Yahudi olduğun halde Yahudi gibi değil, diğer uluslardan biri gibi yaşıyorsan, nasıl olur da ulusları Yahudileşmeye zorlarsın? 15Biz Yahudi doğduk, diğer uluslardan olan `günahkâr’lar değiliz.
Pavlus un söylediklerine bakarak Pavlus un haklı olduğuna kanaat getirilebilir. Ama şeytan işin detayında Pavlus kendini haklı çıkarmak için Kefas, Barnabas ve öteki Yahudileri (Nazorenler) kötülüyor. Şunu unutmayalımki ispat yükü Pavlus un üzerinde, Adil Yakup Hz İsa nın kardeşi, Peter ve Barnabas otantik havariler. Pavlus un sadece iddiaları var ve kendisini Galatyalılara haklı, iyi ve doğru anlatmak zorunda.
Burada kaçırılmaması gereken nokta şu: Pavlus Kefas, Barnabas, ve Hristiyan Yahudileri (NAzorenler) ikiyüzlülük diğer bir deyişle münafıklıkla suçluyor ama Yahudi Hıristiyanların diyetle ilgili kısıtlamalarda Yahudi olmayan Hıristiyanlara karşı ılımlı davranmalarının gerekliliğini Pavlus un kendisi söylemişti. (6)
Öyleyse burada asıl sorumlu Pavlus tur.. Neden?
Çünkü Kefas ve Barnabas Pavlus a uyup Yahudi olmayan sünnetsiz Hıristiyanlarla aynı masada yemeğe oturmuşlardı. Adil Yakup un gönderdiği adamlar efendilerinin mesajını iletir ve Kefas ı Hz Musa nın Şeriatine aykırı davranmamaları gerektiğine ikna
ederler , Kefas kalkar onu Barnabas ve diğer Yahudiler takip ederler.
Ama Kefas ı ve kendisine tebliğ için refakat eden Barnabas a ve ötekilerine münafıklıkla suçlayan Pavlus, olaya kendisinin sebebiyet verdiğini söylemiyor. Birde Pavlus üste çıkmak için, Adil Yakup un gönderdiği adamların ikna ettiği Kefas ı Yahudi olmayan Hristiyanlardan sünnet olmalarını ve bazı şeriat kurallarını uygulamaları için zorladığını söylüyor. (Galatyalılar 2:14)
Burada anlaşılması gereken diğer gerçekte Adil Yakup ve havarilerin yanı Hz Isa ile beraber yaşayan, yürüyen, aynı sofrada yemek yiyenlerin Hz Musa Şeraitine ve Yahudi dini kurallara ne kadar bağlı olduklarını anlamak gerekiyor. Birde şimdiki papazlarına ve Hristiyanlara bakın hangi yoldalar.
Birde Pavlus Kefas için Sen Yahudi olduğun halde Yahudi gibi değil, diğer uluslardan biri gibi yaşıyorsan diyor ama Hz Isa nın orijinal havarisi Kefas ın, Yahudi olmayanlar gibi yaşadığı doğru olamaz. Pavlus a uyan Kefas Adıl Yakup un uyarısıyla hatasının farkına varıyor ancak Kefas ın Hz Musa nın şeraitinden dönüp Gavur  gibi yaşadığını söylemek sadece bir hakaret veya çamur atmadır. Bir gerçekte şu bugün hiçbir Hıristiyan Yahudiler gibi yaşamıyorki; afiyetle domuz yiyorlar, sünnet olmuyorlar, vs.
Antakya hadisesinden sonra Adil Yakup un liderliğindeki Kudüs Nazaren harekatı ile Pavlus un liderliğindeki Hıristiyanlık tamamen bir daha buluşmamak üzere kopmuştur.
Antakya hadisesi Adil Yakup, Kefas, Barnabas ve Hristiyan Yahudilerin büyük çoğunluğu bir yanda Pavlus unda karşı tarafta olmakla en apaçık bir şekilde birbirlerine tezat düştüklerini ortaya çıkarır. Hristiyanlar ve kendi deyimleriyle Nazarenler, veya doğru yolu takip edenler İsa yı bilen bilen ve tanıyan Yahudilerdir ki onlar hakiki İsrail olan eskatolojık İsrail i oluşturdular. Vaftiz edilen putperestleri Nazaren olarak tanımlayıp tanımlamadıklarından şüphe edebiliriz. Onlar sadece tanrı korkusu olan kurtarılabilecek kimselerdi. Onlar gerçek İsrail e entegre edilmemişlerdi ama yakınlaştırılmışlardı. Onlarla aynı sofrada oturmayı reddetmeleriyle Yahudi Hristiyanlar onların tam Hıristiyan olmadıklarını düşündüklerini gösteriyorlardı. Eğer onlar (Yahudi olmayan Hristiyanlar) Nazaren toplumuna entegre olmak istiyorlarsa, o zaman sünnet olup Musa Şeriatine uygun yaşamaları gerekiyordu. Şüphesiz bunun için Pavlus Kefas ın putperestleri Yahudileştirmeye zorlamasını eleştirerek atıfta bulunuyordu. (7)
Antakya da Kefas la yüzleşmeyi kaybeden iddiasının aksine Pavlus oluyor çünkü Antakya lı Nazarenler Pavlus u kovuyorlar ve oda Antakya yı terk etmek zorunda kalıyor.(elçinin İşleri 15 22:24) (8)
Antakya hadisesi fiziki ayrılık tanda öte teolojik ve ideolojik ayrılmayada sebep olmuştur ve bu saatten sonra Pavlus kendi yolunu haklı çıkaracak özgün teolojisini geliştirmeye başlayacaktır.
Bugün Hz Isa nın kardeşi ve Kudüs hareketinin lideri Adil Yakup Hristiyan dünyasında neredeyse unutulmuş bir karakterdir. Pavlus ise neredeyse tapınacak konuma getirilmiştir. Vatikan Pavlus un heykelleriyle resimleriyle ve St Paul katedraliyle süslenmişken. Adil Yakup un ne heykeli, ne resmi, nede ismi vardır. Hıristiyanlığın gerçek babası kurucusu Pavlus tur.
Nazaren İncilinde:
İsa havarilerine tapınağın dış avlusunda ders veriyordu ve içlerinden biri ona sordu: Efendim, rahipler kan dökülmeden feragat olamayacağını
söylüyorlar. Öyleyse kanundaki kan adağı günahlardan arındıralirmi?

Ve İsa cevap verdi: Hayvanın, kuşun, veya insanın adağının
kanı günahtan arındıramaz, vicdan nasıl suçsuzun
kanının akıtılmasıyla günahtan arındırılabilir ki?
Hayır, o günahı artıracak.(9)


 Bu video da mevcut en eski Hıristiyan kitaplarında Hz İsa’nın tanrılığından bahsedilmediği ve insanlığı bahsediliyor. Hz. İsa nın ailesinden jude un kitabında  bazı kimselerin değişik öğretileri şırınga ettiklerini ve kontrolü kaybettiklerini söylüyor. Yani bir tarafta Hz İsa’nın gerçek otantik öğretisini tatbik eden Hz İsa ailesi ( adil Yakup ve Jude ) Kudüs ekolü , öteki tarafta öğretileri çarpıtmak için pagan  ve Helenistik ögeleri şırıngalayan Pavlus ve Antakya  ekolü.




Kaynaklar
(1) Macoby, Revolutıon ın Judea, Sayfa 231
Craverı, The Lıfe of Jesus, sayfa 88
(2) Armstrong, The Fırst Chrıstıan, sayfa 68
(3) wılson, The Evıdence, sayfa 58
(4) Macoby, Revolutıon ın Judea, Sayfa 286
(5) Macoby, Revolutıon ın Judea, Sayfa 231
(6) Ludeann. Opposıtıon to Paul ın Jewısh chrıstıanıty s 38-39
(7) Chılton and Neusner, The Brother of Jesus, sayfa 142
(8) Bernheım op cıt sayfa 181
(9) Gospel of the Nazorenes, Lection 33, verses 1-2
(10) The American Heritage® Dictionary of the English Language, Fourth Edition
Copyright © 2009 by Houghton Mifflin Company. Published by Houghton Mifflin Company.
(11) Isis Unveiled, II, 158), it is the Spiritual Ego (Buddhi-Manas).

 ALINTI
 https://hakikat313.wordpress.com/nazaren-vs-hiristiyan/

HIRİSTİYANLIKTA PAGAN İZLERİ



jesusMoscophoros
3. yüzyıl İsa ve 6. yüzyıl BC Atina
dura-scroll
MİTRAİST RAHİP
Kutsal topraklarda kendini Mesih ilan eden zealaotların çıkardıkları ayaklanma sonucu birçok Yahudi’nin öldürüldüğünü ve kalanların ise Mısır gibi imparatorlğun çeşitli yerlerine sürgün olarak gönderildiğini söylemiştik. Ha İsa’dan sonra 131 yılında Roma İmparatoru Hadrıan Yahudileri imparatorluğa entegre etmek için
Hellenızasyon projesini başlatır ve sünnet olmayı yasaklar, Kudüs te bir Roma kolonisi kurulur ve Yahudi tapınağının yıkımları üstüne Roma tanrısı Jüpiter için bir tapınak inşa edilir. Bu Mekke deki Kabe nin yıkılıp yerine putperest tapınağı yapılması Müslümanlar için nasılsa Yahudiler içinde aynı derecede kabul edilemez vahim bir olaydır.
132-135 seneleri arasında Bar Kova isimli bir Yahudi Mesihliğini ilan ederek büyük bir ayaklanma başlatır. Fakat bu ayaklanmada başarısız olur ve 70 yılından sonra bu Yahudiler için ikinci büyük kıyımdır. Artık imparatorluğun her yerinde kimse ben Yahudi’yim diyemeyecekti. Bugünkü Müslümanların Batı da
terörist olarak damgalanmasından daha felaket bir durumdu Yahudiler için o zaman.
Diğer Yahudilerle birlikte Hz Isa ile aynı soydan gelen Adil Yakup un
akrabalarının devam ettirdiği Kudüs Nazaren ekolü de yok olmuştu ve meydan
tamamen Yahudi olmayan Hıristiyanlara kalmıştı. Mitraizmle sentez olup Helenistik olmuş Hıristiyanlık kısa sürede Roma ya kadar imparatorluğun her yerine yayılmış Mitraist tapınaklar Kiliselere dönüşmüştü. Yahudi Hıristiyanlığı (Nazaren) kaybetmiş Roma Hıristiyanlığı kazanmıştı. İlginç olan ise Mitraizmin Roma daki merkezi Vatikan
Hıristiyanlığın merkezine dönüşecekti. Hıristiyanlık artık bir Roma işgaline ve
işbirlikçilerine karşı Hz Musa nın şeriatının öncelikli olduğu bir Yahudi tarikatı olmaktan çıkacak, Sünnet olmayı yasaklayan Hadrian gibi İmparatorların Helenleştirme projelerini içinde İmparatorluğun diğer dinlerinide ihtiva edecek son olarakta Konstantın tarafından imparatorluğun resmi dini ilan edilecekti.
Yahudi veya Nazaren orijini ile bağlarını koparan Hıristiyanlık Roma
İmparatorluğundaki diğer din ve tarikatları bünyesinde toplayarak hızla
yayılacaktı.
Isis Meri ve tanrının oğlu bebek Horus solda Meryem ve tanrının oğlu bebek İsa sağda
Isis Meri ve tanrının oğlu bebek Horus solda Meryem ve tanrının oğlu bebek İsa sağda
Osiris Horus ve Isis
Meryem ananın bebek İsa yı kucaklaması resimlerine veya heykellerine bir
model olmuştur. 25 Aralık ta bir mucize eseri Isis in dünyaya getirdiği
ve bu sırada babası Osiris in öldüğü Horus ta Mitra gibi insanlığın
kurtarıcısıydı. Osiris Mısır testis inancının 3. tanrısı öldürülmüş
sonrada göğe yükselmiş ve sonrada yeraltı tanrısı olarak alçalmıştı. Nil
nehri ile özdeşleşen Osiris kızkardeşi İsis ile evlenir ve Mısır ın kıralı
olur. Daha sonra kıskanç kardeşi Seth tarafından bir komploya kurban gider ve
Osiris çarmıha gerilir, (Hıristiyanların elindeki Yeni Ahit te Yunancada
tercüme ağaçtan asıldı diyor yani hız İsa nın yeni ahitte ölüm tasvirleri Osiris in ölümüyle benzeşiyor.)
Osiris çok erken doğa tanrısı olarak ölümü ve göğe yükselmesi, ürünlerin
ekildiği ve harmanın toplandığı Nil nehrinin taşmasıydı. Mısır a gidenler bilirler, Nil çöle hayat ve bereket verir. Nil olmasaydı Mısır olmayacaktı.
Isa ve Osırıs
Isa ve Osırıs
Nil, Osiris, yiyecek yetiştirerek hayat getirir yani tanrının vücuduyla
insanları besleniyordu. Buda sonsuz hayat için umut kaynağıydı. Nil (Osiris)
olmazsa ve taşmazsa üründe yetişmezdi insanlarda yaşayamazdı. Osiris getirdiği
bereketle insanlara ümıt veriyordu ve onlarda bir şenlik ve bayram içinde
kutluyorlardı. Katolik ve Ortodoks tutku ve paskalya kutlamaların dada ölen
tanrı büstte temsil ediliyordu. Ölenin ve ölümün kurtarışı ve selamete
erdirişinin kutlandığı öldürenin lanetlendiği kutlamalar (Paskalya ve tutku)
Hıristiyanlık ve Osiris, Horus ve İsis testis tarikatının ortak özelliğiydi.
Horus ta Mıtra gibi etrafında güneş diskiyle tasvir ediliyordu, Ne rastlantı
Hz . İsa ve Hıristiyan önde gelenleride etrafında güneş diskiyle tasvir
edilmeside bu Mıtraist kaynaklı pagan geleneğinin kopyesi ve devam
ettirilmesidir.
Yüzyıllar boyunca Akdeniz halkı her yıl tanrılarının ölümü
ve dirilişini gözlemlemişti. Mısırlılar tarafından çok sevilen Osiris
dıraması kesinlikle 25 ve belki de 35 yüzyıl öncedendi. Temmuz da , tahılın
çimlenmesi ile hayata geri getirilmek için şiddetli bir şekilde öldü. Aynı
şekilde Kayadan mezara gömülen Adonis te yası tutuldu ve göğe yükseldiği
ilan edildi ve cennete yükseldi. Herkül de öldü sonra Pavlus un evinde
dirildi
.(1)
İsa figurleri
İsa figurleri
Yukarıdaki ilk resimde İsa sakalsız olarak Apollo veya koç tanrısı gibi gösterilmiş.
Pekala, neden şiddetli ölüm, diriliş, ve göğe yükselme bu dinlerin ortak
noktalarıydıki?
Zeingeist te Zodyak veya astrolojiyle bu soruya cevap verilmiş, ama sadece
astroloji değil cevap. Sonbaharda ölüm ve baharla birlikte yeniden dirilme
bütün çiftçilerin ortak gözlemleriydi ki inançlarına bile aksetmişti. Bereket,
tanrı ölüyor baharda tanrı zaferle yeniden diriliyordu. İşte insanlar bu
gözlemlerini folklorlarıyla tanrının ölümünü bir insan veya hayvan kurban
ederek canlandırmışlardı. İşte o kurbanın sırtına bütün toplumun günahları
yüklenmiştiki kurbanın kanıyla bütün günahlarından arınsın baharla birlikte
günahsız taze yeniden doğabilsinler.
Hıristiyanlık yoksa Horustiyanlık mı?
Horus tanrı Osiris in ve Hıristiyanların İsa sıda Tanrı Yehova nın bir bakireden doğurttukları tek oğluydular. Horus ve İsa ahırda doğmuşlardı ve ikiside insanların kurtarıcısı Krıstos lardı.
(Tanrının oğlu olacakta ahırda doğurtturacak tı öylemi? Ahırda doğursa
doğursa inek doğurur, înek boğayı ahırda doğurdu sonrada
boğa kurban edilip Hıristiyanların günahlarını yıkadı.
Size Mutlu Mitrallar, bol boğa kanları.
Ahırda doğurtmak şerefli birine yakışmaz, ahırda
doğmuş birini muhtar bile yapmazlar. Üstelik rableri
ahırda doğurturulmuşsa neden Hıristiyanlar
rablerinin yolunda ahırda ineklerle beraber
doğurmuyorlar?)
Benzerlikler o kadar çokki You tube da Türkçe alt yazılı Zeitgeist
filmini seyrederseniz farkına varacaksınız. Ama biz Zeitgeist
filminde söylenen her şeye katılmıyoruz
. Biz Helenistik
kurtarıcı tanrılar kervanına eklenen Jesus Krıstos a değil İsrail
oğullarına gönderilen peygamber Nazaren İsa Mesih as ın peygamber
olduğuna inanıyoruz.
Tabiki Hıristiyanlarda kendi teolojilerini ve inançlarını
haklı çıkarmaya ve savunmaya çaba sarf edeceklerdir.
Eski Hıristiyan apolojıstlerden Justin Martyr
Neden biz Mesih le ilgili aynı Yunanlıların Hermes ve
Perseus a benzer hikayeleri söylediğimizde Mesih adına nefret ediliyoruz?(2)
Hıristiyanlar Eski Mısır ve Yunanlıları pagan diye suçlamıyorlarmıydı?
Ama gel görki paganların insan figüründeki kurban kurtarıcı tanrı hikayeleri
ile kendi kurtarıcı kurban tanrısının hikayeleri aynı benziyor birbirine. O
zaman Justın Martyr devam ediyor
Perseus un bir bakireden doğduğunu söylediklerinde yılan ve
aldatıcının (Şeytanın) dinimizi tekrar taklit ettiği başka bir durum olduğunu anladım
.
Mitras, Horus, Osırıs, Attıs, Dıonısus, Temmuz, Hermes, Perseus, Apollo, vs
ve Jesus Kristos hikayeleri hep birbirine benziyor ama bizim tanrımızı onlar
taklit etmiş diyorlar. Ama Justin in aynı mantığıyla düşünürseniz eğer taklit
eden Hıristiyanlarsa o zaman şeytana uyan onlar oluyor. Ancak eski Yunan,
Mısır, Babil, Pers ve Roman tanrıları ve hikayeleri daha Hıristiyanlık ortaya
çıkmadan varsa o zamanda burada Hıristiyanların fikir ve inançlarının çoğunu
paganlardan aldıkları ve taklit ettikleri bariz gerçeklerdir.
Hz. Adem, Nuh, Ibrahim, İshak, İsmail, Musa, Davut, Zekeriya, Yahya, İsa
ve Muhammed.. İşte Nazaren peygamber İsa Mesih in ait olduğu yer.
Ancak, Helenleşmiş Kristos Roman imparatorluğu pagan tanrıları arasına
bir ilave olmuştu. Ancak dinler arası rekabet imparatorluğun birliği
açısından büyük bir sorun olacaktı. Hatta değişik Hıristiyan gurupları
arasında da rekabet ve anlaşmazlıklar da büyüyen sorunlardı. Her şehrin
ayrı birbirleriyle çelişen incilleri vardı. Gnostic (Ruhani bilgiye ait)
ve kurumsal Hıristiyanlık arasındaki farklılıklarda çekişmelere dönüşüyordu.
İşte bu gibi sorunlara çözümü Konstantin İznik te getirecekti. Gerçek İncil Tarihi bölümünde  İznik konsülü ve sonuçları hakkında detaylı bilgileri bulabilirsiniz.
figure44
Temmuz ve haçları
Temmuz un T si
Güven, siz veliler Rabbiniz yenilendi
Güven, göğe yükselen rabbinize
Temmuz un dayandığı acılar için
Kurtuluşumuz tedarik olundu. (3)

Temmuz un yerine İsa koysaydınız Bu dizeler bir Kilisede söylenen ilahi
olabilirdi. Temmuz İsa dan bin yıl önce Suriye de yaşadı.
Babası Nemrud anneside Semiramis. (Babil Testis inancı Baba Tanrı Nemrud,
Oğul tanrı Temmuz,ve Semiramis güvercin kutsal ruh). Hıristiyanlığın
yayılmasından önce Roma da Temmuz a inanan rahipler kalplerin üzerinde
Temmuz haçı ve ellerinde haçlı asa taşırlardı (aynı papa gibi) ve bakire
rahibeler Temmuz un ilk harfini temsil eden Tau harfi kolyeleri
boyunlarından asarlardı ki bugün Vatikan da görülenlerden hiç bir farkı yoktu, Gerçi
T daha sonra t oldu oda belki Satan ın t si olabilir.  Latin haçı olarak bilinen “t” haçı 7. Yüzyılda kullanılmaya başlanmış, 9. Yüzyıldada genele yayılmıştı. Temmuz Adon- Lord Rab olarak bilinirdi . Yunan Tanrısı Adonis de Adon Temmuz geliyor zaten.
image
Temmuz 

Şeytanatapanların ( Yezidilere vs) ve eski Yunanlıların kutsal kabul ettiği tavus kuşu eski Hırıstıyanlarda İsa yı temsil eden bir semboldü. Tertulyan a göre bunun sebebi tavus kuşunun etinin  çok uzun bir süre bozulmadığındandı.
Dıonysus-  Suyu şaraba dönüştürülmesiyle meşhur Yunan tanrısı sayısız mucizeler gerçekleştirdiğine inanılırdı. Attis gibi kutsal yemek olmuş Tanrı’nın vücudu olduğuna inanılırdı. 25 Martta göğe yükseldi. Koç ve kuzu ile özdeşleştirilirdi. “Kralların kıralı” ,  “mesih-kristos”, “Alfa Omega”, “Kurtarıcı” , “Günahtan kurtaran” ” kefaret” Dıonysus un özdeşleştiği isimlerdi.

Zeitgeist filminde haç ın Zodyaktan geldiğini söylüyorlar buda bir teori ama gerçek olan ne Hz İsa nın nede Nazaren havarilerin boyunlarında haç asmadığıdır. Düşünün Hz İsa nın havarileri Kudüs’te kutsal tapınağa Temmuz u veya erkek cinsel organını sembole eden bir haçla girseler ne olurdu? Yahudiler pagan kafir diye linç ederlerdi tabiki. Oyma şekilleri taşımak asmak ve bulundurmak Hz Musa şeriatinde yasaktır. Ama bugün Temmuz un T si Hristiyanlıkların olduğu her yerde birde neonla ışıklandırırlar sanki bir kutsallığı varmış gibi. Gerçek şuki İsa T ile çarmıha gerilmedi kitaplarında ağaca veya kazığa asıldı diyor. Bir düşünün İsa iki haydutla birlikte Kudüs ün çöplüğünde çarmıha gerilediğini söylüyorlar ama çarmıh o zamanın şartlarına göre gösterişli ve pahalı olurdu. Bir kazık veya ağaçta aynı işi daha ekonomik olarak görürdü. Tabiki seçim ekonomik olan ağaç veya kazık olacaktı Hıristiyan filmlerinde veya kiliselerindeki tamamen hayal ürünü muntazam haçlar gibi olmayacaktı. Birde çivi konusu var. Çivi Hıristiyanlar arasında İsa’nın acısının şiddetini anlatmak için kullanılıyor ama tarihçiler çivi kullanılmadığı konusunda hemfikirler.
Haç hemen hemen her pagan inancında var olan bir nesneydi. Tertulyan bile Afrika da vaftiz edilen çocukların alınlarına haç işareti çizilmesini eski paganların işi olduğunu ima etmişti. Eski Mısır da Osiris ve öteki tapınaklarda haç sembolü vardı zaten. Gerçi bazı haçlar doğurganlığı ve erkek cinsel organını sembole ediyordu. Hem erkek hem kadın cinsel organlarını sembol eden haçlarada rastlanır.
biblianazar33_02
Kilise tarihi kitabında
Hıristiyan Kilise tarihinde Çarmıh ve haçı temsil
eden hiç bir materyal kullanılmıyordu.(4)
Kilise tarihi kitabında çarmıh ve haçın sonradan kullanılmaya başlandığının itiraf edilmesine rağmen neden hala haçı kutsal bir nesne olarak görüyorlarki? Vampir ve egzorzist filmlerinde haç çok etkili ama 7. yüzyılda ortaya çıkan bir Roma haçı nın gerçekte ne etkisi olabilirki? Eğer filmlerdeki gibi vampirlerin varlığına inanıyorsanız tabi haçınızı yanınızdan ayırmayın. Filmler gibi haç hakkındaki hikayeler sadece kocakarı hurafelerinden ibaret.  Mesela Yehova nın Şahitleri haç ı kabul etmiyorlar, testis inancına ve İsa nın Tanrı olduğu fikrinde karşılar.  Gerçi bu tarikat Katolik kilisesinin gücünü zayıflatmak amacı ile Yahudiler tarafından kurulmuştur.
Manley P Hall diyorki
En eski fallik (erkek organına ait) amblemi haç ve pastil
şeklindeki katedral camları Pagan gizemlerinin hayatta kalmasının
kanıtları olan yonıc sembollerdir. Kilisenin yapısı (mimarisi) fallik
sembolle nüfuslandırılmıştı. (Yani özellikle batıda katedrallerin
mimarisi erkek cinsel organına benzetilmiştir.) Hıristiyan kilisesinden
prıapık orijini kaldırırsanız geriye hiç birsey kalmaz.(5)
Haç Babil’de Temmuzun, eski Mısır’da Osiris in fallik sembolüydü, Nasıl olduda hırıstiyanlıkta kutsal bir nesne oldu?  Vampirlerin Osiris in fallik organını sembol eden haçı gördüklerinde korkmaları anlaşılabilir, hatta kazık gibi haçı vampirin kalbine çakarsanız onu öldürebilirsinizde. Tüm bu filmler neyi anlatmak istiyor? Osirisin erkek organın gücünümü?
Fallik Şekilde St Peters Katedrali Planı
Fallik Şekilde St Peters Katedrali Planı
Peki, Hıristiyanlığın en önemli ana öğelerinden bir olan çarmıha germe veya gerçekte ağaca asılma Hıristiyanlığa özgün bir olaymıydı? Aşağıda tarihte ağaca aşıldığı veya çarmıha gerildiği iddia edilen figürlerin  bir kısmının listesi
Temmuz , Suriye  1160 M.Ö. ( Temmuz un T si haç sembolü)
Thulis, Mısır (1700 M.Ö.)
Kirit, Kaldİya,  1200 M.Ö.
Attis, Firigya 1170 M.Ö.
Hesus , Çeltik Druid, 834 M.Ö. ( İngilizcede İsa Jesus olarak bilinir , benzerliğe dikkat)
Indra , Tibet, 725 M.Ö.
Kurinus, Roma, 506 M.Ö.
Prometyus , Kafkasya, 547 M.Ö. ( Prometyus un çarmıhı bugünkü Hıristiyanların kiliselerinde bulunduğu haça en yakın olanıdır.  Ağaçtan bir kerestenin üstüne kollar için iliştirilmiş bir kereste hala bugün Kafkasya’da mevcut olduğu tarihçi Seneka , Hesiod ve öteki tarihçiler tarafından not edilmiştir.)
ve tabi Mitra Pers, 600 M.Ö. (Mitraizmin en yaygın olduğu hatta doğum yerinin Tarsus olduğunuda burada belirtelim. Pavlus unda doğum yeri Tarsus , bilin bakalım Pavlus fikirlerini nerden andı? Duh!)
Attis
Hıristiyanlık tan yüzyıllar önce yaşamış bir başka bakire Nana dan doğan kurtarıcı tanrı Attis i çağrıştırıyor. Gerçi Attis in mucizevi doğuşu bakire Nana nın olgun nar meyvesini rahmine sokmasından hamile kalmasından kaynaklanıyor. Attis in ölümü ile ilgili iki türlü rivayet var. Birincisi Attis’in kış mevsiminin sembolü olan yaban domuzu tarafından öldürülmesi, ve ikincisi ise Attis kendisini bir çam ağacının altında hadım ettiği ve bunun sonucunda kanamadan öldüğüdür. Attis ölümünden önce Çam ağacına döner. Lübnan ın bayrağında çam ağacı hz. İsa nın çarmıha gerildiği ağaç veya tahta çam sedir ağacındandır. Attis in kendini insanların kurtuluşu için çamağacında (haç) kurban etmesi de yine Hıristiyanların iddialarına benziyor. Attis hem babaydı hamde İlahi oğul.  Attis e inananlar  kan ile baptiz olduklarında günahlarından arındıklarına ve yeniden doğduklarına inanırlardı. Kendi kurtarıcılarının vücudunun bir kutsal ekmek olarak yenmesi gibi hıristiyanlara benzer ayinleri vardı. Attis gömüldü ve üçüncü gün rahipler mezarını boş olarak buldular ve 25 Martta göğe yükseldi.

CardinalPhallic
Fallık Kardinal
Özellikle Pagan dinlerinde fallik (erkek cinsel organı)
tapması doğurganlığı temsil içindi. Fallik organı insanlığı var eden hayat çeşmesi idi. Obelisk in kelime anlamı Baal ın üreme organıydı (6)
St Peter meydanı  Vatıcan
St Peter meydanı
Vatikan
Eğer yukarıdaki Vatikan daki St Peters meydanına iyice bakacak
olursanız ortasında obelisk i göreceksiniz. Obelisk hiç kuşkusuz
bir fallik sembolü ve aynı zamanda güneşe tapmada kullanılmaktaydı.
Gerçi Vatikanda ki bu obelisk Kaligula zamanında Mısırdan
getirilmişti.
Eski Mısır da Firavun’lar öldüklerinde rahipler fallik organı tutarlar ve böylece Firaun un başka yıldızlara seyehatı mümkün olurdu,  yani ölümsüzlük kaynağı özelisi ile göğe yükseliyor , ölümsüzleşiyordu.
Şimdi obeliske dikkatlice bakalım. Obeliskin çevresinde 8 ışınlı
Güneş diski tasarımı görüyoruz.
Güneş disk Tasarımı Vatıkan
Güneş Disk Tasarımı
Vatıkan
Şamaş Güneş Tanrısı Sembolü
Şamaş Güneş Tanrısı
Sembolü
Obeliskin ortasında çemberle çevrili 4 uçlu haç var
Hazor Baal Sembolü
Hazor Baal Sembolü
İşte Hıristiyanlık dininin özü o lanetullah ın birçok ismini
biliyoruz Baal , Pan , Osiris, Lusıfer, ve Şeytan. Tabiki
Hıristiyanların çoğu bu gerçeklerden habersiz, bazıları iyi
niyetli İnşaallah Allah onlar hakkında niyetlerine göre
hüküm verir.
Papa ve Güneş Patlaması Sembolü
Papa ve Güneş Patlaması Sembolü
İşte Katolik Hıristiyanların papası kesin pagan sembolü güneş patlamasına tutunuyor. Zaten Hıristiyanlığın daha birçok tutundukları pagan teolojileri. sembolleri ve inançları var. Kiliselerdeki loş ışıklar, haçlar. heykeller mumlar, tütsüler ve müzik tamamıyla eski bir pagan tapınağında görebileceğiniz öğelerdir.  İnsan figüründeyim kurtarıcı tanrılar, onların insanların selameti için şiddetli ölümü, çarmıha gerilme, sonra diriliş ve göğe yükselme hemen hemen bütün pagan, solar , satanist dinlerin ortak özelliğidir.  Kalıp standarttır ama isimler ve ufak detaylar farklıdır. Mesela Mısırlı kurtarıcı Tanrı Horus oğul un Yahudi İsa oğul ile hikayesi isimler hariç nasıl aynı olabiliyor?  Horustiyanlık diye bir dinde olabilirdi yani.
Ayrı bir bölümde değerlendireceğimiz testis (trinity) başlı başına bir konudur.
Baba ,oğul ,kutsal ruh ,  kalıp, şablon.
Osiris baba, Horus oğul, isis ( kutsal ruh )  —horustiyanlık.
baba (yahweh) , oğul İsa kristos,  kutsal ruh — hıristiyanlık.
Nemrud ve Haçı
Nemrud ve Haçı
Nemrud ve Papa aynı şapkayı ve haçı giymişler
Nemrud ve Papa aynı şapkayı ve haçı giymişler
Dinde zorlama yoktur bir kimse istediği dini seçmektede serbesttir, biz sadece gerçekleri yazdık tercih kendilerinde. Ebedi hayat söz konusu olduğu için insan kendine verilmiş aklı kullanmak zorunda.
Kaynaklar
(1) İnsan ve Tanrıları H.W. Smith,
(2) İlk Özür, Bölüm 24, Conybeare, Myth, Magic and Morals.
(3) Dünyanın 16 Çarmıha gerilmiş kurtarıcıları, Graves,
(4) Kilise tarihi(New York, 1897), J. F. Hurst, Vol. I, p. 366.
(5) Tercüme -The secret teaching of all ages by Manley P. Hall
(6) Masonic and Occult Symbols Illustrated, Dr. Cathy Burns, pg. 341

ALINTI

Siz, siz olun Yehova Şahitlerini evinizden, ailenizden ve hatta tanıdıklarınızdan ırak tutun.

Türk insanı üzerine bilinen ya da bilinmeyen birçok oyunlar oynanıyor.  Dünyanın neresinde olursa olsun Müslüman  Türk insani yoğun bir kı...