16 Aralık 2011 Cuma

VATANLARI ELİNDEN ALINAN İNSANLARIN ŞİMDİDE DİNLERİ ELİNDEN ALINIYOR ''Irak'ta Misyonerlik Faaliyetleri''


Önce, yoğun bir işgal süreci başlatarak halkı vatansız bırakan Amerika, şimdi de bu ülke insanına yönelik Hıristiyanlaştırma operasyonuna hız verdi.

Başlarında Bush var
Radİkal Hıristiyanlar, Irak"ın ve Ortadoğu"nun Hıristiyanlaştırılması için başlattıkları misyonerlik taarruzunu Amerikan işgal ordusunun himayesinde sürdürüyor. Baptist Convention adlı “sapık” cemaatin üyelerinin en büyük destekçisi ise ABD Başkanı Bush...
Askerler destekliyor Irak"ta çok sayıda kilise açan misyonerler, “insani yardım” bahanesiyle cemaatlerine adam ve para topluyor, çocuklar için Arapça İncil bastırıp dağıtıyor. Sapık tarikatın en önemli üyelerinden biri de, ABD"li general William Boykin... İşgalci general, Bush"un Amerikan halkı tarafından değil “Tanrı” tarafından seçildiğini söylemişti.
Irak"ta din de elden gidiyor Önce, yoğun bir işgal süreci başlatarak halkı vatansız bırakan Amerika, şimdi de bu ülke insanına yönelik Hıristiyanlaştırma operasyonuna hız verdi
Amerikalı Radikal Hıristiyanlar, Irak ve Ortadoğu"nun Hıristiyanlaştırılması için misyonerlik faaliyetlerini Amerikan işgal ordusunun gölgesinde sürdürüyor. ABD Başkanı George W. Bush"un da desteklediği "Baptist Convention" adlı radikal Hıristiyanlardan oluşan cemaat üyelerinin sayısı ABD"de 16 milyon civarında. Bush"un başkanlık seçiminde tam destek vererek başkan olmasını sağlayan cemaatin Amerika"da 40 bin kilisesi bulunuyor. Alman ARD Televizyonu"nda “Panorama” adlı programda yayınlanan ve internette dolaşan haber videosunda sözkonusu cemaat, faaliyet alanı olarak bütün dünyayı görüyor ve hedef olarak dünyadaki bütün insanları Hıristiyanlaştırmayı amaçlıyor.
Generaller de üye Cemaatin üyeleri arasında Amerikan ordusunun üst düzey generalleri de var. Bunlardan biri General William Boykin. Boykin, geçtiğimiz yıllarda medyaya da yansıyan kilise konuşmalarında “Bush"un Amerikan halkı tarafından değil,tanrı tarafından seçildiğini” söylemişti. Irak"taki savaş ise "Din Savaşı" şeklinde ele alınarak açıklamalardu bulunuluyor. Cemaat, Bush"un Irak savaşı öncesinde açıkladığı gibi Irak Savaşı"nı bir Haçlı Seferi olarak görüyor ve Hıristiyanlık uğruna şehit olmayı en yüce değer olarak üyelerine benimsetiyor.
Yardım adı altında Grup üyeleri, bütün dünyaya yayılarak yaptıkları misyonerlik faaliyetlerini Irak Savaşı ile birlikte Müslüman Irak halkına karşı daha da yoğunlaştırmış durumda bulunuyor. Özellikle Irak"ta fakir ve yardıma muhtaç olan insanlara yardım adı altında misyonerlik görevini sürdüren radikal Hıristiyan grup üyeleri, Irak"ta çok sayıda kilise açmış bulunuyor. Birçok misyoner ise, insani yardım ve turizm bahanesiyle cemaatlerine adam topluyor. Amerikan ordusundan tam destek alan misyoner grubunun faaliyetleri milyonlarca dolarlık bütçeye sahip Voice of the Martyrs (Şehitlerin Sesi) adlı organizasyonla gerçekleştiriliyor. Bu bağlamda, yiyecek yardımlarıyla birlikte on binlerce İncil dağıtımı yapılırken, bunun yanında çocuklar için Arapça olarak hazırlanmış “Çocuk İncili” vb birçok propaganda faaliyeti kapsamında kitap ve broşürlerle çalışmalarını son derece organize olmuş şekilde sürdürüyorlar. Voice of the Martyrs"in (Şehitlerin Sesi) başında Tom White adlı bir Baptist bulunuyor. Bu misyoner grubunun yanında onlarca başka misyoner grubu da ülkede faaliyette. Bununla ilgili yüzlerce propaganda videosu ise internette yayınlanıyor.
Ortam hazırlandı Irak"ın kuzey bölgesinde önemli bir ağırlık teşkil eden Türkmenler ile Kürkler"i karşı karşıya getiren ve ayrılık tohumları atarak sıcak çatışmalara zemin hazırlayan Amerikan işgal gücü, işgal sürecinde Kuzey"deki Sünni ağırlık ile Şiiler"i de karşı karşıya getirdi. Mezhep çatışmalarının hız kazandığı ortamda sivilleri öldürmekten de geri durmayan Amerika, fiili olarak böldüğü bölgelerde şimdi de misyonerlere yataklık ederek bölgedeki geniş kapsamlı yeni din projesini eyleme sokmuş vaziyette. Vatansız bırakılan Irak halkının elinden dinini almak için ortaya konan senaryoda misyonerlere biçilen rol de önemli. "Kuru kafa tarikatı" üyesi olduğu da bilinen Amerikan Başkanı Bush"un generalleri misyonerlere bu ülkede büyük bir alan açarak hizmetlerini daha rahat yapmalarını temin ediyor. Müslüman kişi ve kurumlara ise kin kusuluyor. Alçakça ifadeler! Radikal Hıristiyan cemaat üyeleri başka dinlere ve mensuplarına karşı son derece fanatik bir düşmanlık ve kin besliyor. Baptist Convention"a bağlı kilise-lerdeki vaazlarda ve üyelerle yapılan röportajlarda bu açıkça görülüyor. Cemaat mensupları kendi dinleri dışındaki diğer dinleri "yanlış" ve "sahte" olarak tanımlıyor, İslam düşmanlığı yayılarak Müslümanlar "yalan"a inanmakla itham ediliyor, “Bizim tanrımız onların tanrısından büyük" denerek İslam"a yönelik kin kusuluyor.

Hiç yorum yok:

Siz, siz olun Yehova Şahitlerini evinizden, ailenizden ve hatta tanıdıklarınızdan ırak tutun.

Türk insanı üzerine bilinen ya da bilinmeyen birçok oyunlar oynanıyor.  Dünyanın neresinde olursa olsun Müslüman  Türk insani yoğun bir kı...