16 Aralık 2011 Cuma

MİSYONERLERİN HEDEFİ KÜRTLER..''KÜRTÇE ÖĞRENİN ARKADAŞ OLUN'' TALİMATI



ABD, Kanada ve İsviçre merkezli misyoner grup, 'Hıristiyanlığın henüz dokunmadığı 20 milyon' olarak tanımladığı Kürtler için çalışma başlattı.

Misyonerlerin yeni hedefi, Türkiye, İran ve Irak'ta yaşayan Kürt nüfus. Amerika, Kanada ve İsviçre merkezli olarak faaliyet gösteren grup, Kürtlerle ilgili tarihi, sosyal ve toplumsal bilgilerin yer aldığı broşürler hazırladı.

Broşürler, dünyanın dört bir yanındaki misyonerlere dağıtıldı. Türkiye hakkında, 'Kürt edebiyatının yasaklandığı, Kürt coğrafyadaki köylere zarar verildiği' gibi iddiaların yer aldığı broşürlerde, Kürtler 'Hıristiyanlığın henüz dokunmadığı 20 milyonluk eşsiz bir grup' olarak tanımlıyor.

KÜRTÇE ÖĞRENİN Broşürde, Kürtlerin, sosyal ve politik problemlerinin ötesinde ruhsal ihtiyaçlarının giderilmesi gerektiği söyleniyor. Misyonerlerin Kürtçe öğrenmesi istenerek, İncil'in Kürtçe'nin 3 lehçesinde tercüme edildiği, Kürt bölgelerinde Hristiyanlık üzerine radyo yayınları yapıldığı belirtiliyor. Hazırlanan haritada, İran, Irak ve Türkiye'den Mardin, Diyarbakır, Urfa, Van, Elazığ, Malatya'nın hedef alındığı görülüyor.

ARKADAŞ OLUN Broşürlerde misyonerlere, Kürtçe öğrenmeleri, Kürt gruplarını aralarına girip arkadaşlar edinmeleri öneriliyor. Ayrıca Kürtler için dua etmeleri, Kürtler ve İslam konulu kitaplar okumaları tavsiye ediliyor.

IRAK SAVAŞINDAN SONRA ARTTI Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülkerim Ünalan bölgedeki faaliyetlerin Amerika'nın Irak operasyonu sonrasında arttığını belirterek, 'Hıristiyanlık ve misyonerlere karşı önyargılı değiliz. Ama dünyanın pek çok ülkesinde misyonerlik faaliyetlerinin yürütüldüğü bir gerçek. Türkiye'de Kürt vatandaşların yaşadığı olumsuz koşulları fırsat bilen misyonerlerin bu yönde çalışmaları hızlandırdığı duyumları alıyoruz. Misyonerler önce Hıristiyan köylerine yerleşiyor, sonra bölgeye yayılıyor' dedi. ABD, Kanada ve İsviçre merkezli misyoner grup, 'Hıristiyanlığın henüz dokunmadığı 20 milyon' olarak tanımladığı Kürtler için çalışma başlattı. Misyonerlerin yeni hedefi, Türkiye, İran ve Irak'ta yaşayan Kürt nüfus. Amerika, Kanada ve İsviçre merkezli olarak faaliyet gösteren grup, Kürtlerle ilgili tarihi, sosyal ve toplumsal bilgilerin yer aldığı broşürler hazırladı. Broşürler, dünyanın dört bir yanındaki misyonerlere dağıtıldı. Türkiye hakkında, 'Kürt edebiyatının yasaklandığı, Kürt coğrafyadaki köylere zarar verildiği' gibi iddiaların yer aldığı broşürlerde, Kürtler 'Hıristiyanlığın henüz dokunmadığı 20 milyonluk eşsiz bir grup' olarak tanımlıyor. KÜRTÇE ÖĞRENİN Broşürde, Kürtlerin, sosyal ve politik problemlerinin ötesinde ruhsal ihtiyaçlarının giderilmesi gerektiği söyleniyor. Misyonerlerin Kürtçe öğrenmesi istenerek, İncil'in Kürtçe'nin 3 lehçesinde tercüme edildiği, Kürt bölgelerinde Hristiyanlık üzerine radyo yayınları yapıldığı belirtiliyor. Hazırlanan haritada, İran, Irak ve Türkiye'den Mardin, Diyarbakır, Urfa, Van, Elazığ, Malatya'nın hedef alındığı görülüyor. ARKADAŞ OLUN Broşürlerde misyonerlere, Kürtçe öğrenmeleri, Kürt gruplarını aralarına girip arkadaşlar edinmeleri öneriliyor. Ayrıca Kürtler için dua etmeleri, Kürtler ve İslam konulu kitaplar okumaları tavsiye ediliyor. IRAK SAVAŞINDAN SONRA ARTTI Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülkerim Ünalan bölgedeki faaliyetlerin Amerika'nın Irak operasyonu sonrasında arttığını belirterek, 'Hıristiyanlık ve misyonerlere karşı önyargılı değiliz. Ama dünyanın pek çok ülkesinde misyonerlik faaliyetlerinin yürütüldüğü bir gerçek. Türkiye'de Kürt vatandaşların yaşadığı olumsuz koşulları fırsat bilen misyonerlerin bu yönde çalışmaları hızlandırdığı duyumları alıyoruz. Misyonerler önce Hıristiyan köylerine yerleşiyor, sonra bölgeye yayılıyor' dedi.

Hiç yorum yok:

Siz, siz olun Yehova Şahitlerini evinizden, ailenizden ve hatta tanıdıklarınızdan ırak tutun.

Türk insanı üzerine bilinen ya da bilinmeyen birçok oyunlar oynanıyor.  Dünyanın neresinde olursa olsun Müslüman  Türk insani yoğun bir kı...