16 Aralık 2011 Cuma

HIRISTİYAN DÜNYASINDA YOK OLMAYA YÜZ TUTMUŞ AİLE KAVRAMINA ÇARE...''MÜSLÜMANLARI ÖRNEK ALMALIYIZ'



Rus Ortodoks Kilisesi, Rusya’da gelecek nesilleri tehdit edeceğinden endişe duydukları aile kurumunun ortadan kalmaması için “Müslümanların aile yapısını örnek almalıyız” dedi.
 Perşembe 22.04.2010 - 17:01
Rusya Ortodoks Kilisesi’nin dış kiliselerden sorumlu yetkilisi Papaz Volokolamski İlarion, aile yapısı ve evlilik konusunda Müslümanların örnek alınması gerektiğini söyledi.

Kafkasyalı Ortodoks gençlerle Moskova’da bir araya gelen İlarion, kilise-devlet ve Hıristiyan aile yapısındaki değişmelere değindi.
Kilise yetkilisi, ülkedeki aile değerlerinin yok olduğundan yakınarak, boşanmalarda büyük artış yaşandığını ifade etti.
Papaz İlarion, “Biz Hıristiyanların, Müslüman kardeş ve bacılarımızdan öğrenecek çok şey vardır. Müslümanların aile değerlerini muhafaza etme başarısını örnek alabiliriz. Geçenlerde ülkemizde evlilik ve boşanma sayısına baktım. Bizde her bin evlik ortalama 600-700 boşanma ile sonuçlanmış. Fakat Müslüman nüfusun yoğunlukta oturduğu bölgelerimizde ise bin evliliğin ancak 100-200 boşama ile neticelenmiş. Müslümanlarda aile geleneği iyi korunuyor. Ama Hıristiyanların çoğunda ise böyle bir şey kalmadı.” siteminde bulundu.
Kaynak: CİHAN

Hiç yorum yok:

Siz, siz olun Yehova Şahitlerini evinizden, ailenizden ve hatta tanıdıklarınızdan ırak tutun.

Türk insanı üzerine bilinen ya da bilinmeyen birçok oyunlar oynanıyor.  Dünyanın neresinde olursa olsun Müslüman  Türk insani yoğun bir kı...