16 Aralık 2011 Cuma

HIRISTİYAN DÜNYASINA BİR ŞOK DAHA..İSAYI İSPİYONLADIĞINA İNANILAN VE GÜNAH KEÇİSİ İLAN EDİLEN YAHUDA MASUM



Şimdiye kadar İsa'yı ele veren hain olarak bilinen Yahuda masum çıktı. Yahuda'nın İsa'yı onun isteğiyle ihbar ettiği ortaya çıktı. 

Bir efsane yıkıldı: Yahuda masum
National Geographic, M.S. 300 yılına ait bir kutsal kitaba dayanarak Yahuda'nın İsa'nın talimatı üzerine Romalılarla bağlantı kurup Peygamber'i ele verdiğini yazdı.

Hıristiyan dünyası dün dinin temel inanışları üzerinde etkisi uzun süre kaybolmayacak ve hareretli tartışmaların habercisi bir gerçeklikle sarsıldı. National Geographic dergisi İsa'yı son gecesinde gambazlayarak çarmıha gerilmesine neden olduğuna inanılan ve Hıristiyanlar'ın 'günah keçisi' ilan edilen Yahuda İskaryot'un masum olduğunu yazdı. Dergi, Yahuda'nın İsa peygamberin isteğiyle hareket ettiğini gösteren bir kutsal kitap ortaya koydu. M.S 300 yılında yazıldığı sanılan kitabın M.S 180 yılındaki Yunanca orijinalinin bir kopyası olduğu tahmin ediliyor. Buna göre İsa en sadık havarisi olan Yahuda'ya son akşam yemeği öncesi, bedeninden sıyrılıp göğe yükselmesinin gerçekleşmesi için yerini ispiyonlamasını rica etmiş. Yıpranmış ve bazı yerleri parçalanmış olduğu için araştırmacılar tarafından titiz bir çalışma sonucu birleştirilerek büyüteçlerle incelenen kitapta İsa'nın Yahuda'ya, "Gelecek kuşaklar seni lanetleyecek, ancak sen onları yöneteceksin" dediği belirtildi. Çeviri ekibinin şefliğini yapan Genova Üniversitesi profesörüRodolpphe Kasser bu ifadeleri şöyle yorumluyor: "İsa ruhunu özgürlüğe kavuşturmak için birinin yardımına ihtiyaç duydu. Bu yardımın bir düşman olması yerine arkadaşı tarafından yapılmasını istedi. Bu yüzden de Yahuda'ya kendisini ele vermesini rica etti. Çünkü Yahuda'nın yaptığı dostluk bağından dolayı bir hainlik ya da vefasızlık sayılmazdı."

YANLIŞ İMAJ KURBANI

Yine kitapta bulunan bir başka ifadede, İsa'nın Yahuda'ya 'diğerlerinden bir adım öne çık. Sana krallığın sırlarını söyleyeceğim' diyerek gökyüzünü göstermesi ona özel bir statü verdiğine işaret olarak yorumlanıyor. Hıristiyanlar ise Yahuda'yı 30 gümüş karşılığında İsa'nın nerede olduğunu Romalılar'a söyleyen paragöz bir hain olarak tanımlıyor. Yahuda'nın daha sonra yaptığından pişman olup intihar ettiğine inanılıyor. Yaygın Müslüman inancına göre ise Yahuda İsa yerine çarmıha gerilen kişi. Bu da Kuran'daki Maide süresinde "Biz onun ölmesine izin vermedik" ayetine dayandırılıyor

Hiç yorum yok:

Siz, siz olun Yehova Şahitlerini evinizden, ailenizden ve hatta tanıdıklarınızdan ırak tutun.

Türk insanı üzerine bilinen ya da bilinmeyen birçok oyunlar oynanıyor.  Dünyanın neresinde olursa olsun Müslüman  Türk insani yoğun bir kı...